kayıt

ikinci el araba alacaklara tavsiyeler

  1. 1
    (bkz: reno almayın kağıt gibi)
  2. 2
    benim diğer arabayı alın, ben sıfır aldım hiç iyi olmuyor. sakınıyorsun bir sürü işi var.:)

    şaka bir yana ikici el kullanmış ve içine fazlaca para dökmüş biri olarak alsanız da çok geçmeden satın.

  3. 3
    klasikle başlayın elektroya sonra geçersiniz.
  4. 4
    arabayı biraz kullanıp hatta biraz zorlayıp alın. alacağınız şahsı iyi tanımaya çalışın. olası bir aksilikte tekrar bulabileceğiniz birisi olsun.
  5. 5
    güvendiğiniz bir tamirciden beğendiğiniz araba için onay alın.
    alacağınız arabanın ikinci el piyasasını mutlaka öğrenin zararlı çıkabilirsiniz.
    ikinci el de olsa o bir araba hasarsız ve hor kullanılmamış olmasına ve km'sine dikkat edin.
  6. 6
    reno, fiat veya ford gibi yerli ve ucuz yedek parçası hesaplı araçları tercih edin. arabayı muhakkak sağlam bir oto tamirciye gösterin.
  7. 7
    zorunda değilseniz almayın.

    işe/okula arabayla gitme "zorunluluğu" var ise ok ama zorlayıcı olmayan keyfe keder sebepler varsa almayın ya da bok gibi paranız yoksa yine almayın amk. yakıtı vergisi kaskosu muayenesi yani astarı kendisinden pahalı oluyor. benim öyleydi. geçen yıl sattım rahatladım. ha ama şartlar değişirse ve sike sike alma zorunluluğum oluşursa alırım tabi.
  8. 8
    www.youtube.com/...
  9. 9
    almayın amk.

    kahır ya valla kahır, arabanın huyunu suyunu bilmediğiniz için bir ton sıkıntı çekeceksiniz.

    30 binde arabanın benzin hortumu uzun yolda yırtılır mı amk ya!?
  10. 10
    Boya takintiniz olmasın.
    • ben alcam, her kafadan farklı ses. kimi daha almadan satmayı düşünüyor. lan bi dur binelim önce. satacağımız zaman da gelir elbet. :( bu ülkedeki peşin hükümlülüğü sevmiyorum :(
  11. 11
    aracın titiz kullanılıp kullanılmadığına çok dikkat edin. km'si fazla olan araç almamaya çalışın. yaşı ve km'si arasında doğru orantı olsun. taksi çıkması araç alıyorsunuz sonra hortum da atar, triger de kopar.. hee bir de sağlam, güvenilir bir oto tamircisi lazım..
  12. 12
    kazıklanmayın.
  13. 13
    Başka araçlarla karıştırmayın. Hepsi türkiye de tek. 20 takla atmış ama çıtır olmasına dikkat edin.
  14. 14
    bana ulaşın. elimde araç bol.
  15. 15
    Plakadan mutlaka sorgulama yapın. Bütün hasar kayıtları çıkmasa bile en azından km siyle oynanıp oynanmadığını anlamış olursunuz.
  16. 16
    doktordan/öğretmenden araba alıyorsanız mutlaka diplomasına bakın.
  17. 17
    boya, darbe diye delicesine takılmayın.. pertli bile olabilir, can güvenliğinizi tehlikeye atmasın(mesela hava yastıkları yeri boş bırakılmasın), ileride bir gün kışın ortasında araba çalışmıyor, elimizde patladı olmayacağına eminseniz(yanınızda bir bilen olsun, siz bilemezsiniz büyük ihtimalle) varsın pertli olsun..
  18. 18
    şu sıralar araba almayı düşünüyorsanız elinizi çabuk tutun. ne yazık ki bu piyasada kur stabil hale gelmedikçe ikinci el araç fiyatları her zaman değişkenlik gösterecektir. genellikle de yukarı yönde.

    binici olarak alacaksanız; araçta dikkat etmeniz gereken en önemli şey kilometre. bir aracın yıpranmasını boya, kaporta değil kilometre ve motor belirler. yaşına göre kilometresi çok geçmemiş araç alın. örneğin; 5 yaşındaki araç için kilometre max 90 bin ya da 100 bin olmalı. düşük kilometreli araca emsallerine göre 2-3 bin lira daha fazla verebilirsiniz. ileride satarken onun karşılığını hayli hayli alacaksınız.

