kayıt

insanın sahip olduğu unutabilme özelliği

  1. 1
    dünyayı katlanabilir kılar. düşünün eğer unutabilme özelliğiniz olmasaydı nasıl yaşardınız? yaşadığınız acılar hep taze kalsaydı yaşamak çekilmez olurdu.
  2. 2
    katlanılmaz da kılabilir:

    (bkz: eternal sunshine of the spotless mind)
  3. 3
    Çok sık olursa sorun olabilecek özellik.
  4. 4
    unutabilme değil göz ardı edebilme* özelliğidir. alışmaktır. kanıksamaktır. nasıl ki bir yer ne kadar berbat da koksa, koku duyusu hücrelerinin çabuk yorulması sayesinde birkaç dakika içinde alışılıyorsa bu da öyledir. sadece alışma süresi daha uzundur o kadar.

    ek: eğer herhangi bir hastalığı yoksa.

    düzeltme: ek.
  5. 5
    unutma değil alışma kabullenme olayıdır ki buda özgüvene zarar verebilme özelliğine,hayattan bıktırma veya tam tersi özelliklere sahip olabilir tıpkı el yapımı bombaya benzer çok sıkarsan veya az sıkarsan elinde patlayabilir.
  6. 6
    default olarak her bünyede bulunmayan, alkol upgrade i olmadan fazla şarj tüketen özelliktir. amına koyum onun ben.
  7. 7
    eger neyi unuttugunu bile unutmamissan tam olarak asla unutamazsin bazen bi koku tekrar hatirlatir bazen bi gulus belki de ruya
  8. 8
    pek de doğru çalışmayan bir özelliktir. önemsiz ayrıntılar unutulur, bazen çok gerekli ama önem verilmeyen bilgiler unutulur ama asıl unutulması gereken insanı canından bezdiren durumlar, kişiler, olaylar unutulmaz. zamanla daha alışılır belki ama hep akılda kalır. keşke tam olarak denildiği gibi iradi olarak bir unutabilme özelliği olsa idi.
  9. 9
    bir koku, bir görüntü, bir söz ve alkol ile su yüzüne çıkmayıp adeta fırlatılan özellik.
    insan isterse unutur; tabii neyi unuttuğunu unutabilirse.
  10. 10
    hafızaya sahip her bileşende mevcuttur.
  11. 11
    kafayı yemeyelim diye geliştirilmiş kutsal bi mekanizma. gerçekten böyle bir şey var. çok geçmişi düşündüğümüzde hep iyi olarak anarız. iyi hatıralar gelir gözümüzün önüne. bu beynin kendi kendini koruma durumudur. kötü ya da utanç verici anıların birçoğunu bilinç altına atmıştır.
  12. 12
    eğer bu özelliğimiz olmasaydı çok tehlikeli bir durum ortaya çıkardı.ortalık ruh hastalarından geçilmezdi.unutmak bir nevi ruh morfini.unutamamak kadar kötü birşey yok.bir de yaşadığınız kötü anıları unutamıyorsanız vay halinize! unutulması gerekenlerin acilen unutulabilmesi dileğimle.
  13. 13
    (bkz: güçlü bir hafıza ağır bir cezadır)
  14. 14
    Hafıza-i beşer nisyan ile mâlüldür.
  15. 15
    Unutabilme özelliği bana sahip olduğu için başlığa girerken tereddüt yaşadım.
  16. 16
    "Unutabilmenin de kendisine mahsus zevkleri var. Acı, içimizde sonsuza dek yaşamadığı için hayata tutunabiliyoruz. Geleceğin daha güzel olacağına dair bir ümit besliyoruz. Böylece ayakta kalıyor, sevmeye, çalışmaya devam ediyoruz. 'ey ömrün en güzel türküsü aldanış/ aldan! Gelmiş olsa bile ümitsiz kış.' insan aldanmayı istiyor. Ölümün ve acının kol gezdiği bir dünyada başka türlü nasıl direnebilir?"