kayıt

atanamayan öğretmenler

  1. 1
    ipini koparanın öğretmen olduğu ülkemizde atanamıcağını bile bile öğretmenlik fakültesi okuyan öğretmenlerdir. atanamadığı için sağda solda tepkisini dile getirir.
  2. 2
    bir atanamayan iibfli değildir. fen edebiyat mezunlarınında kendini öğretmen saydığı bu ülkede.
  3. 3
    benim lan bu.
    acıklı sayılabilecek de bir hikayem var. gel, oturuver şuraya da, anlatayım:
    '92 yılında öğretmen olmaya karar verdim. hayatımın en önemli amacı olmuştu bu. '97'de, mezun olduğumda formasyonumu da tamamlayıp öğretmen olabileceğim fen-edebiyat fakültesine kaydoldum. beşinci senemde, devlet yeni bir yasa çıkararak, fen edebiyat mezunlarına öğretmen olma kapısını kapattı. 02' yazında tekrar sınava girdim. bu kez, sosyal bilgiler öğretmenliği kazandım. ama yorulmaya da başlamıştım. beş senede anca mezun olabildim. toplam 10 yılı heba ettik. neyse, kpss çıktı bu kez. iki kez girdim. olmadı. aynı bölümde okuduğum bir dolu eşek, öğretmen oldu. zikerim yapacağınız işi dedim, bir daha da kpss'ye girmedim.
    öğretmenlik, insan yetiştirme sanatı..! ben de bu sanatı bir şekilde icra etmeliydim. kurslarda çalıştım, ingilizce öğretmeni ve gayri resmi olarak. hahabam sınıfındaki ayarda müdürlerle karşılaştım.
    sonra, kendi işimi yapayım dedim. kendi kursumu açıp, kimseye eyvallah demeden eğitim verebilirdim. üstelik, bu işin kaynağından gelen biriydim ve kimseyi müşteri olarak göremezdim. yeterli param olmadığından, maalesef, ortak iş yaptım. herif kazığı atıp, kaynakları bir güzel hortumladı, sonra sktir olup gitti. her borcun altında imzam vardı. yaklaşık 200 bin tl borçlandım sağa sola, bankalara vs.. 600 öğrencisi olan bir kurumun müdürüydüm, ama cebimde beş kuruş kalmadığı gibi, bir yığın borç yükü altındaydım. neyse, öğrencilerin eğitimini tamamladım ve kapanış verdim.
    dediğim gibi; benim lan bu!
  4. 4
    atanamayan öğretmenleri milli istihbarat teşkilatında istihdam edelim.malum kurumda çalışmak için fazla kalifiye kalırlar fakat işleri olur en azından.
  5. 5
    kardeşim öğretmen olmak istedi, öss 'den sonra hangi öğretmenlik son 5 yıl kaç atama yapılmış incelemiştik.
    ben bu konuda biraz da bilinçsiz tercih yapan/yapmış arkadaşları hatalı buluyorum.
    her ile üniversite ve her üniversiteye de eğitim fakültesi açanda da kabahat var tabii ki,
    insan bir saymaz mı bu kadar sosyal bilgiler, rehber öğretmen ne yapacak demez mi?
  6. 6
    yani şimdi biraz şey kaçacak ama... yıllardır var bu geyik. ee madem belli bi kpss puanının üstüne çıkamıyorsun afedersin bok mu var da öğretmenlik okuyorsun diye sorarlar adama kardeşim. bir anadolu öğretmen lisesi mezunu olarak öğretmenlik okuyup atanamadıktan sonra ağlayanları aklım almıyor amk ülkesinde... e yok kardeş yıllardır yok. yeni bir şey değil ki bu...
    • ya üstadım öğrencilerinden biri "hocam bölme işlemini anlatır mısınız" derse tüm sınıfa bir defter dolusu istiklal marşı yazdırıp, "bu vatan bizim ellerin deyiil" diyecek öğretmen adaylarımız, öğretmenlerimiz var. nasıl anlasınlar
    • valla ülkenin öğretmeni ayrı...
      eğitim sistemi ayrı...
      geleceğin elleri ayrı...

      az çok bir şey olabilecek herkes ama herkes ne yapsam da yurt dışında iş bulsam diye uğraşıyor. bu nato kafa nato mermer insanlarla da ülke
  7. 7
    devlet bize bahmiyir diyen kitleden pek farkı yoktur. evet bakmiyor mk hala anlamadınız mı?

