kayıt

24 kasım öğretmenler günü

  1. 1
    24 kasım'dır. yani bugündür. kutlu olsun.
  2. 2
    hayatımda ilk ve tek şiddete maruz kaldığım pisliği düşününce tüm kötü dileklerim onunla.(insan değil öğreten asla olamaz)

    eskiden çevremde olan üç beş eğitimciyi düşünüyorum da böyle bir aşağılıklığı ancak mafya ve porno filmlerinde görebilir insan.(ortak özellikleri ağır solcu olu ağır o..rospu olmalarıydı) ortak noktamız sol görüştü o sebepten uyudum, sonra tam uyandım. ne yazık ki bir yerlerde birilerinin çocuklarının hayatını hala s..kiyorlar..

    lise öğrencileri hobi olarak dövülüp sevgilileri olduğu öğrenilince, hemen kız öğretmenin hedefine mecburen giriyordu.

    kendi çocuklarına torpil öğretmen odaları ve her yerde dedikodu, insanların özeline müdahale, dost arkadaş hepsi oyunun bir parçası.. bu hikaye benim eğitime insana olan umudumun son çırpınışıydı. sonra unuttum ayıkladım gitti (artık yemezler) ama çocuklar? onlar için üzgünüm.

    ama derinlerde bir yerlerde zeynep öğretmen hala var. iyi ki var köy okulunda mesleğine, kendine, çocuklara saygı duyan bir zeynep öğretmen.

    sadece onun ve onun gibi onurlu olabilen öğretmenlerin ve baş öğretmenin günüdür bu gün.

    ilk hüneri insan olabilenlerin günüdür bu, diğer makinleri allah ıslah etsin, çocuklarımızdan korusun.

    - olmayan eğitime emek verenlerin günü.
  3. 3
    1980 sonrası türeyen günlerden bir tanesi.
  4. 4
    çok eskilerden, ilkokuldan bir öğretmenime yazmama vesile olan gün.

    hayallerime hayal katan. ilk aşık olduğum öğretmenim.
    i.hizliresim.com/...
  5. 5
    kutlu olsundur.
  6. 6
    Öğretmen olmama rağmen hiç sevmediğim yapmacık bir gün.
  7. 7
    bu sene uçak düşürmece olayından dolayı pek siklenmedi. olur böyle seviyorum hepinizi.
    not: sen celalettin hoca, sen hariç. amk ünisi 5 yılda bittiyse senin suçun.
  8. 8
    sözlüğümüzdeki tüm öğretmen ve öğretmen adaylarını kutladığım bayram. öğretmen olup da bu günü sevmemek de, ne bileyim biraz şov bence.
  9. 9
    ilkokuldayken öğretmenime öylesine çiçek aldığım günlerdi. lisedeyken hiç sikimde olmadı. şu an da değil valla. saygısızlık olarak algılamayın. ben hiçbir günü takmıyorum. banane mk. ne sike yarıyor? hiç.

    solup ölüyor sonra o çiçekler yazık. çiçek ticaretine karşıyım ben.
  10. 10
    *

    24 kasım da kutlanmaktadır.. ilköğretim nesli her sene aynı hocaya hediye almak zorunda hissettiği günlerdendir.. ya da bizim zamanımızda öyleydi.. öğretmenler çoğalınca iş değişti tabi..
  11. 11
    öğretmen olduğunu veya olacağını bildiğim arkadaşlarımın**, kardeşimin ve diğer tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.
    mühendisler günümüze de bekleriz.*
    (bkz: 5 aralık dünya mühendisler günü)
  12. 12
    önümüzdeki sene öğrencilerim tarafından kutlanmasını dilediğim gün.

    tüm öğretmen arkadaşlarımın ve öğretmen adaylarının günü kutlu olsun. bu mesleğin değerini bilmeyenler ve layığıyla yerine getirmek için çabalamayanlar bu mesleğin değerini öldürmez.
  13. 13
    Eşimin ve tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun. Aynı zamanDa eğitimin içine eden herkese selam olsun.
  14. 14
    Sabah kutlama mesajlarıyla uyandım, henüz bir öğretmen adayı olarak o kadar mutlu oldum ki. Mesleğini layıkıyla yapan ve vicdanlı insanlar yetiştirebilen tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının günü kutlu olsun. Yeni nesil bizlerin eseri olacak.
  15. 15
    Başta iyi niyetimin ırzına geçen ve bana şerefsizliğin kitabını yazdıran eski erkek arkadaslarım olmak üzere tüm öğretmenlerimin öğretmenler günü kutlu olsun.
  16. 16
    Özel günleri her ne kadar sevmesemde öğretmenler günü farklı bir hava oluyor. Abilerim, dostlarım, küçüklerim arıyorlar,mesaj atıyorlar bir farkındalık var bugünde. Ufacık ama mana dolu hediyeler insanı duygulandırıyor.
    Bende emeği geçen bütün öğretmenlerimin, öğretmen ve öğretmen adayı arkadaşların öğretmenler günü kutlu olsun.
    Vatanına bağlı, Nice bilinçli ve güzel nesiller yetiştirmeniz dileğiyle.
  17. 17
    bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ederim.
    ve senin de öğretmenler günün kutlu olsun, acıyla yaşamayı öğrettin.
  18. 18
    benim nerem öğretmen de benim de mesaj almama sebep oldu diyerek şaşırdığım gün.

