kayıt

der untergang

  1. 11
    "iyi ki izlemişim." dediğim filmler listesine adını yazdıran film.
    goebbels ailesi hakkında çok bilgiye sahip olmadığımdan mıdır nedir izlerken beni en çok bu aile etkiledi.
    ideolojilerine olan hastalık derecesindeki saplantıyı izlerken anlamlandırmak güç olsa da bu ideolojinin sağlamlaşmasında bu ailenin katkısı en az hitler kadar olunca bir nebze anlayabildim.

    -- spoiler için tıkla --

    çocuklarının gerçek hayattaki fotoğraflarını görünce içim cız etti. bir anne altı çocuğunu nasıl öldürür? o son çocuğunu öldürdüğü an ben ağlayıp dayanamadım ya la... bir insan ne hak ederse hak etsin bedelini çocuklar ödeyince kötü oluyorum ben. yavrularım nasıl masum ve güzel duruyorlar bir de...


    -- spoiler --


    hitler'i ne övmüş ne gömmüş, insan olduğunu hatırlatmıştır bence. her şeyin farkında olup hiçbir şey yapmayarak ve bunu çözülebilecek bir şeymiş gibi aktarmak tam ona göre bir iş. köpeğine olan sevgisi de oldum olası hep garibime gitmiştir. adam içindeki tüm sevgiyi köpeğine aktarmış resmen.

    eva braun hakkında okuduğum şeyler doğrultusunda filmdeki karakteri fazla zayıf buldum. son günlerinde de öyle neşeli olduğunu düşünemiyorum pek.

    filmde eleştireceğim tek nokta her isme yer verilmesiydi. filmin finalinde gösterilen yüzleri filmde görüp görmediğimi bile hatırlayamadım. onun haricinde iyidir hoştur.
  2. 10
    uzun zamandır aklımda olmasına rağmen bugün izleme fırsatı bulduğum 2004 yapımı film. film, genel olarak savaşı veya hitler'in hayatını değil de savaşın sadece sonunu işlediği için ağır ilerliyor. filmin süresi de uzun tutulmuş. eh konu itibarıyla da devamlı aynı mekan kullanılınca biraz sıkıcılaşıyor doğrusu. çok iyi bir film diyemem. kesinlikle kötü bir film de diyemem. bence orta şeker. buna kült film veya şaheser demek abartı olur gibime geliyor.
  3. 9
    hitler'in sekreterinin röportajı ile başlayan, nazi almanyası'nın son aylarını anlatan film.

    psikolojik bir etkisi var filmin. hitler'i canlandıran aktör iyi iş çıkarmış. ayrıca hitler'in sekreterini canlandıran bayan da çok hoş lan. :(
  4. 8
    alman hayranlarının abarttığı 2004 yapımı kalitesiz film.
  5. 7
    birkaç kez izlediğim efsane filmdir. beğenen, bunu da beğendi:

    (bkz: das boot )
  6. 6
    tartışmasız en iyi hitler profili bu filmdedir. çoğu eleştirmene göre hitler bu filmde, babacan, naif biriymiş gibi gösterildiğini iddia etse de o yorumların pek objektif olduğunu düşünmüyorum. ii. dünya savaşı hakkındaki en iyi film mi, değil. ama en iyi nazi filmi. joseph goebbels'i de oynayan arkadaş çok başarılı canlandırmış. hem yüzü benziyor hem de hitabeti başarılıydı. bu filmi iki kere izledim. üçüncüye de izlerim heralde. meşhur toplantı sahnesinde subahları fırçalaması efsaneydi.
  7. 5
    bugün izlediğim nazi almanyasının düşüşü konulu film. film hakkında daha önce bir şeyler okumadığımdan drama tadında bir şey beklemiyordum çok iyi oldu çok da güzel oldu. vallahi duygulandım. açılın kapılar şaha gidelim diye haykırdım.
  8. 4
    (bkz: hitler'in veda busesi)
  9. 3
    türkçe'ye düşüş olarak geçmiş alman yaımı film. adolf hitler'in ve etrafındaki yaverlerinin savaş zamanını anlatır. belgesel niteliği de vardır.
  10. 2
    hitler rolundeki adamın çılgın attığı filmdir
  11. 1
    nazi almanyası 'nın son yıllarını etkili bir şekilde anlatan,başarılı bir alman filmi.bruno ganz bu filmde rolünü muhteşem canlandırmıştır.