    zaten bir hükümet politikası olarak sağlık ve eğitim orta vadede özele devredilecek. son 10 yılda açılan özel hastaneler ve eğitim kurumlarının sayısı ortada. hala devlete atanma niyetinde bu hazırcı tayfa. iki geometri sorusu çözemeden atanmayı bekleyen matematikçiler vardır memlekette. kendini geliştirmek falan hak getire. artı öğretmen duruşundan bile nasibini alamamış, mahalle ağzıyla konuşanlar, maganda kafalar kpss puanını denkleştirip öğretmen olma derdinde. siz atanmayın yaa...
  8. 8
    Aslında hepimiz birer atanamayan öğretmen değil miyiz? Sadece soruyorum...
    • Alkışlıyorum. Gecenin en güzel ifadesi bu. Cidden öyle.
  9. 9
    şu sıralar tanıdık öğretmenleri, komşuları ihbar etmekle meşguller. kalu beladan beri müthiş bir mağduriyet içerisinde olan bu kambur kitlenin biten tasfiye operasyonlarının ardından yeni nesiller yetiştirecek olması uykularımı kaçırıyor.
  10. 10
    şu sorulara doğru yanıtları vererek en azından sözleşmeli olarak iş bulabilecek olanlardır. cevapları veriyorum, not alın.

    - gezi'de ne hissettin ?
    + memleketimizi karıştıran şer odaklarının varlığını hissettim. neyse ki devletimiz ve liderimiz sayın recep tayyip erdoğan büyük oyunu gördü ve bizi bu çapulculardan kurtardı.

    - terör örgütlerini sayınız.
    + pekeke, hedepe, fetö, peyede, dehaşkapece

    - yılbaşında kutlama yaptınız mı?
    + ne münasebet! müslüman bir toplumun isa'nın doğumunu kutlaması ne demek! lütfen bu bahsi kapayalım.

    - maç izler misin ?
    + yani milli takımımız sahaya çıktığında, o milli hevesle elbette bakarım. onun dışında işim yoktur.

    - insan kopyası iyi mi kötü mü ?
    - haşaa insan allah'a rakip olabilir mi ?
    • osmanlıspor maçı izlememek? eksi elli.
    • pehaha'ya pekeke demek? eksi bin.
  11. 11
    Benim düşüncem şu:insan ne düşünüyorsa o düşünce doğrultusunda davranışlarını şekillendirmelidir.
  12. 12
    Aralarına katıldığım topluluk. ilk başlarda üşütüyor ama girdikçe alışıyorsun.
  13. 13
    Devlet baba atamicam diyor gelme diyor türlü türlü pürüzler çıkarıyor (mülakat,yıllık atama yapılmaması,alan sınavı) ama biz hala viyana kapısı gbi zorluyoruz.
  14. 14
    Allah yardımcıları olsun. zor bir durum ama geçicidir diye temenni ediyoruz.
  15. 15
    Bunların en az %80'i akpartisine oy verendir.
  16. 16
    Sayıları 420 bin civarında olan insanlardır. Okullardaki öğretmen ihtiyacı ise 110 bin. Şubat ayında atanacak öğretmen sayısı 20 bin. Eylül ayında atama yapılmadı. Haziran ayında binlerce kişi eğitim fakültelerinden mezun olacak. Binlerce kişi formasyon alıyor. Atanamayan öğretmen sayısı katlanarak artıyor.

    Ben kpss'ye karşı değilim. Bir eleme olmalı. Çünkü barajı zar zor geçip eğitim fakültesine giden insanlar var. Bunların bir elemeden geçmesi gerekiyor. Fakat 420 bin kişiden 20 binini almak insafsızlıktır. Hem de net bir 110 binlik açık görünürken... kardeşim sen eğitim fakültelerinin kontenjanını düşürüp elemeyi en başta yapsan insanlar boşuna zorluklarla 4 sene üniversite okumaz.
  17. 17
    ne ağlıyorlar ama be. fakat iyi ağlıyorlar.

    okuma yazma bilen üniversite öğrencisi görünce sevinir oldum. bunlar atanamadık diye ağlıyorlar.
    her yıl binlerce vasıfsız öğretmen adayı okullardan mezun ediliyor. o vasıfsızların yetiştirdikleri iki kelimeyi bir araya getiremeyen, bırak yazmayı konuşmayı dahi bilmeyen çocuklar oluyor haliyle.

    ve eğitim sisteminin en büyük sorunu sanki bu atanamayan vasıfsızlarmış gibi gösteriliyor. ortadoğu rulez. ne kadar ağlarsan o kadar üste çıkarsın bu topraklarda.

    okullar kapatılsın. hepsi. bugün. bu dakika kapatılsın.
  18. 18
    (bkz: beyler deli konuşuyor susun konuş deli)