kayıt

stephen king

  1. 1
    1947 doğumlu, en iyi korku ve gerilim yazarlarından birisi. Roman dendiğinde aklıma ilk gelen isimlerden birisi. Kara kule serisi ile ünlüdür. 2002 yılında kendini tekrar ettiğini söyleyerek yazmayı bıraktığını söyledi. Fakat bundan sonra birçok kitap verdi.
  2. 2
    2002 yılında kendini tekrar ettiğini söyleyip bırakması zirvede bırakmaktı fakat o da herkes gibi devam etti ve kendini tekrar etti
  3. 3
    kitabı elden bıraktırmayan, inanılmaz sürükleyici kitaplar yazan yazar.

    bazı kitapları;

    (bkz: mahşer)

    (bkz: gece yarısını 4 geçe)

    (bkz: kubbenin altında) . (kitap bittiği için üzülmüştüm.)

    (bkz: o )

    (bkz: göz )

    (bkz: kemik torbası)

    (bkz: kara kule serisi)

    (bkz: karanlık öyküler) -kısa hikaye derlemesi, sağlam hikayeler vardır, filmi yapılan 1408 bu kitaptadır. emin olun filmden çok daha başarılı.-

    (bkz: rüyalar ve karabasanlar) ı-ıı-ııı
  4. 4
    kişinin neden yazdığı konusunda şunları söyleyen yazar: "insan para kazanmak, ünlü olmak, ileride rahat etmek ya da arkadaş kazanmak için yazmaz. okurlarının ve kendisinin hayatını zenginleştirmek için yazar. ayakta durmak, kendini aşmak için yazar. en önemlisi de mutlu olmak için..."
  5. 5
    ilk hikayesini 6 yaşında yazmıştır.
  6. 6
    ilk ozbirini 12.5 felandı çekmiştir.
  7. 7
    hayal dünyasında kaybolmak istediğim yazar.
    eşsiz betimlemeleri ile karanlığı, okuyana benzersiz bir şekilde yansıtan tek yazardır gözümde.
    okuduklarım arasında en iyi üç kitabını seçtim.


    The Green Mile : Stephen King'in pek tarzı olmamasına rağmen dramada zirve yaptığı kitap. Diğer kitapları gibi çok sürükleyici olmasa da en çok etkiyi bıraktığı kesin. Aynı zamanda diğer kitaplara nazaran finali en iyi bağlanmış olandır. Bu sebeplerden dolayı yazarın en sevdiğim kitabı..
    Çekilen filmin bu kadar başarılı olmasının en büyük nedeni de kitabı nerdeyse kusursuza yakın bir şekilde yansıtabilmiş olması.

    Misery : Oldukça ünlü bir yazar olan Paul Sheldon karakterinin yaptığı bir kaza sonucu hayranı olan Annie ile tanışır ve hayatı kararır. Çocuk yaştaydım okuduğumda. Bazı bölümlerinde kitabı kapatıp, aklımı dağıtmak için saçma sapan şeyler yaptığımı hatırlıyorum. Yıllar sonra tekrar okuduğumda aynı hisleri bir daha yaşatması ise king'in ne derece korkunç bir hayal gücüne sahip olduğunu gösteriyor.
    Annie'nin Paul'un bacaklarıyla olan ilişkisi hala çıkmaz aklımdan.

    the stand : uzun ve kısa olmak üzere iki adet versiyonu olan, tek bir virüsün neden olduğu salgınla dünyanın düştüğü çaresiz durumu anlatan king'in bir başka başyapıtı. konu klişe gelse de düzenin nasıl kaotik bir hale dönmesini öyle güzel örneklerle anlatıyor ki elinizden kitabı düşüremiyorsunuz. yazarın bana göre en akıcı kitabıdır. girişi ile yakalıyor ve bir daha hiç bırakmıyor.


  8. 8
    "it" isimli sinema uyarlamasının kaynağını oluşturan kitabın yazarı.

    koulrofobi sorunu olan biriyim, yani palyaço korkusu. benim ciddi derece bu "......" (noktalı yerleri seçin beğenin doldurun) karşı fobim var. hani kazık kadar insan oldum, evlensem çocuğum olur, hala korkuyorum. arkadaşlarla dolaşırken sokak arasından aniden karşımıza çıktı bu "..." lerden bir tane, görür görmez kaçıyorum diye yola fırlayınca arabanın altında kalıyordum. hayır, bundan korktuğuma mı yanayım? bunun yüzünden araba çarpsa ölsem, gazetelerdeki manşetlere çıktığımda insanların bana gülmek için ağızlarını kullanmamasına mı yanayım? çünkü bu tarz haberleri gazeteciler kaçırmaz anam!

