kayıt

hannibal

  1. 81
    hayatımda önem ve değer verdiğim ender dizilerden döner dolaşır tekrar tekrar bitiririm senede birkaç kez vaktim varsa.
  2. 80
    kuzuların sessizliği'nin devamı olan 2001 yapımı ikinci filminden bahsedecek olursak oldukça kaliteliydi ve haniball'ın felsefesi biraz daha derinden işlenmişti beyin yeme sahnesi iyiydi sonu ise oldukça duygusal ve tahmin edilemez di.
  3. 79
    mads mikkelsen aşkımın başrolünde olduğu 10 üzerinden 10luk bir dizidir.

    Hele o final sahnesi beni mahvetmiştir. Sonrasında 2 hafta her gece açıp ağlayarak bir daha izledim.
  4. 78
    mads mikkelsen abimin başrolünde olduğu 10 üzerinden 10luk bir dizidir.

    şunu da bırakayım, dinlersiniz: www.youtube.com/...
  5. 77
    iyi dikilmiş bir kişilik elbisesi giyinmiş birinin baş rolde olduğu, 3 kere izlediğim dizi. ölüme, ölmediğim sürece takık biri olarak bu kavramı çok sık/şık İŞLENDİĞİ BİR dizi idi...

    -- spoiler için tıkla --

    "Ölüm fikrini her zaman rahatlatıcı bulmuşumdur. Hayatımın her an sona erebileceği fikri beni hayatın sunduğu şeylerin güzelliğini, sanatını ve korkusunu tamamen kucaklamam için özgür kılıyor."*

    tevekkül 10/10

    -- spoiler --
  6. 76
    üst edit: başlık açıldığından beri bunun bir kitap olduğuna dair bir ibare dahi yok. varsa filmi ve dizisi ile ilgili yazılmış. ama biz bilgiyi girmişiz ve de vatandaşın biri direkt eksilemiş.
    valla tebrikler, açık ve net yazıyorum; burasının bir sikim olmayacağını buradan bile anlarsınız ya da neden bugüne kadar bir sik olamadığını.
    neyse memleket türkiye olunca çok şaşırmıyoruz zaten.

    bir thomas harris kitabı. thomas harris de oldukça iyi bir yazardır.
    (yazarın ilk kitabı kara pazar'dır, ki 70'lerin ortasıdır muhtemelen yanlış değilsem.)
    kitap filmden kesinlikle 10 gömlek daha iyidir, belki de ben kitap/okuma işini çok sevdiğim için tabi bu görüşüm.
    hatta şimdi kitabı kütüphaneden aldım ve baktım tekrar;
    üzerinde imzam ve aldığım tarih var. [08.04.2001] , hatta kendi kapağından yırtılma ayracı dahi duruyor.
    kitabın inkılap yayınevinden çıkan ilk basımı ve 2000 yılına ait.

    kitaptan bir spoiler vereyim bari de bu entry bu şekilde tamama ersin;
    1.bölüm, giriş:
    "böyle bir günün doğmaya cüret edemeyeceğini düşünebilirsin..."

    buyrun aşk ile;
    imgyukle.com/...

    i.imgyukle.com/...
  7. 75
    ******
    spoiler içerir...
    ******

    bir bölümünde kendisine yöneltilen ''nasıl rahat uyuyorsun?'' yahut ''vicdanını nasıl rahatlatabiliyorsun?'' gibi bir soruya, yahut sorunun varsayıldığına dayanarak, insan yeme işini kendisince şöyle temellendirip anlatmıştı:

    ''tat ve koku, en eski ve zihin merkezine en yakın olan duyulardır. acıma ve ahlaktan üstün olan bölümlerde.''

    söz gelimi insanların bugün, özellikle müslümanların yılın bir ayında toplu hayvan keserken vicdanını nasıl rahatlattığını düşünelim, 1 eksik 1 fazla benzer mantalite.
  8. 74
    tadına doyamadığım mads mikkelsen dizisi. var bir kere daha baştan sona iştahla izlememiz...
  9. 73
    Muhteşemden de öte bir dizi. Dodobird'ün motivasyonuyla tekrar başladım iyi ki..

