kayıt

Başkalarının sizin hakkınızdaki görüşleri

  1. 1
    Diğerlerinin görüşlerini değerlendirme ve kabul etmeme hakkınızın olduğudur.

    (bkz: toplum baskısı)
  2. 2
    iyi şeyler duyduğumda mutlu ediyor, baya hem de. kötü ve can sıkıcı şeyleri de umursamamayı öğrendim zamanla. napim amk o da öyle düşünüyor deyip geçiyorum ne üzeceğim kendimi. olumsuz olan duyguları sildim hayatımdan ve bu insanın üzerinden fazlaca bi yük kaldırıyor. güzelliklere verdim kendimi, onları görüyor onları duyuyorum. kaç yıl yaşayacağız ki zaten bari vaktimizi keyifli geçirmeye çalışalım.
  3. 3
    Başkaları adlı çatısı altında olduğu sürece skimde olmayan düşüncelerdir. Çevremde tuttuğum insanların görüşlerine elbette değer veriyorum ama onda da kendi bildiğimi okuyorum.
  4. 4
    beni tanımadan edinildiği zaman sinir bozucu olan görüşlerdir.

    hayatında 3 5 kadın tanıyıp 'kadınlar böyledir, kadınlar şöyledir' lafları edenlere uyuz oluyorum. 5 milyar insanı nasıl 3 kişiyle çözüyorsun sen ya? beni tanımak, öğrenmek varken 'hayır ben biliyorum kadınlar böyle yapar' demek niye? ben başka bir insanım, şartlarım, hayatım bambaşka. her şey 2+2=4 değil bu dünyada.
  5. 5
    takmam derim ama takarIm yalan yoktur. mumkunse kimse beni gormesin.
  6. 6
    Başkaları ailem ve değer verdiğim insanlar dışında başkalarıysa umrumda bile olmaz.
  7. 7
    Tepkim ruh halime göre değişiklik gösterebilir. Genellikle umrumda olmaz, duymamazlıktan gelirim. Ama görüşleri ön yargı üzerine kurulmuş gerçeklikten uzaksa isterse dış kapının dış mandalı olsun gardımı alırım.
  8. 8
    Ne olursa olsun mutlaka birileri tarafından beğenilmeyeceğimi adım gibi bilirim. Bunun farkındayımdır ve bu yüzden kötü düşüncelerin varlığı konusunda kendimi çok huzursuz hissetmem, bu kaçınılmaz bir şeydir ve benim irademin dışındadır. Başkalarının benim hakkımdaki düşüncelerini asla umursamam diyemem, elbette insan acaba ben "yarrak gibi bir insan mıyım?" diye kendine sorduğu bir dönem oluyor. Başkalarının kötü düşünceleri çoksa ve kulağıma geliyorsa bunu dert edinip bunu düzeltmek için yapabileceğim bir şey var mı arayışına girerim ama bir yandan da şunu bilirim ki, ne yapılırsa yapılsın herkesi mutlu etmek imkansızdır. Zaten mesele de bu aradaki dengeyi tutturabilmekte bitiyor.

    Freud'un dediği gibi insanlar kendilerine karşı saldırıları savuşturabilirler ama kendilerine edilen iltifatlar karşısında savunmasızlardır. Başkaları benim hakkımda iyi görüşleri varsa ve yüzüme karşı dile getiriyorlarsa bu durum biraz canımı sıkar. İki türlü olur bu durum, birincisi ne yapacağımı bilmememin verdiği o tuhaf durum, ikincisi ise birileri tarafından ne zaman pohpohlanıyorsan bil ki başkalarının yolundan gidiyorsun düsturunu bana hatırlatmasıdır. Herkesin sırtınızı okşadığı bir yoldaysanız, gidilen yol, size ait bir yol değildir tarzı genel bir farklılıkları kutsayan bir görüş. Nedense bu görüşe biraz bağlıyım.

    Özetlemek gerekirse, kimse, herkesi mutlu edemez, mutlaka birileri hakkınızda kötü düşünebilir, öte yandan bu kötü düşünceler belli bir sayıyı aşıyorsa, belki sorun gerçekten sizdedir bir durup düşünmekte fayda var ama yine de kesin değil bu durum. Kimsenin dediğini takmıyorum diyen insan da yalan söylüyordur, en başta kendine.
  9. 9
    Onları ilgilendirir. Benim hakkımda ne düşündüklerini zaten değiştiremem.
  10. 10
    Önem verdiğim, sevdiğim birisi ise dikkate alacağım, benim için değeri olmayan birisiyse umursamayacağım görüşler.
    Herkesin kafasında kurduğu fikirleri dikkate alıp keyfimin rahatını bozamam. Herkesin suratıma karşı konuşmasına da gerek yok arkamdan konuşup hayatımdan uzak durabilirler. *
  11. 11
    Komünist ateist bi dostum vardı. Gerçi şimdilerde görüşemesek de hâlâ daha var. Beni sarhoşken ölümüne sırtlayan nadir adamlardan. Sahaf bi abimiz vardı, onun dükkanda az sarhoş olmadık, o beni bildiği için az içer beni evime götürürdü, Birine sözüm varsa ona bırakırdı vs. Bu dostum, Sevdiği kadın yüzünden dhkp-c'li tiplerle yatıp kalktığı için 8 ay hapis yatmış adam. Hem de örgüt kurmaktan akcjslcmcöc ona derdim ulan seni adamdan sayıp alıcak örgüte sen zaten girme.

