kayıt

esrar vs alkol

  1. 1
    *

    kıyaslanması yersiz versustur.

    alkol gibi kimyasal ve içinde ne katkı maddeleri olduğu belirsiz bir şey içmek yerine doğanın bağrında yolunmuş bitkileri bir gürgen ağacı gibi solumak, ciğerlere çekmek, teneffüs etmek oldukça makul olandır.

    tabi esrarı hala uyuşturucu maddeler arasında ele alıp kimyasal diye muamele etmeyecek bilinçte insanlar yorumlamalı konuyu. esrarın aslında evde yediğiniz naneden vesaire herhangi bir farkı yoktur. sadece halüsinojen doğal bitkilerdir.

    Kenevir Beraat Etmeli mi adlı inceleme yazısı var. oldukça kısa ve kaynak belirtilmemesine rağmen yine de tatmin edici bir şeyler var.

    üstelik queer as a clockwork orange adlı yazar dostun da #353864 numaralı harikulade girisi enfestir, tavsiye edilir.
  2. 2
    cevaba 'bonzai' denilip de olaya heyecan katılması gereken versustur.
    (bkz: zulalala zulalala bonzai)
  3. 3
    Herkesin atıp tuttuğu yok bilinçkaybı yok kötülüklerin anası dedilen iki tane cici maddemizin karşılaştırılması; ayıptır, günahtır. İkisi de doğal olduğu sürece, tabi bulabilirseniz, iyidir. Ama esrar daha esaslıdır, modern dünya zırvalıklarından kısa süre de olsa kurtarır, alkol daha elittir, yerinde içersen bütün paranı alır.
  4. 4
    alkol mide bulandırır. esrar ise zihin.
  5. 5
    sağlık açısından karşılaştırılacaklarsa kesinlikle esrar kazanır. zira esrar'ın iyi geldiği bir kaç hastalık da vardır. alkol dediğiniz keddenin de dediği gibi kimyasal bir olay, hem tadı genelde acıdır, sizi agresif hale getirir, saldırganlaşırsınız falan filan. lakin esrarı içen adam oturur, güler, muhabbet eder sonra bir sigara daha içer.

    10 senedir kullanıyorum bir bağımlılığını görmedim.
  6. 6
    vücuda zararı az olsa da esrar hayat biçimini şekillendirir. bu da genelde olumsuz olur, hiçbir şey yapmama isteği, üşengeçlik vesaire.
    alkolik olmamak şartıyla alkolün daha masum olduğunu düşünüyorum. 1 içersin 2 içersin sonra ara verirsin genelde
    ama abartmamak şartıyla ikisi de canımızdır ciğerimizdir.
  7. 7
    boş sigara vs esrar şeklinde alternatifi mevcut olan karşılaştırma...
  8. 8
    yılbaşı gecesinde esrar'ın kazanmasına izin vereceğim karşılaştırmadır.
  9. 9
    messi ile kobe bryant'ı karşılaştırmak gibi bir şey.
  10. 10
    esrarın sikip atacağı zımbırtıdır.

    mide bulantısı yok
    baş ağrısı yok

    pırıl pırıl kafalar.
  11. 11
    Mesela Esrar içen biri alkolden uzak durur genelde. Tabi bunun alkol içen kısmının esrardan uzak durması gibi bir şey var.

    Her ikisini kullanan ve ikisini de aynı derecede seven insan tehlikelidir bana göre. Lafı uzatmak istemiyorum doğal olan kazanır diyorum. Biz doğal güzellikten yanayiz babuşlar.
  12. 12
    Alkole doğal değil diyen insan esrar çeke çeke beyin hücreleri yitirmiştir. Turşu ve yoğurt ne kadar doğalsa bira ve şarap da o kadar doğaldır.
    Esrar genel içim şekli nedeniyle* son derece zararlıdır. Bu göz ardı edilirse alkolden daha az bağımlılık yapar, mayıştırması sebebiyle 0'a yakın agresifliğe sebep olurken birçok açıdan duyuları alkole göre daha çok açar.
    Alkol kendi içinde bağımlılığı arttırıp kendine köle ederken, esrarda tehlike benzer şekilde daha ağır kafa yapan maddedelere yönelimdir.
    Kendini bilen ve sınırlandırabilen insanlar için ikisi de farklı türlerde keyiftir.
  13. 13
    her zaman alkolu tercih ettigim versus.
  14. 14
    Madde kullanımının bağımlı hale getirme olasılığı daha yüksektir. Tabii intihar edenlerin %70'inin eylem öncesindeki 1 saat içinde alkol tüketmiş olması da tesadüf değildir.

    Madde kullanımı ya da yakınlık dahi kişiyi koşullayarak hayatının geri kalanında nişastaya hassasiyet geliştirmesine dahi neden olabilir. Alkol de düşünsel miyoba neden olup kişiyi kısa vadede çaresizlik hissi ile boğabilir.

    İkisi de hayatınızın içine eder. Tabii zaten leş bir hayatınız olduğunu düşünüp kendinizi haklı çıkarmayı deneme gafletine düşmek de sizin tercihiniz.
  15. 15
    tezek ile gübre neyse, bu ikisi de odur.
  16. 16
    ikisininde gittiği ayrı durumlar vardır. karşılaştırmanın anlamı yoktur.
  17. 17
    ikisini de severim ama zararlı ve piss olduklarını da belirteyim.

    kullanmayın hayatınızı karartmayın