kayıt

çok fazla anlam yüklenmiş şeyler

  1. 1
    türk milletinin karakteristik özelliklerinden birisidir. çünkü biz bir şeyin bokunu çıkarmadan bırakmayız. çünkü sıkılıyoruz. çünkü sadece tüketiyoruz. çünkü kafamız daha fazlasına basmıyor. çünkü biz bundan rahatsız olsak da bunu yapamayacak kadar sıkkın ve bıkkınız. çünkü kısır döngünün içindeyiz. çünkü zincirleri kırabilecek kadar güçlü değiliz. çünkü eşşeğin siki!

    her ne ise, konu bu değildi zaten. artık gördükçe rahatsız olduğum şeylerdir bunlar. mesela bunlardan bir tanesi mavidir efenim. hatta bu nedenle bi ara tüm sosyal medyalarda "mavi bir huydur bende" mısrası geçiyordu. kafamı ne tarafa çevirsem bir mavi aşığı ile karşılaşıyordum. hayır, bu insanların cansever'in ismini şimdi hatırlayamadığım şiirini okumamış olmalarını bir yana bırakıyorum, (m)adama sorsan maviyi, yok huzurmuş da mutlulukmuş da, yok hayalmiş de...dışarı çıktığında ne gökyüzüyle ne denizle daha doğrusu doğayla bir ilişkisi yoktur ama lafa gelince mavi şöyledir, böyledir falan fıstık. maviler siksin seni, e mi güzel çocuğum. sıçtığım renktir lan mavi, iğrenç bir renk tek kelimeyle.

    bir diğeri de kuştur efenim. niye kuştur efenim, muhtemelen de süreya'nın "hayat kısa, kuşlar uçuyor"; nilgün marmara'nın "öyle güzelsin ki kuş koysunlar yoluna"; ülkü tamer'in "canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen" gibi mısralarından ve muhtemelen de özgürlüğü çağrıştırdığından. be ulan amına koyim, bu kadar şiirle iç içe olan toplumda, bu kadar davar ne arar? kimi yiyorsun be güzel kardeşim. senin şiirle miirle falan ilgin yok. sen oradan buradan arakladığın lafları kızlara hava basayım diye duvarlara yazıyorsun. senin o bastığın havayı götüne basayım ben senin! özgürlük konusuna hele ki hiç girmiyorum. uzun mevzu.

    son günlerde de başıma çay sevdalıları peydah oldu. ulan altı üstü bir çay, içersin ve kalkarsın. şu çaya, hayatın anlamını yüklemenin anlamı nedir ulan be göt! yok neymiş efenim çay, hayatmış da şöyle içilmeliymiş de böyle içilirmiş de...gören de amk ingiltere birmingım sarayında 5 çayı içiyor zannedecek.

    maviden, kuştan, çaydan ondan bundan evvel, edep bilen adam bir şeyin bokunu çıkarmaz. sinirlendim abi ya akşam akşam. hasta etmeyin ulan adamı!
  2. 2
    (bkz: hayat)
  3. 3
    (bkz: kilo)

    az önce bi entri okudum.valla,cidden çok anlam yüklüyonuz.
    kilo ve özgüveni doğru orantılı olarak falan görmeler.
    hımm ilginçsiniz dostlar.
  4. 4
    (bkz: pofuduk terlik)
    ama yetmez hak ettiği daha fazlası.
  5. 5
    (bkz: bakirelik)

    Orgazm olmayı bu kadar abartan bir millet daha yoktur lan. Takılmışlar bir bacak arasındaki zarın işlevine abi, yıl olmuş 2015 zira.
  6. 6
    (bkz: yağmur)

    ergenler ve hala ergenlikten çıkamamış kişiler için veriyorum bu örneği. elinde kahve kupasıyla, yağmur eşliğinde kitap okumayı hayal eden sözde "romantik" kişiler için. çok özentisiniz be.

