kayıt

metro turizm

  1. 1
    şehirler arası yolcu taşımacılığında fenomen olmuş otobüs şirketi.
    kalitesizlikte sınır tanımazlar. yolculuk sırasında her türlü sorunla karşılaşabilirsiniz. yolda kalabilirsiniz, yağmurlu havada cam sileceği bozulabilir, şoförü yolda alıkonulabilir, bagajlarınız kaybolabilir... kendinizi survivor adasına seyahat ediyor sanabilirsiniz, macera ve adrenalin üst seviyededir.
  2. 2
    (bkz: metro)
  3. 3
    zorla kahve içirten tek ulaşım firması.
  4. 4
    ucuz, nitekim konforlu ve her ile seferi olduğu için tutulan turizm şirketi. ama bir ulusoy değil.
  5. 5
    istikrarsız ulaşım şirketidir.bir seyahatinizde vezir diğerinde rezil edebilirler sizi.
  6. 6
    servis araçlarının düzgün bir sistemi olmayan şirket. otogardan kalkış saatleri sabit değildir, geç gelebilirler. üstelik servislerinin güzergahı da saçma sapandır, ilçelerin tek bir merkezi yerine gideceğine bir ilçenin 3-4 yerine uğrayarak adeta gezerler. uzak bir yerde otuyorsanız evinize ulaşmanız saatler sürer, hatta yakın bir şehirden yolculuk yaptıysanız ondan bile uzun sürebilir.
  7. 7
    en çok kaza yapan otobüs firmalarındandır. bu belki de otobüs sayısının çokluğundan dolayı oluşan bir istatistiktir fakat otobüslerindeki teknik arızaların çokluğu da yadsınamaz bir gerçektir. ayrıca muavinleri de pek bi tatsızdır. adamdan bi su istersin, sanki bacısına sövmüşsün gibi bakar sana...
  8. 8
    yolcu değil de mülteci muamelesi gördüğünüz, dolmuş gibi her yere girip çıkan fakat servis hizmetleri ve fazla seçeneğinizin bulunmaması sebebiyle tercih etmek zorunda kaldığınız firma. şahsen yerel firmalara 100 lira vereceğime metro'ya 90 lira veriyorum, %10'unu karta yüklüyorlar, 81 liraya geliyor, ayrıca hem orada hem burada servisten faydalanıyorum. bir de yerel firmada bir şikayetin olsa kimi kime şikayet edeceksin? adamların 3-5 tane otobüsü var zaten. metro'da en azından büyük firmanın verdiği güven var.
  9. 9
    en çok kaza yapan firma.

    Metro Turizm'in karıştığı kazalarda bugüne kadar 1658 kişi ölmüş. adamlar can değil mal taşıyor sanki.
  10. 10
    kargo firmasıdır efendim.

    adamlar adeta insana kargo muamelesi gösteriyor. hükümetimizin her kararını desteklerim de bu elemanlarla ilişkilerini en yakın süreçte kesmelidir.
  11. 11
    üzerine lanetler yağdırılan seyahat acentesi. sadece bugün sabah saatleri itibariyle yazılıp çizilenler bile son derece uç bi noktada bence.
  12. 12
    en çok kaza yapması normal firmadır.

    çünkü van'dan edirneye, samsun'dan antalya'ya kadar yolcu taşımacılığı yapıyor.
    1500'den fazla arabası var ve her gün yollarda. başka hiç bir firmanın bu kadar geniş filosu yok.

    ama benim fikrimi sorarsanız binmeyin. çok boktan bir firma. bir otobüsü süper güzelken ve çalışanları çok nazikken, başka bir otobüsü tam bir köy otobüsü gibi oluyor ve öküz çalışanlar oluyor.
  13. 13
    yaptığı kazalar unutulmuş olan otobüs firması.

    www.milliyet.com.tr/...
  14. 14
    otobüs kaza haberlerinin %90'ında başrol olan otobüs firması.

    since 1992...

    (bkz: götten istatistik sallamak)
  15. 15
    Pek çok mecrada çok geniş bir filosu olduğu için kaza istatistiğinin yüksek olduğunu söyleyen beyin fukarası gerizekalıları göstermiş olan kurumdur.

    Yani çok filosu olunca kaza istatistiğinin olması normalmiş gibi geliyor çomar topluluğuna. Fakat idrak eden biri bu kadar çok filo kurabilmiş bir firmanın neden hala çok kaza yaptığını soruşturmuyor bile. Bu kadar çok filo kurabilmiş bir firmanın hala bakımsız araçları denetimsiz şoförleriyle yola çıkıp kaza yapmasını araştırmazken "fazla filosu olduğu için kaza istatistiği çok oluyor" diye angutça fikir sıçıyorlar.

