kayıt

köpek saldırısında yapılmaması gerekenler

  1. 1
    kaçmak, kaçmak, kaçmak. kaçmayın arkadaşım, kaçarak zaten kurtulamazsınız. kaçtıkça kovalayası geliyor hayvanların. kovaladıkça tutası geliyor.

    çeşitli ihtimaller var, eğer sokak köpeği ise korkacaktır zaten. ya korktuğundan ya bulunduğu yeri sahiplendiğinden havlıyordur. kışt, şişt pişt dediği zaman yüksek sese karşı mesafeyi korur. daha çok yaklaşması için çılgın olması gerekir. yaklaştığı durumda hemen taş atmaya gerek de yok, hatta taş falan atmayın amk. atar gibi yapın en fazla bu da işe yarar.

    gözlere dik dik bakmayın ve yan durmaya çalışın. bu durumda sakinleşir ise çömele de bilirsiniz. o zaman tanışmaya bile gelir. ha ben tanışmam etmem üstüme iyilik sağlık diyorsanız. tamam sakinleşince yolunuza devam edin. bu kadar.

    sokak köpeği değil ise ısırılmak garanti ise yine kaçmayın... en tehlikesi kaçmak, düşersiniz yere kapaklanırsınız boğaza falan saldırır. boş yere ölüp gidersiniz. ısırmak garanti ise kola ya da bacağa hemen bir şeyler sarabiliyorsanız. sarın en azından önlem olur. daha çok zarar vermesini engeller. ha ısırıp da bırakır mı bilemedim ama ısıran köpeği artık eline ne geçerse canını yakmak serbest. o kısımdan sonra orman kanunları geçerli.

    hayvalayan köpek ısırmaz diye bir şey yok ayrıca. normalde hırlama, havlama ve ısırma şeklinde uyarı modunda dolaşır bu canlılar. mesafeyi koruduğunuz sürece bir sıkıntı çıkmaz. emin olun bir kere bundan. emin olmadan yusuf yusuf dolaşmanın kimseye bir faydası yok. işleri daha kötü hale getirir.

    ısırılmak garanti olmayan ama uzaklaşmayan hatta saldırıya geçen bir köpeğe, yakın mesafede yapılacak en iyi çözüm, boğazından sıkıca tutup yatırmaktır. olmadı enseden tutabilmek gerekir. her iki durumda da dönüp elinizi ısırması (sıkıca tutarsanız) imkansızdır. bu durumda hem köpeği yenmiş hem de ısırılmamış olursunuz.

    dediğim gibi hiç birisini yapamasanız bile kaçmayın. tekrar ediyorum, kaçmayın... kaçmayın... kaçmayın...
  2. 2
    ağlayarak "ama ben köpekleri severim hayvan dostuyum" diye bağırmayın hiç etkisi olmuyor.
    ayrıca titrek bir sesle "şşt oğlum ne oldu pişt kıst" demeyin köpek üzerinde hiçbir güç sağlayamıyorsunuz.
    zaten o salgıladığınız korku salgısıyla* hiç şansınız yok.
    tavsiyem dünyanın öbür ucundan duyulacak şekilde "yardım edin" diye bağırmanız. belki birileri yardımınıza gelir. ya da daha iyisi köpek korkup uzaklaşabilir.
  3. 3
    köpekler, biz insanları "insanlar" olarak değil, "büyük köpekler" olarak gördüklerinden, bahsi geçen durumda asla kaçmamak gerekir.

    ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler sokakta herhangi iki köpeğin birbirine dalaşmasını izleyip sonunda galip gelenin yaptıklarını kenara not alabilir.

    son olarak unutmamak gerekir ki hiç bir köpek nedensiz saldırmaz. sahipli bir köpek saldırıyorsa ya o yönde eğitilmiştir ya da sahibinden şiddet görüyordur. saldıran bir sokak köpeği ise, muhtemelen başına ne işler gelmiştir de kendini "insan" denen varlıktan korumaya çalışıyordur.

    o nedenle ısırsalar bile aldırış etmeyin, kızmayın. edebinizle kuduz aşınızı olun, onları yine de sevmeye devam edin. sonuçta hepsi bizim eserimiz.
  4. 4
    ölü taklidi yapmak. evet bunu köpek saldırınca yapmayın bi sike yaramaz, ayı saldırıları için kullanın.
  5. 5
    koşarak kaçmak.

    yapmayın. mümkün mertebe köpeğin göz hizasına gelin ve ona sert bir dille ama kesin ifadeyle emir verin.

    mesela benim kızım asla saldırmaz ama oyun oynarken bazen abartıp kafa göz yarabiliyor. en etkili yol budur. kuyruklarından asla tutmayın ne bilim fiziksel temasla değil de göz teması kurun.
  6. 6
    miyavlamak.
  7. 7
    göz temasını kaybetmemek.
  8. 8
    köpeğe zikinizi uzatmayın. bari o sağlam kalsın.
  9. 9
    karşıdan bakıp "bişi olmaz ya, küçücük ısırık zaten" demek.
  10. 10
    çömelmek. denemedim bilmiyorum. yiyen varsa denesin.
  11. 11
    olduğunuz yerde kalıp sakin kalmaya çalışarak gitmesini beklemek.

    sonu felaket olabilir koşarak kaçın sghdjfa.
  12. 12
    evet kacmaktIr arkadaslar. hatta yapIlmamasI gereken tek sey kosarak kacmak.

    saldIrI olmadI fakat yaklasIk 2 3 kere kopek tarafIndan kovalandIm. ve hep kactIm. nefesim kesildi, kalp krizi gecirecek gibi oldum. ama korkunca insan icgudusel olarak kacIyor. buna da bir sey diyemiyorum elbet.
  13. 13
    kaçmak.

    aynı hızda köpeğe koşun. bu sefer hayvan afallayıp sizden kaçacak.
  14. 14
    (bkz: Fus ro dah)
    Bu sefer ciddi.

    Köpek pitbull değilse zaten gece saldırıyodur. Hemen dibinde olmasa da üç beş çete kankasi yakınlardadır.
    Hayvanla hayvan olmanız lazım.
  15. 15
    F'ye basarak boynunu kırın.

    (bkz: call of duty)
  16. 16
    Aranızda bi tarafını isirtmis olan biri varsa yazsın diğerleri sussun. Mesela Zapel ka. Kaba etini kaptırdı. Bırakın da iki kelam etsin ! Ya da etmesin. Allah yardimciniz olsun.
  17. 17
    Onu kendi silahıyla vurun. Isırın. Ama genelde sürü halinde saldırıyorlar. Kaçmak zor oluyor hızlılar.