kayıt

üniversite sınavlarına çalışanlara tavsiyeler

  1. 1
    eğer testlere kaynaklara çok para harcayamayak durumdaysanız bilgicik.com dan çalışabilirsiniz.

    ilk girdiğim okulu beğenmedim. bu sene ikinci girişim olacak sınava ve ben de burdan çalışıyorum. konu anlatımları yeterli. testleri de telefonlardaki kim 500 milyar ister oyunundaki gibi çözülüyo. bittikten sonra doğru yanlışlarınızı ve bitirme sürenizi görebiliyosunuz.


  2. 2
    varsa rehber hocanızın hazırladığı programa uyun. eğer yoksa kendiniz bir program hazırlayın. belli bi' hedef koyun kendinize konu ve soru sayıları ile ilgili.

    soru sayısı gerçekten hiç önemli değil. çözmüş olmak için çözmeyin. dikkat edeceğiniz nokta aslında sayıdan çok farklı soru çeşitleri görmek. aynı sorudan 30 tane çözmek size bişey kazandırmaz zaten konuya az çok hakimseniz.

    bir de unutmayın bu sınavlarda iyi puan yapanlar çok zeki insanlar değiller. çoğu ortalama zekaya sahip senin benim gibi adamlar. ama üşenmeyip çalışıyorlar ve hak ediyorlar. uzun sözün kısası gençler düzenli çalışın, zaten gerisi gelir, kesin kazanırsınız.

    benim gibi yapıp bütün gün sözlüklerde takılmayın. bu yıl da sınava girecek kişiden notlar... :)
  3. 3
    lys konularına başlamak için ygs konularının bitmesini beklemeyin. şimdiden başlayın.
  4. 4
    ygs'den iyi puan alınca götünüz kalkmasın, yoksa lys'de 20000 kişi tarafından aşağılara itilip formatçı olursunuz benim gibi.
  5. 5
    Üniversite okumak olmazsa olmaz değildir. Üniversiteyi kazanıp bitirince zengin olmayacaksınız. Etrafınızda zengin olanlara bakarsanız neredeyse hepsinin esnaf olduğunu, kendi iş yerini açıp paracıkları götürdüğünü görürsünüz. Bunları göz önüne alarak çalışın.

    Yoksa üniversite bitirebilmeyi hayat memat meselesi sanıp sitres yaparsınız. Çok iyi hazırlansanız bile sınav anında bildiğiniz şeyleri sitres yüzünden yapamazsınız.
  6. 6
    (bkz: çalışmayın)
    tembelseniz, fırsatınız varken bırakın okumayı, bir iş bulup takılın. üniversite en az dört yılınızı çalıp, şu an başlayabileceğiniz yerden başlamanızı sağlayacak.
  7. 7
    çalışmayın! genç yaşta ticarete atılırsanız okulda kaybedeceğiniz sürede işinizi rayına oturtur, tecrübe edinirsiniz.
    unutmayın okumakla adam olunmuyor eşşeklik baki kalıyor. kültürlenin, üniversite kimseye kültür vermez unutmayın.
  8. 8
    çok soru çözmenize cidden gerek yok. piyasadaki kaynaklarda özellikle çok korktuğunuz matematik, geometri alanlarında sorular tekrar ediyor hatta neredeyse aynı. kaliteli bir kaynak edinin ve içinde soru bırakmayın. evet evet. tek kitap bitirin ama tek bir soru hakkında kafanızda soru işareti bırakmadan, bazen "ulan bu soru şöyle sorulsa nolurdu?" diyerek çözün.
  9. 9
    (bkz: Sizden bir cacık olmaz)
  10. 10
    hayal kurmayın, karamsar olun. hayal kurunca bir bok olmuyor, karamsar olursanız zorla da olsa güzellik oluyor.

  11. 11
    Sınava bir hafta kala kaldırın bütün kitapları ortalıktan. çıkın az dolaşın.
  12. 12
    1 tane boş bırakın ya, full çıkarmayın.
  13. 13
    İlahiyat okuyun annem.. En çok atama onda boş yere kasmayın. Mış gibi yapmayı öğrenin yeter sonra gelsin paracıklar^^
  14. 14
    Tavsiye falan yok olay gayet net.
    Çalışın. Çok çalışın demiyorum. Yeterli ve etkili bir saatlik çalışmanın boş ve anlamsız beş saatlik çalışmadan daha iyi olduğunu unutmayın.
    Kendinizi kandırmayın.

    -ciddi
  15. 15
    sevdiğiniz, gerçekten istediğiniz bir bölüm varsa ona çalışın. eğer tutmazsa "şu bölüm de olur ya" deyip onu yazmayın. mezuna kalmak dünyanın sonu değil. 5 sene mezuna kalıp sonunda tıp kazanan tanıdığım var benim. bunun bir de diğer türlüsü var. adama 40k yeterken 20k yapıyor. tercih döneminde ailesi, rehber öğretmeni hemen onu değil bunu yaz diyor. aldırmayın. 25 sene boyunca onlar değil, siz o mesleği yapacaksınız.
    son olarak şunu unutmayın; okumak cahilliği alır, eşeklik baki kalır.
  16. 16
    -"ben çalışmıyorum yeaa" diyenlere inanmayın.
    -Sosyal medyada fazla vakit geçirmeyin.
    -Ben her konuyu bilmeliyim kafasına geçmeyin.kaliteli konulara ve sorulara çalışın.dıydısının dıydısı sınavda çıkmaz.
    -hayatınız bir sınava bağlı değil.
    -kendinizi geliştirin.
    Başarılar.
  17. 17
    calışmayın arkadaşlar, ben sizinle yarışamam.