kayıt

obsesif kompulsif bozukluk

  1. 26
    10 kişinin 7 sinde olan hastalık. Tabii kendi tabirlerince
  2. 27
    şu video olayı en güzel anlatan videolardandır bence.

    youtu.be/...
  3. 28
    i.hizliresim.com/...
    Şu kitabın faydası olabilir. Belki tam anlamıyla çözüm getirmeyebilir ama farkındalığınızı artırır mutlaka.
  4. 29
    "Yapılan araştırmalar ve aşık olanlar ile olamayanların incelenmesi sonucunda aşkın obsesif ve kompulsif bozukluğa benzer bir durum olduğu kanısına varıldı. Obsesyon, kişinin aklına istenmeden gelen, uygunsuz olarak yaşanan, belirgin sıkıntıya neden olan, yineleyici özellikte sürekli düşünceler, dürtüler, hayal, düşlemler olarak tanımlanır. Bunlara bağlı olarak gelişen kişinin yapmaktan kendini alıkoyamadığı yineleyici davranışlar veya zihinsel eylemler de kompulsiyondur. Aşkta kişi sürekli sevdiği kişiyi düşünür, onunla ilgili hayaller kurar, sürekli olarak onu görmek için çaba sarf eder. Bu açıdan bakıldığında aşk da bir yerde saplantı-zorlantı bozukluğu olarak değerlendirilebilir."
  5. 30
    Obsesif ve kompulsif.
    Obsesyonlar, tekrarlayan düşünceler iken kompulsiyonlar, bu düşünceleri gidermek maksatlı yapılan zorunlu davranışlardır.
    temizlik, cinsellik, simetri, hastalık gibi birçok farklı alanda okb görülebilir.
    Burada önemli olan kişinin tekrarlı davranışlarını yok etmek düşüncesiyle zaten var olan kaygı seviyesinde artış yaratmamasıdır. Ancak genellikle okb'li hastalar bu düşünce ve davranışları bastırmaya çalışarak stres ve kaygı seviyesini yükseltirler. Bu konuda da uzmanlardan yardım alarak bu problemleri azaltma veya çözüme kavuşturma yoluna gitmeleri gerekir.
  6. 31
    Koronavirüs sebebiyle alınan tedbirler okb sahibi kişilere bakışı olumlu etkiledi, sanki.
  7. 32
    Yeni nesil kuşağın ilgi çekme amacıyla kullandığı hastalık. Bu tarz psikolojik hastalıkları iki goy goy uğruna kullanmayın lan.

    (bkz: psikolojik sorunlarım var benim)