kayıt

tofaş şahin

  1. 1
    Gözlemlerime göre memleketimde en çok modifiye yapılan araç. (bkz: aksaray) genel olarak türkiyeye baktığımızda ise bu akıma katılanların sayısı az değil. Internet kafede çalıştığım sıralarda yaptığım gözlemlere göre arabası olmayan fakat büyüdüğünde hayali, bir modifiyeli şahin sahibi olmak olan çocuklar genelde youtube'da modifiye şahinlerin resimlerini movie maker'da arka arkaya koyarak yapılmış videoları izleyerek geçiriyor zamanının çoğunu. (bkz: faça şahin)
  2. 2
    günümüzde hollandada docc adıyla üretilen araçtır.
  3. 3
    tofaşk www.youtube.com/...
  4. 4
    doğan görünümlüsü yapılan tek araçtır.
  5. 5
    türkiye'nin ithal ikameci döneminden kalma bir modeldir. o dönemde kalkınmayı ülke olarak yerli sanayi ile yapmaya çalışmıştık ancak yerli sermayedarımız tamamen tembel olduğundan ve o dönem türk burjuvazisindeki kurnazlıktan ötürü* yeterli ar ge birikimi sağlanamamış. sonuç olarak fiatla ortak giriştiğimiz bu proje tarihin tozlu sayfalarında yer almıştır. tabi sadece biz türkiye olaraktan mı ithal ikameci-yerli sanayiyi mi benimsemiştik. esasen direkt cevap hayır olacak. o dönem dünyadaki ekonomi otoriteleri tarafından ithal ikameci-yerli sanayi gelişmekte olan ülkelere dayatılıyordu. aslında mantıklıydı da mesela bu dönemden alnının akıyla çıkmış 2 tane uzak doğu firması vardır. lg ve de hyundai. yani aslında pratikte de gayet uygulanabilir bir durumda yerli sanayi fakat her seferinde emekçiyi tembellikle suçlayan türk burjuvazisi içinde üretim aşaması olan her üründe sıçtığı gibi bunda da sıçıp eline yüzüne sıvadı. elin çekik gözlüsü ise parayı tomarla sayıyor şimdilerde.
  6. 6
    genelde kızların gönlünü fethetmek için kullanılan taşıt. Lakin 'şu şahindeki jantlara bak' diyen bir kız örneği de hayatta görülmemiştir.