    neyse işte, evvelki sene bu araba muhabbetinden sonra kaçmanın fayda etmediğini anladım ve dedim ki ben bununla yüzleşeyim. kalkıp da palyaço kiralayacak değilim ya, ben de oturdum açtım "it" filmini izliyorum. izledikçe bana bir hal geldi, izledikçe kendimden geçtim. dişlerimi sıkmaktan çenem uyuştu, çenem! üç gün dolgularım ağrıdı. kan ter içinde kalmamdan, diken diken olan saçlarımdan bahsetmiyorum bile...

    hasılıkelam, ben korkumla yüzleşeyim derken, kendimi daha da bozdum. bilinçaltınızı kurcalamayın arkadaşlar. öpdüm.
  9. 9
    bir çok kitabı hunharca sinemaya uyarlanan yazar.

    (bkz: christine)
    (bkz: from a buick 8)
    (bkz: sometimes they come back)
    (bkz: riding the bullet)

    içinde araba geçen ve sinemaya uyarlanmış kitaplarından bildiklerim bunlar efenim.

    aldığım bilgilere göre stephen king de bir klasik manyağıdır.
  10. 10
    kendisi ile tanışmam firestarter (tepki) kitabı ile olan kurgu üstadı yazar.
  11. 11
    kesinlikle okunması gereken bir yazar. inanılmaz bir hayal gücüne sahip ve bunu kitaplarında iliklerinize kadar hissedeceksiniz. benim en beğendiğim eseri ise " Misery "
  12. 12
    ilk olarak kujo romanı ile tanıdığım ve hatta ilk köpeğimin adına da isim babası olan, daha sonrasında romanlarını keyfle okuduğum, pek çok kitabı sinemaya uyarlanmış ya da tv dizisi haline getirilmiş olan yazar.
  13. 13
    Stephen King ilk filmi “Maximum Overdrive’ı” (1986) yönetirken şunları söylemiştir:
    “David Lynch’i gördüm ve ona şunu sordum: ‘aks kırmak nedir?’ Kahkahalarla gülmeye başladı ve
    ‘aks her zaman benim canıma okumuştur’ dedi. Sonra aksı kırıp kıramayacağımı sordum ve o da,
    ‘Stephen, sen bir yönetmensin, herşeyi yapabilirsin’ diye yanıtladı. Ardından durdu ve şöyle
    ekledi: ‘ama sonra çekimlerini bağlayamazsın’”
  14. 14
    Harika bir yazar. İlginç.
  15. 15
    twitter hesabı donald trump tarafından engellenen yazar.
    • Ne sebeple?
  16. 16
    "Amatörler ilham bekler, bizler kalkar ve işe gideriz."

    stephen king

    50 yıl civarı gibi bir zaman aralığında profesyonel anlamda eserler vermeye devam etmiş, Toplamda yüzlerce roman ve hikaye yazmış bir çok eseri sinemaya uyarlanmış bir "yazı makinesi"nden de ancak böyle bir aforizma beklenirdi.
    Özverisine hayran olmamak elde değil.
    Müthiş!
  17. 17
    Yazarın ilk romanı tüm yayınevleri tarafından reddedilmiştir. Bunun üzerine yazdığı romanı çöpe atmıştır. Bunun üzerine romanı çöpten çıkarıp onun vazgeçmesine engel olan eşi sayesinde kendisini tanımaktayız.
  18. 18
    bazı çok bilmişler tarafından edebiyatçı kabul edilmeyen yazardır. gerçi conan doyle'yi de edebiyatçı saymayan salatalıklar vardır. onlara bir zahmet sktrp gider misiniz demek istiyorum. teşekkürler.

    sayın king'in edebiyatındaki gerilim unsurları özü ve derinliği itibariyle büyük metaforlar içeren unsurlardır. kral ustamızı edebiyatçı kabul etmemek, alfred hitchcock'u sinemacı kabul etmemek gibi bir şeydir. yazık ki iki ustamızın da gerilim metaforları yeterince anlaşılmamıştır.
  19. 19
    John Wayne Gacy ile beraber bir neslin palyaço görünce ters yönde yürümesine sebep olmuştur.
  20. 20
    Onlar nasıl kitaplar ya okurken geriliyorum valla.

    helal olsun kral yazar.
  21. 21
    Nerde müthiş bir film var bu yazarın kitabından hareketle çekilmiş. Müthiş yau.
  22. 22
    Kitapları adeta büýulüyor bir okumaya başladınmı bitirene kadar duramıyorsun (bkz: dikkat bağımlılık yapar )