    Gel zaman git zaman bu dostum muhafazakar kapalı bi kadına aşık oldu. Ona açılmış, her şey güzel ilerliyor. Şarabı kapmış bize geldi. Nası olucak bu iş? Dedim ki önce komünist olduğunu söyliyceksin. Gidip söylemiş, ertesi gün yine şarabı kapıp geldi. Söyledim aga. Tamaaamm. Şimdi 8 ay hapis yattığını söyliyceksin. Off puff derken nihayetinde onu da söylemiş. Ertesi gün şarabı kapıp yine bize. Onu da söyledim agaa. Tamaaaaammm. Şimdi son olarak allahsız kitapsız olduğunu söyliceksin. Söylerim lan ne var! Gidip söylemiş. Ertesi gün şarapla yine bizde. Her şey güzel ozancım fakat şöyle bi durum var. Kız Müslüman ve bizim dinimizde dinsiz adama kız verilmez. Sen dinsizi geçtim ateistsin amk. Bu başladı bağırmaya: biz de bu toprakların evlâdıyız! Biz de örf âdet biliriz! Neredeyse kelime-i Şahadet getiricek. Sonuç olarak şu gün nişanlanmışlar, insta'da gördüm. Allah tamamına erdirsin. Başkalarının sizin hakkınızdaki görüşleri de sikinizde olmasın.
  12. 12
    tek tek sorsak üç aşağı beş yukarı aynı cevapları alırız. peki, bu onların sığlığını mı gösterir; yoksa sizin sığlığınızı mı gösterir? ilginç bir soru bence.

    söylememe gerek var mı bilmiyorum ama yine de söyleyeyim: farklı cevap veren kimseler genelde dostlarımızdır.
  13. 13
    "Ali'nin Veli hakkında söyledikleri, bize Veliden ziyade Ali hakkında fikir verir.”
  14. 14
    (bkz: forosbu çocuğu)
    Arada kulağıma geliyor, rencide oluyorum.
  15. 15
    “salağa benziyor” veya “boş teneke” olandır. ha yüzde kaçını takıyorum o ayrı xd
  16. 16
    eleştirdiği konuda benden daha iyi olduğunu gösterecek müspet kanıtları mevcutsa(sadece akademik ve kariyer başarıları baz alırım) keyifle dinlerim ve umursarım diğer türlü dinliyor gibi yaparım ve de umrumda olmaz.
  17. 17
    Başkaları herhangi bir konuda fikrin nedir diye soracağınız kişiler değilse kıymetsiz görüşlerdir.

    Başkalarıymış zuaha.

    (bkz: boş laflar boş adamlar)
  18. 18
    Genelde beni pek tanımayan arkadaşım olmayan insanlar beni soğuk bulurlar. Ayrıca çok yardımsever bir insan olduğum için her soruya bir cevap arar ve herkese yardımcı olmaya çalışırım. Bu yüzden insanlar beni çok bilmiş görüp gıcık kapıyorlarmış... Amacım sadece yardımcı olmakken gıcık oluverdim fmfkdk
  19. 19
    BAŞKALARININ BİZİM HAKKIMIZDAKİ DÜŞÜNCELER UMURSANMAMASI GEREKEN DÜŞÜNCELERDİR.
  20. 20
    insanlar sinsi olduğumu söylerler... bence sizde yerine göre olmalısınız. yoksa sıçarlar ağzınıza valla sonra ben karışmam
  21. 21
    Uzun süredir takmadığım için önemsemediğim görüşlerdir. Sizde takmayın ayol bu hayata bir kere geliyorsunuz
  22. 22
    Sadece görüş sahibinin iqsu benden yüksekse dikkate alacağım görüşlerdir. O da insanlık tarihinde 4 ila 6 kişiye denk geliyor.
  23. 23
    çeşitlidir. kimileri hayatı dolu dolu yaşayan ve keyif alan, kültürlü, donanımlı, entel, burjuva-bohem* tarzı biri olduğumu söylerken kimileri 5 para etmez bir orospu olduğumu söyler ve arkamdan söyler ve önüne gelene söyler ve genelde bu kısım eski sevgilimin kendisinden oluşur.