kayıt

lezzetli yiyeceklerin tümünün sağlığa zararlı olması

  1. 1
    bir türlü kabullenemediğim gerçektir.
    nerede ve ne kadar lezzetli yiyecek varsa hepsi sağlığa zararlı. üstelik bunun tersi de geçerli. yani saman tadında her ne varsa doktorlar 'mutlaka yemelisiniz, asla eksik etmemelisiniz' diyip duruyorlar. ama ben inanmıyorum artık bunlara, cem yılmaz'ın da dediği gibi bir zamanlar üç açılı diş fırçasını da keşfetmişti bu bilim adamları. boş verdim hepsini gitti.
  2. 2
    (bkz: güzel şeylerin kısa sürmesi)
  3. 3
    yiyeceklerle ilgili söylenen şeylerin %99 yanlış/taraflı olması sonucu ve/veya bilerek öyle olduğu iddia edilen durumdur.

    bir zamanlar zararlı ilan edilen yumurta bugün diğer besinlerdeki proteinlerin kalitesinin sınıflandırılmasında kullanılıyor. yani en kaliteli ve vücut tarafından en büyük oranda kullanılan proteine sahip.

    tereyağı hayvansal kaynaklı, kalp-damar düşmanı yağdı. sonra tereyağı lezzetinde sana yağlar daha sonra da doğal olduğu söylenen tereyağlar göstermelik uzman yorumlarıyla sağlıklı, faydalı denilerek satılmaya başlandı.

    kuyruk yağı ıyy, pis, iğrençtir. kolesterolü yükseltir, kalbe kriz getirir, damarları tıkar, felç yapar. ama nedense sağlıklı! şekilde otla beslenen gençler bile 500 m yol koşunca nefes nefese kalıp yığılırken, kuyruk yağıyla bir ömür geçirmiş 50-60 yaşındaki insanlar her gün sabah ezanında kalkıp akşama kadar tarlada, ahırda vs çalışabilmekteyken; çok sağlıklı beslenen ofis beylerimiz/bayanlarımız ise 8 saatlik mesaileriyle iş hayatının zorluklarından, yoruculuğundan bahseder.*

    doktorların verdiği ilaçları harfiyen kullanacaksın ama rahatsız etmiyorsa -ki sıkıntılı bir durum varsa mide/vücut zaten uyarır bir şekilde- çok özel durumlar dışında beslenmene karıştırmayacaksın. rahatsız etmiyor öyleyse hadi tıka basa yiyelim değil tabi.
  4. 4
    aynı zamanda tadı ve kokusu kötü olan tüm yiyeceklerin de güzel olması ile desteklenebilen durumdur. tadı ve kokusu kötü olan ne bulursun yiyip içeceksin arkadaş. ben böyle yapıyorum, kolay kolay da ilaç kullanmam, fazla da hasta olmam. 26 yaşındayım, sağlık karnemde hala daha anaokulunda çekildiğim fotoğraf var, toplamda 6 sayfası dolu ve 5'i kızamık, kabakulak gibi şeyler. düşün artık. pırasadır, karnıbahardır, enginardır, ne bulursanız yiyin. bu hatta sadece yiyeceklerde de değil ilaçlarda da geçerlidir. bir ilacın tadı güzelse tırttır. bir anımı anlatayım;
    geçen sene tatile gittim amele gibi 6-7 saat durdum güneşin altında, tabi her yanım kıpkırmızı oldu, yandım. dönünce eczaneler kapalı olduğu için içerideki kalabalığın dağılmasını bekleyerek hızlı adımlarla bir kozmetik dükkanına girdim ve derdimi net bir şekilde anlattım. "güneşte yandım ben, bana bir şeyler verin şifa bulayım" dedim. 3 tane seçenek sundu bana deneme ürünü gibi şeyler verdi. ilkel bir duygu ile üçünü de kokaladım ve en kötü kokanını aldım. 2 günde geçirdi. ha diğerlerini alsam da geçirmez miydi, geçirirdi belki ama benim gözlemim bununla sınırlı.

    özet: ying yang
  5. 5
    hayatın üzücü detaylarından biridir. sağlıklı olanlar da lezzetli olmuyor zaten.
  6. 6
    Birşey güzelse ya günahtır ya da kilo yapıyordur
  7. 7
    monosodyum glutamat.
    ekleyin pırasaya, onu da beyninize lezzetli diye kakalayacaktır.
  8. 8
    neden sonuç ilişkisinin yanlış kurulduğu genelleme.

    lezzetli yiyecekleri yedim bu yüzden sağlığım bozuldu. yanlış.
    lezzetli yiyecekleri domuz gibi çuval çuval yedim, tek düze dengesiz beslendim bu yüzden sağlığım bozuldu. doğru.

    canan karatay, peace the fuck out yo.