    başta annem, annem gibi olan hülya hocam ve edebiyat hocam ibrahim gözüm'ün ve bütün öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.

    hala şaşkınım, ben asistanım bebeğim öğretmen değil...
  19. 19
    Öğretmen olduğum halde kutlamadığım, hediyeleri kabul etmediğim en iğrenç,12 Eylül mahsulü günlerden biridir.
  20. 20
    Canımın içi, var olma sebebim babamın öğretmenler gününü kutlamaktan başka herhangi bir girişiminde bulunmayacağım gün. Başta ben olmak üzere aile boyu öğrettiklerinle yaşıyoruz peder bey, ebedi uykunda huzurlu ve rahat bir şekilde bizi beklemen dileğiyle...
  21. 21
    buradan özellikle ilkokul öğretmenimin kutlamadığım günüdür.

    3. sınıfta falan olmamız lazım, 10 kasım cuma günü. dediler istiklal marşı tören falan hepsini birleştirelim, hava da kötü diye okulda tören yani sınıflardayız biz, görevli öğrenciler mikrofona konuşuyor, neyse. dangalak, hiperaktif, mal birisi vardı adı soyadı hala aklımdadır saygı duruşunda gülmeye başladı. ulan benim de gıcığım tuttu durdum durdum tam biterken öksürdüm. kadın beni gülüyorum sanıp yapıştırdı bir tane ama böyle bildiğimiz yanağımda izi çıkmıştı yani dokunamadım falan öyle kötü oldu. hayır inatçıyım da ağlamadım, açıklama yapmadım. kafamı koydum sıraya sinirden kendimi sıkıyorum. geldi kadın, sen yaptın sandım özür dilerim dedi o gün bugündür okulu sevmem, hayatın bu kadar acımasız ve adi olduğunu anladığım ilk olayım olabilir, evet.
  22. 22
    pbs.twimg.com/...
  23. 23
    Yapmacık bir gündür bunun yerine 5 Ekim Dünya öğretmenler günü ufak bir anma, bilgi ve deneyim paylaşımı şeklinde kutlansa daha iyi olur. Hediye alınması hoş değil alan çocuk alamayan var, alamayanlar kendilerini kötü hissediyor, hoş bir durum değil. Ayrıca darbe mahsulü bir gün ne kadar güzel olabilir ve ne anılar canlandırabilir gözünüzde bir düşünün derim.
  24. 24
    üzerlerine çok sağlam bir görev yüklenmiş olan öğretmenlerin günüdür.
    "yeni nesil" diyor "sizin eseriniz olacaktır."

    24 kasım millet mekteplerinin açıldığı ve mustafa kemal'e başöğretmenlik unvanının verildiği gündür. ötesi laga luga. millet mektepleridir ki bir ülke dolusu insanı okur yazar etmiştir. millet mektepleridir ki bir gecede bizi atalarımızın mezar taşını okuyamayacak kadar cahil bırakmıştır. iyi ki varsın mustafa kemal.
    tekrar kutlu olsun.
  25. 25
    bugün kutlanacak olan gündür. 4 senedir öğretmen adayı olarak geçirdiğim günü, bu kez de "atanmamış öğretmen" olarak geçiriyorum. "atanamamış" değil bakın "atanmamış". zira bu sene eylül ataması yapılmadı. 2017 yılında eğitim fakültesinden mezun olan tek bir insan işine kavuşamadı. ha atama yapılsa bile bana vurur mu bu sene? hayır. zira devletin yapacağı atamayı beklemeden önce 3 aşamalı bir sınavı (gy/gk-eğitim-öabt) başarıyla geçip -ki bu gerçekten kolay değil- daha sonra mülakata girmeniz gerekiyor. yani o sürekli yukarıdan bakmaya çalıştığınız, tatilini falan kafaya taktığınız öğretmenlik mesleğine erişebilmek için insanların ömründen ömür gidiyor. sokakta yürürken "ben öğretmen olayım ya." deyip olmuyorsunuz. malesef insanlar kötü örnekler üzerinden bir mesleğin tüm çalışanlarını eleştirmeye bayılıyor. mesela adam çocukluk döneminde öğretmenlerden dayak yemiş diye tüm öğretmenlerden nefret ediyor. veya bazı öğretmenlerinin işini iyi yapmadığını düşündüğü için tüm öğretmenleri gömmeye çalışıyor. biraz da olumlu taraflarından baksanız keşke olaylara. biraz da sevdiğiniz öğretmenleriniz üzerinden genellemeler yapsanız. yani ben demiyorum ki her öğretmen çok iyidir, hepsine sevgi duyun. fakat öğretmenlere göre fazla acımasızız. neden bilmiyorum. neyse. umarım seneye bugünü gerçek bir öğretmen olarak kutlarım.

    sözlükteki tüm öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum.
    • Dostum tez zamanda senin için güzel şeylet olut inşallah.
    • inşallah üstadım. Teşekkür ederim.