    kilometreyi içinize sindirdikten sonra aracın tramer sorgusu elbette. kaç kazaya karışmış, ne kadar meblağ çıkmış, ne değişmiş ne bitmiş vesaire bunu öğrenin. hasar kayıtlı araba almamaya çalışın. markaya göre hasar kayıtlarının farklı çıkacağını unutmayın. örneğin bir golf aracında 7k hasar mühim değildir. renaultta ise 7k fazladır. çünkü parçaları çok ucuz. ama bu 7k hasarın neyden kaynaklı olduğunu belirlemek önemli. bunun için de ekspertiz şart. zorunlu hale geldi zaten.

    ve malum konu.. boya.. arkadaşlar arabanın kapısı, sacı, boyalı olabilir. sadece tavanı boyalı/değişik arabadan kaçın. hele bakacağınız araba 34 plaka ise plastik, kaporta aksamı boyalı olabilir, çok normal. sadece tavanı değişik, kaputu değişik araç almayın. 3-4 parça boyaya takılmayın. takılırsanız ikinci el araba alamazsınız. gider 200 bin lira ford fiesta aracına para verirsiniz.

    genel olarak böyle. şu an piyasa çok dalgalı. fiyatlar çok yukarı. jettalara 150 bin lira, fiestalara 100 bin lira yazılıyor piyasada.
  19. 19
    otobus, metro, dolmus, taksi falan kullansinlar. keyfe keder boyali, sigorta sisirmesi hasar kayitli arabalara para kaptirmasinlar. alacaklarsa 0 alsinlar.
  20. 20
    en olmadık arabalara en olmadık paraları verecekseniz. elinizi çabuk tutmanızda yarar var. geçen her gün cebinizden paralar gidiyor.

    araba almak artık bir lüks. kabul etmemiz gerek.
  21. 21
    doktordan alIn.

    cidden hayatImIzda tek ikinci el arabayI doktordan aldIk, temiz ve sorunsuz idi.
  22. 22
    almayın. çok pahalı aq. satmayın da almayın da. çok para ediyor diye satarsanız yayan kalabilirsiniz yerini doldurmak çok zor. paranız varsa sıfır alın, arabanız varsa satma gafletinde bulunmayın, arabanız yoksa ve 2. el almak istiyorsanız zaruri bir durum olmadığı sürece almayın aynen hayatınıza devam edin.
  23. 23
    Bu aralar almayın. Bazı araçların ikinci el fiyatı sıfırlardan daha pahalı. Fiyatların düşmesini bekleyin tabi düşerse...
  24. 24
    1-fiyatların düşmeyeceğini kabullenin. kimse aldığı malı 'çok çok zor duruma düşmedikçe' zararına satmak istemez.

    2-alacağınız aracı tahmini kullanım sürenize göre kilometresini değerlendirin. misal senede 10-15 bin km. yapan bir kişi 100 bin km aracı alırsa 5 yıl sonra da o aracı rahatlıkla elinden çıkarabilir. türkiye şartlarında 100-200 bin arası km araç malesef ki genç sayılıyor artık. (ilk aracımı 165 bin km alıp 225 bin km satmıştım 3 senede fiyatı %50 üzerine koyarak)

    3- kullanım amacınıza göre araç tipi bakının ve tek bir modele bağlı kalmayın.

    4- incik boncuk boya takıntısı yapacağınıza aracın mekanik bakımlarını kontrol edin.

    5- çok ama çok güvenilir işinin ehli bir ekspertize aracı gösterin.

    6- aracı almadan önce test turu atın. yüksek hızlara çıkın. araçta titreme vb. durumlar var mı kontrol edin. arnavut kaldırımlı yola çıkın takırdayan öten yerler var mı tespit edin. kaputu açın motoru dinleyin, temiz ve düzenli bir ses duyduğunuza emin olun.

    7- aracın camında yazan şasi no ile ruhsatı eşleştirip gerekli sorgulamaları yapın.

    8- aracın tüvtürk muayene kayıtlarını kontrol ederek muayeneye girdiği kilometreleri değerlendirin. (acemi bir şekilde km oynanmış ise ortaya çıkar)

    9- galericilere adım atmayın.

    10- aldığınız araç düşük model bile olsa paranın kolay kazanılmadığını unutmayın ve üstteki tüm adımları uygulayın.
  25. 25
    eğer mevcutta arabanız varsa, bir yere kadar değiştirmeye göz yumulabilir.

    hayır ilk arabanız olacaksa, şimdiden geçmiş olsun...