    yoksa yağmur gerekli tabii, bereket vs. o ayrı. :)
  7. 7
    hemen hemen her şey. insanlar yaşama içgüdüsüyle her şeye bağlanabiliyorlar. bir ileri adımı ise, bağlandıkları şeylere eleştirel yaklaşanlara kin kusabiliyorlar. herkes birbirine kötü davranıyor. oysa anlamsızlığa kendini bırakan tanıdığım bütün insanlar, hep güzel insanlardı. toplum onlara ezik dedi, ılık dedi, sap dedi. etiket kuşanmayı reddedip, hiç olmayı seçen insanlar, bu sefer toplumca etikenlendiler, yine hiç olamadılar.
  8. 8
    sınav notu, daha da doğrusu çalışmak.

    insanlar bunun için kendini ne kadar küçük hallere düşürüyor. çok hazzetmediği birinden not isteyerek çıkar ilişkisi kurmak bir yana arkasından konuştuğu hatta nefret ettiği insanlara "aaay canım!" diyor sınav haftasında sırf kopya çekebilmek için.bireysel çekecekse sıraya yazıyor, tavana asıyor, kağıtlara yazıyor, kitap açıyor... tamam arkadaşım okulu uzatmak istemiyor olabilirsin ne bileyim çift ana dal bile deniyor olabilirsin ama senin düştüğün bu halde özsaygın kalmıyor. dışarıdan ne kadar da zavallı gözüktüğünden bahsetmiyorum bile. azıcık gözün kayar bakarsın, asla ezberleyemediğin bir formül vardır köşeye not alırsın ama sen baya baya bildiğin kağıt değiştirmeye çalışıyorsun. acınası...
  9. 9
    (bkz: geek olmak)
  10. 10
    aşk, aile, arkadaşlık, vatan, millet...
  11. 11
    (bkz: seks)

    tamam seks satar, eyvallah. yapmayın da demiyo kimse size. ama ne bileyim hayvan gibi şeapmayın en azından.
  12. 12
    (bkz: para )
    (bkz: seks )
    (bkz: vatan )
    (bkz: milliyet )
  13. 13
    (bkz: yeni türkiye)

    hayır, elimizde kalacak gibi duruyor sıkıntı o.
  14. 14
    sanırım nutella bu.
    kırk yıllık sarelle nutella olunca kıymete bindi.
  15. 15
    (bkz: Yarrak afedersin)
  16. 16
    (bkz: ülkücü zekası)

    Sizden önce ben yapayım o tatlış şakaları ^^
  17. 17
    (bkz: mesajlaşmak )
    abartmamak lazım.
  18. 18
    (bkz: aşk)

    hormonal bir olaya bu kadar anlam yüklemek de alıklık biraz.
  19. 19
    (bkz: edis)

    Twitterda on tweetin on ikisi bu bey hakkında xd.
  20. 20
    Anlam.
  21. 21
    her şeye çok fazla anlam yüklüyoruz bence. ama ben en çok şarkılara yüklüyorum. mesela bir aralar çok dinlediğim bir şarkıyı o zamanla özdeşleştirip şema yapıyorum. böyle böyle de deliriyorum işte.
  22. 22
    Biraz eski sevgili, biraz iş başvuruları, biraz dostlarım, biraz hayat, biraz üniversite en çok da kendim.
  23. 23
    floş royal şeklinde metal kartlardan oluşan kolyem.
    batak oynarken onu taktığım zaman oyun kaybetmiyordum. aynı zamanda en uzun süre kaybetmeden yanımda bulundurduğum aksesuarımdı.
    bir gün yine o kolyemi takarken oyunu kaybettiğimde yüklediğim anlam da kayboldu. sonra gittim, zamanında kolyeyi benden isteyip hayır dediğim kuzenime hediye ettim.
  24. 24
    (bkz: hayat )
  25. 25
    (bkz: insanlar)
    (bkz: sevgi)