kayıt

pratik yemekler

  1. 1
    (bkz: makarna)
    (bkz: yumurta)
  2. 2
    şu uzun gecelerde ihtiyacımdır. gandalf gibi yetişiyorlar açlığa.
  3. 3
    eğer evinizde lavaş varsa, içine peynir koyup kenarlarına kaşar koyup ikiye katladıktan sonra tavaya atarsanız, voila! gözlemeniz hazır...
  4. 4
    sarımsağı, kırmızı ve yeşil biberi doğrayıp tencereye atıyorsun. üstüne domates sosu, kekik, tuz vb zevkinize göre baharat atıp hafif pişiriyorsunuz.

    sonra spagetti'yi pişiriyorsunuz. pişerken üstteki karışımı atıyorsunuz. kaşar peyniri orta kalınlıkta kesip bekletiyorsunuz.

    suyunu saldıktan sonra bir parti spagettiyi tabağa koyuyorsunuz sonra kaşarı üstüne serpiştirdikten sonra ikinci partiyi atıyorsunuz. kaşarlar arada eriyor.

    afiyet olsun.
  5. 5
    Bir patates ve bir kaşar rendeleyip karıştırın(rendelenmiş patatesin suyunu sıkın).Üstüne bir yumurta kırıp tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı bir yağlı kağıt parçasının tam ortasına yayıp, yağlı kağıdın açık kenarlarını kıvırın ve harcın akmasını engelleyecek şekilde kapatın. yağlı kağıdın içerisindeki harcı tost makinesinde, iki yüzü kızarıncaya kadar pişirin.
    Afiyet olsun.
  6. 6
    mikrodalga fırın varsa eğer mugcake:

    un, kakao, şeker, vanilin ve kabartma tozunu karıştırıp süt ve yumurta ekleniyor. bunlar vıcık olmayan katıya yakın bir hamur kıvamındayken 4 kare bitter ekliyorsunuz ortasına. mikrodalgada bir dakikada hazır oluyor.

    borani: kabak/havuç/kereviz çoğu sebzeden oluyor. rendeleyip yağda azıcık çevirip yoğurt ve baharat karışımıyla karıştırıyoruz. sarımsaklı yoğurtla daha lezzetli oluyor. kabaktan çok su çıkıyor onu atmak gerek.

    çorbalar da çok pratik oluyor. içinde patates, kereviz veya pırasa kemikli tavuk ile beraber pişirdin mi bir çırpmalık işi kalıyor. mis gibi çorba oluyor.

    yeşil mercimekli erişte en çok yediğim şeylerden biri. 3 malzemeli, soğan yeşil mercimek ve erişte. ben ilk yeşil mercimeği 6-7 dk haşlayıp sonra erişteleri atıyorum. toplamda 12 dk falan oldu mu alıyorum. diri daha güzel oluyor. bir tavada salçada soğan ve sarımsak çevirerek üstüne ekliyorum. misler gibi oluyor.
  7. 7
    (bkz: patlıcan pizzası)
    dün yaptım muazzamdı; un yok, yağ yok, şeker yok.
    yarım saatte hazır. hemen tarif ekliyorum;

    patlıcanları yuvarlak yuvarlak kabuklarıyla birlikte kesiyoruz, bir parmak kalınlığında.suda bekletmeye falan gerek yok. atıyosunuz mis gibi yağlı kağıtlı tepsiyle fırına 200 derecede.
    hafif üstü kızarmaya başlayınca (ort. 10-15 dk sonra) fırından alıp, salçalı baharatlı sos sürüyoruz üstüne. daha sonra istediğiniz pizza malzemeleri ile (sosis, salam,zeytin etc) süsleyip üstüne kaşarları ekliyosunuz. daha sonra tekrar fırınlayıp 5 dakika daha bekletin; misssler gibi patlıcan pizzanız sizi bekliyor :)
  8. 8
    kahvaltılık gevrek ve süt karışımı.. doyurmuyor diyen yalan söyler.
  9. 9
    refika mutfakta isimli youtube kanalında oldukça mevcuttur. benim favorim karnabaharlı iskender.
    • karnabaharlı iskender ne yau. brokoli olsan neyse :s
    • brokolinin hiçbir halini beğenmiyorum, sırf kusmadan tüketebildiğim tek hali çorbası