kayıt

türkiye'de kadın olmak

  1. 1
    pek çok kişinin gözünde hiçbir değer arz etmemek demektir.
  2. 2
    kadını sadece cinsel organdan ibaret görenlerle beraber yaşamak demektir. 3 yaşındaki çocuğunun yanında tecavüze uğrayıp, olaydan etkilenip etkilenmediğini belirlemek için adli tıp raporu beklemek demektir. gece dışarı çıkarsan, eskaza bir yerlerde bir şeyler içersen, yakıştırmışsın mazallah kısa giyinmişsen; her teklife açık ve baya bi yollardan geçmişsin demektir. ne yaparsan yap, nasıl tepki verirsen ver, ne yersen ye, ne giyersen giy, ister klasik ol ister orjinal ama her daim kaçılması gereken lakin mecburiyetten aranan "türk kızı"sın demektir. evlenince kocan aldatırsa elinin kiri gibi görmen gereken, sen aldatırsan kanının akması gereken birisin demektir. ister büyük olsun ister küçük erkek kardeşine aklının erdiği yaştan itibaren hizmet etmen demektir. olmaz ya hani kafan çok çalışıyor, inanmış sana da birileri, makam sahibi olmuşsan ya torpilin vardır ya da patronla kırıştırmışsın demektir. trafikte en ufak hatanda elinden ehliyeti alınması gerekenlerdensin demektir. uğradığın her türlü tacizde "kuyruk sallamıştır" yakıştırmasını mutlaka duyman demektir. eğitimli ya da eğitimsiz ol, biliçli yada bilinçsiz olarak sana öğretilenlere göre, bir gün anne olduğunda kucağında ki erkekse, kendi sigortanı yaptırmışsın gibi hissetmekten kaçamamak demektir.
  3. 3
    dayak yemektir , dayak atmayı hobi haline getirmiş *rospunun çocukları ise elleri cebinde *geçercesine sokaklarda gezmektedir. bu durumda adalet varsa bu adaleti *
  4. 4
    genel kanı zor olduğu yönünde haksız da sayılmazlar lakin kadına gerçekten değer verenlerin de kurunun yanında yakılmaması gerekiyor.
  5. 5
    zordur ancak kendilerine değer verenleri ellerinin tersiyle bir kenara itip nerede evcilleşmemiş ayı varsa koyunlarına alırken, bu zorlukta kadınların hiç mi kabahati yoktur. dış etkenler olsa da insanlar ve toplumlar çoğu zaman tercihlerinin sonuçlarını yaşarlar.
  6. 6
    azınlıkta kalmaktır. erkek egemen toplumların çoğunda durum böyle. hele müslüman toplumlar kombo yapıyor bu meselede. neden böyle dedim erkekler kadınlardan çok diye mi tabi ki hayır. böyle dedim çünkü kadınların büyük çoğunluğu yaşadıkları şeyleri destekler nitelikteler. dur iyi anlatamadım. erkek egemen toplumun bütün kadınsal sapkınlıkları bizzat kadınlar tarafından destekleniyor. biri dayak yiyor. mesela ben çok denk geliyorum buna, kız dayak yiyor. anası tekrar kocasının yanına gönderiyor ya da etraftan yorumlar şöyle; ''hiç bir koca durup dururken dayak atmaz yapmıştır mutlaka bir şeyler''. 2 tane it kuzenine tecavüz ediyor. bizzat ailenin kadınları ''bu kız kirlendi öldürün diye'' öldürecek diğer itleri azmettiriyor. tecavüz eden itler ise kayıplarda. neyse yine kafamın şalterleri attı amk. hepinizin amına koyim pu orospu çocukları.
  7. 7
    ezilmeyi hor görülmeyi sabah akşam hap şeklinde almak.
  8. 8
    anaerkil toplumdan ataerkil topluma geçen insan ırkının erkek bireylerinin geçmiş dönemler için aldığı intikamın gözle görülür bir biçimini yaşamaktır türkiyede kadın olmak.
  9. 9
    zor iş türk kadınlığı. gece adam gelsin çaksın iki tokat ağzına otur aşağıya. hayır abi ben bir erkek olarak söylüyorum türk kadınının işi çok zor.
  10. 10
    Soğuk davranırsanız kezban sıcak davranırsanız motor olarak nitelenirilmektir.
  11. 11
    (bkz: ben bilmem beyim bilir)
  12. 12
    evinize misafir geldiğinde misafirin sımsıkı kavradığı bardağın içindeki çayın bitip bitmediğine kafa yormaktır. bitmişse soluksuz çayını doldurmaktır kınayıcı bakışlara maruz kalmadan.

    alınacak bir mal edasıyla bir başka kadın tarafından saatlerce gözlenmektir.. bu 'dikizlenme' esnasında kahretsin ki kusurlarını gizlemeye çalışmaktır.

