kayıt

black metal

  1. 1
    heavy metal'in alttürlerinden sadece bir tanesi.bu türde amaç dine olan nefreti dile getirmektir.grupların kurulduğu ülkelerin dini olması dolayısıyla genellikle hristiyanlık dini hedef tahtasındadır.burzum
    ,venom ,gorgoroth ve mayhem türün ataları ve öncü gruplarıdırlar.
  2. 2
    sorulan insan cradle of filth derse eğer,black metalden zerre anlamıyor demektir.bu işin babası bathory dir.
  3. 3
    heavy metal'in 1980'li yıllarda ortaya çıkmış olan ekstrem bir alt türüdür. ilk black metal dalgasının venom, bathory ve celtic frost gibi gruplarla oluştuğu kabul edilir fakat asıl olan ikinci dalgadır. bu dalga norveçli grupları içerir: mayhem, darkthrone, gorgoroth, emperor vb. ayrıca ikinci dalga sırasında isveç'te de birkaç grup patlak vermiştir: burzum, marduk, dark funeral, nifelheim

    sözlerinin konusuna gelecek olursak bu sözler genelde hristiyanlık ve insanlık karşıtı, paganistiktir. 1990'lı yıllarda kilise kundaklanmalarına sebep olan müzik türü de budur.

    ayrıca en belirgin özelliklerinden biriyse (bkz: corpse paint)'tir.
  4. 4
    (bkz: darkthrone)
  5. 5
    En iyisini satanic warmaster * ve burzum'un * yaptığını düşündüğüm müzik.

    Gece uyurken dinlemesi gerçekten rahatlatıyor.

  6. 6
    bu müziği dinleyende bezelye tanesi kadar akıl yoktur. amacım tartışmak değil, bu müziği dinlemenin mantığını açıklasın, gerçekten merak ediyorum, dinleyen varsa mesaj atsın, ne buluyor bu müzikte.
    • Müzik öyle bir şey olmayabilir. Bana kalırsa değil. Yani mantığını açıklamak zor. Mesela vivaldi dinlemenin mantığı ne ki? Ya da bugün black metal dinleyen biri yarın zeki müren dinleyemez mi? Ne bileyim akılla falan pek ilgisi yok gibi. Ayrıca; İnsanlar kore popu, türkçe rep falan bile dinliyorlar takıla takıla buna mı takıldın? En dandik black metal şarkıda bile enstrümanlar havalarda uçuşuyor. Brutal vokali bir kenara bırak, o şarkılarda harbiden sağlam sanat var. Vokali kapatıp müziğe odaklan, enstrümanların neler yaptığına hayret edersin.
    • Bu arada, black metal dinleyicisi değilim yanlış olmasın. Öyle biri yazarsa daha anlamlı olur belki. Zamanında brutal dinlemeyi de seviyordum ama şimdilerde pek hoşuma gitmiyor. Çok nadir dinliyorum arada denk gelirse. Kimileri sert sever yapacak bir şey yok. :)Ben Ferdi tayfur da dinlerim, neşet ertaş da dinlerim, bülent ersoy da dinlerim. Hatta rihanna'sından dua lipa'sına bir sürü popüler sürtüğü de dinlemeyi seviyorum. Bi türkçe rep dinlemiyorum sanırım. Ki eskiden onu da dinlerdim sözleri anlamlıyken.
    • @ silahşör kardeş, ben şunu görüyorum, black metal'in liriklerine baktığın zaman dünyadan nefret eden obez bir asosyal müziği görüyorum. beyaz avrupalı olmayanları öldürelim, dine inananları öldürelim, kilise yakalım, türkler anadolu'dan def olsun, savaş çıksın, şanlı vikingler, aryan ırkı. black metal bu dediğim şeyler üzerine kurulu. bir de depressive black metal, suicidal black metal gibi türler var ki insana negatif düşünceler yüklüyor. bu müziği dinleyenin ciddi sosyal ve psikolojik problemleri vardır bence. nazizm'i aleni öven bir müzik türü ve sürekli savaştan, ölümden, karanlıktan beslenen bir müzik türü. yanlışım varsa düzelt. ışid neşidi dinlemekle black metal dinlemek arasında fark göremiyorum. yıllarca şunu savunmuşumdur; radikal islamcılarla naziler birbirine çok benzer diye. ikisi de kin ve nefretten beslenir. aynı zamanda bu iki görüş de birbirlerini ayakta tutuyor avrupa'da.