  16. 16
    bir seyahatini daha sağ salim atlattığım şehirler arası otobüs firması. 5 saatten biraz daha fazla süre boyunca yanımda oturan kül tablasından hallice birine katlanmak zorunda kaldım.

    tahmini varış saatine göre 23:00'da varacaktık kastamonu'ya ama bir saat rötarlı geldik. şu sıralar(~00:15) boyabat'ta olmalıymış yazıhanede söylenene göre. otobüs devam ediyor yani.

    inmeme yakın otobüs kaynamaya başlamıştı. vay efendim neden şehir içine girdiniz, yasak, neden yolda indiriyorsunuz, yasak, servisle götürsenize sesleri yükseliyordu sinop'ta inecek yolculardan. hayır haklılar kendilerince ama yanlış biliyorlar durumu. belediye el değiştirdikten sonra yaptığı ilk icraat belki de otobüs firmalarının servislerini kaldırmak oldu. otobüslerin ise saat 21:00'den sonra şehir içine girmeleri yasak değil. yani servis mervis mafiş. şehir içi serbest. olayın diğer yönü de şu, aynı yolcular kendileri inecekleri zaman da yol üzerinde inecekler. nedir yani bu ikiyüzlülük. gerek yok. şikayet edeceksen, otogardan vaktinde kalmamasını, moladan vaktinde ayrılmamasını şikayet et. sırf molaya girecek diye, mola tesisi para kazanacak diye git-gel 20 dk süren yolu gitmeyi şikayet et. dimi ama.

    neyse ölmedik.

    ayrıca, algida dondurma verdiler. sanırım en güzel yönü buydu. ama kek, çay kahve olan türden öteki türlü ikram yoktu. sonlara doğru fanta gibi bir şey verdiler ama içmedim. suyu da bardakla veriyorlar. hayır muavin bardağı veriyor eline bomba misali kayboluyor. belki ikinciyi isticem. yorduk adamı 3-4 sefer. ama haketti. tavırları cık olmamış. eğitimsiz. denetimsiz. şoför fena değil gibiydi sanki. ama muavin olmamış.

    ölmedik demiştim değil mi.
  17. 17
    (bkz: durumumuz yoktu okuyamadık kardeş)
  18. 18
    filosu kendisinin değildir. şahıs arabalarından oluşur. benim ev arkadaşımın babasının trabzon istanbul hattında 7 arabası vardı. sonra işi büyüttüler, abiler filan da aynı hatta araba koydu. şimdi kendi de koyacak. bu yüzden de standartları yoktur. bir şahsın arabası iyi hizmet verirken, diğerinin çok kötü hizmet verebilir. hizmet derken illa safi kek, börek, poğaça demiyorum. öğrenciliğim dönemi en çok kullandığım firmaydı. hatta tek kullandığım firmaydı. ve o ilçede istanbul'a çalışan araçlar aynı şahsa aitti. 4 sene kullandım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım o şahsın araçlarında.
  19. 19
    en sevdiğim firma. legal cinayetler ofisi resmen adamlar. mis.
  20. 20
    Özkaza seyahat!
  21. 21
    neden en çok kaza yaptığını öğrendiğim firma.

    efendim peder bey yeni emekli trafik polisi. geçenlerde metro turizmin kaza haberini okuyunca meraktan sordum ve öğrendim. metro turizme en çok kaza yapan firma denmesinin nedeni çok sayıda otobüsünün ve her yere olan seferlerinden kaynaklıymış. yani adı çıkmış dokuza inmez sekize.

    not:tabii ki şoför dikkatsizliklerini falan katmadım bu entryme.
  22. 22
    Afedersiniz ama yarrak gibi bi firma. Müşterilere sunduğu kek ve kahve ne olduğu belirsiz ürünlerdir.
  23. 23
    Kek yerine metro vermesi daha hoş olan firma.
  24. 24
    a.k.a. mezar turizm
  25. 25
    yüzsüzlüğü ele alarak yolculuk bittikten sonra "cümleten geçmiş olsun" diye telkin eden insanların bulunduğu firma.

    dayı tamam diken üstünde gittiğimizin farkındayız ama bu kadar yüze vurulmaz.

    tekrarlıyorum> (bkz: mezar turizm)