    mini etek giydiğin zaman yollu, örtündüğün zaman cahil sıfatına yakıştırılmaktır. Kıyafetinin özgürlük mücadelesinde dahi sözün asla sana bırakılmamasıdır.

    ellerinin çamaşır suyu kokmasıdır.

    am var mı am sorusuna istinaden sik var mı diye soramamaktır. bu cümle okunduğunda dahi yüzün ekşitilip, adını dahi bilmediğin insanlar tarafından kınanılmaktır.
  13. 13
    bir ömrü erkeklerin sırtından geçinerek asalak gibi yaşamanın ta kendisidir.
  14. 14
    insan olmayı bilmeyen, ne yazık ki kadın tarafından yetiştirilen (insan gibi yetiştirmesine izin verilmeyen) yavşakların değer biçme cürretiyle, bazen kaçarak, bazen kusarak karşı karşıya yaşamak zorunda olup mutsuzlukla kavrulan hüzünlü bir insan olmaktır. katil olmamak için sevgiliyle etrafa bakmadan, kafalarda dönen tilkileri görüp üzülmesini istememektir. bir kadın olarak en büyük düşmanın en başta kadın derken, susmaktır.

    ülkemde kadın olmak; sevdiğin kadını alt başlıklarda toplayan toplumun içinde, adam gibi o toplumu saygıya davet edemeyen sevgilisini teselli etmektir. karşında duran kadını daha da sevmektir.

    çok zordur. erkekler ve sapkınlıklar kadar, kepaze erkek maskarası kadınlar tarafından da s...kilmeye çalışılırlar.
  15. 15
    (bkz: mezopotamya'da kadın olmak)
  16. 16
    türkiye'de kadın olmak, sokak ortasında dövülen hatta öldürülen olup, öpüşen olunduğunda toplumca tepki gösterilen olmaktır. **

    kadın olmak ya kocaya, ya hocaya mantığında olan insanların arasında yaşayıp, hayalleri ardında koşan, daha doğrusu koşmaya çalışan olmak...
    kimi zaman etek boyu ile namusu ölçülen, kimi zaman başındaki bir eşarpla yargılanan,
    kendine bakmasa kezban denilip, baksa fahişe olup, piercing taksa potansiyel verici olandır.

    Nitekim zordur. İnsana bile sadece insan olarak bakılmazken kadınlar bin parçaya bölünür.
  17. 17
    gelişmekte olan ülkelerde yaşanan zorlukları yaşayan kişilerdir. bir taraftan kopuş bir tarafa yöneliş ve bunun arasında yaşanan gel-gitlerden oldukça etkilenenlerdir. özellikle bizde var olan kültür/medeniyet sentezlerinden en çok türk kadını çeker.
  18. 18
    cinsiyeti toplum içinde hemsuç hem ödül merkezidir.

    daha çocukken başlayan bir savaştır, savaşsan da savaşmasan da, etrafında yorulmuş kadınları çekip karşına kendine saygı duymayı unutturmalarına izin verme desen de zor.

    erkeklerin iyi yetişmesine olanak vermeyecek kadar zordur. sonra gelen neslin kadınlarına, erkekten bağımsız ve haklarını konuşmayan, asıl artık yaşayan yaşayabilen aşmış bir hayatlarının olması, ülkem için hayaldir.
  19. 19
    yeterince zor olandır.
    i.hizliresim.com/...
  20. 20
    tecavüze uğrayıp öldürülüp hak etmiştir denilendir.
  21. 21
    türkiye de kadın olmak
  22. 22
    çok zor olan şeydir. örneğin türkiye'de bir kadının sıradan bir günde dışarı çıkmadan önce yanına alması gerekenleri şöyle akıtalım ;

    - çelik don
    - biber gazı
    - elektrik tabancası yoksa gerçek tabanca da olur
    - kulak tıkacı

    (bkz: utanç)
  23. 23
    türkiye birey olmak zordur öncelikle. tanımlanmış kalıplar vardır toplum illa bu kalıplardan birine ait olmanı bekler.
    cinsiyet önemli değil. özgür olamazsın, istediğini yapamazsın, kalıpları kırmaya çalıştıkça tükenirsin. kadınların işi hem bunlarla savaştıkları hem de bunlarla savaşacak bireyleri yetiştirdikleri için daha da zordur.
  24. 24
    bu tarz zihniyerlerle uğraşmaktır.
    twitter.com/...
  25. 25
    erkek kardeşinin kendisine abilik taslamasına izin verilmesidir.. haklıyken bile dayak yemektir..
    sen kız çocuğusun deyip sürekli aşağılanmaktır.. evde kendisinden başka herkesin kurallarına uymak zorunda kalmaktır..