    O final yok mu be.. Adamlar yapmış, emeği geçen herkesi alınlarından öpmek istiyorum.
    • afyonlu katolik gay taşfırın ustaları=hannibal 3 sezon asdfghjk
    • inşallah üçüncü sezonda türk mutfağı falan vardır. karnıyarık, tantuni, mücver, kuru fasulye, etli çiğköfte, yaprak sarma, mercimek çorbası
  10. 72
    Muhteşem bir diziydi, bir solukta izledim resmen oyunculuk kurgu vs iyiydi final bölümünde üzüldüm...
  11. 71
    bu diziyi daha önce de izleyip ikinci sezonda bırakmıştım. sebebini hatırlamadığım için tekrar başladım ve hangi noktada, neden bıraktığımı 2. sezon 12. bölümde tam şu an anladım.

    -- spoiler için tıkla --


    adamın birisi kendini kesip will'in köpeciklerine yediriyor. midem kaldıramamış, izlemeyi bırakmışım. yine o noktadayım. tansiyonum düşmüş bir halde tavanı izliyorum.

    edit: Allah'ım tansiyonum düştü Allah'ım abigail öldü. nasıl yaparsın bunu şerefsiz adam nasıl? puh Allah belanı versin geber inşallah.


    -- spoiler --


    sanırım yine bitiremeyeceğim.
    lakin yemek menüleri hiç de fena değil.

    edit: alana bloom sen tam bir malsın kızım.
    • Kan korkum müsaade etmiyor tansiyonum düşüyor :(
    • ketçap onlar ketçap
  12. 70
    3 sezonluk 2013-2015 yılları arasında yayımlanmış dizi.

    Az önce finalini izledim. Defalarca kez başa sardım, ağlamaktan göremedim ki.

    Arkadaşlar ilk iki sezonu hiçbir sahne, mimik, replik kaçmayacak şekilde izledim. İki sezon içinde ya da tamamındaki en muhteşem bölüm tartışmasız 9.9 imdb puanı alan 2.sezon finalidir. 3.sezonu ilk ikisi muhteşem olduğundan daha az muhteşem bulmuştum ama 7-8.bölümlerde çok hızlı bir toparlama yaşandı.

    Final şairaneydi. Sanki trajedi sergilendi. Şimdi diyebilirsiniz bir yamyam dizisi ne kadar sanatsal olabilir diye, bu kadar olabilirmiş. Yapmışlar vallahi.

    Çok üzgünüm, bitişine de bitiş şekline de üzülüyorum. Emeği geçen herkesin eline sağlık..

    -- spoiler için tıkla --


    3.sezon Finalde 2.sezonda hannibal'ın will'i bıçakladıktan sonra sarılması gibi malum son öncesi de will'in hannibal'a sarıldığı o an..

    "No greater love hath man than to lay down his life for a friend."


    -- spoiler --
  13. 69
    9.9 imdb puanı olan 2.sezon finalini izlemeden önce yorumları okudum. Daha önce yarım yamalak bakmıştım ve aklımda bir şeyler kaldığından 10 puanını verdim tabii.

    -- spoiler için tıkla --


    Yorumlarda Abigail ile ilgili, hannibal Will'e Abigail ile arzu ettiği hayatı birlikte yaşamaları için bir sürpriz hazırlıyordu, dendiğini okuyunca sol yanım acıdı.


    -- spoiler --


    Hannibal ve will çekimi ekrandan taşıyor neredeyse.. love is love nidalarıyla dizi izledik.
  14. 68
    kuzuların sessizliği vardı asıl. oradaki karakterin de adıydı bu. antony hopkins mi oynamıştı öyle hatırlıyorum sanki. ne filmdi be ve ne oyunculuktu kardeşim.
  15. 67
    Benim mihenk taşlarımdan olan dizi.
    Tavsiye ettiğim, arada final bölümüne baktığım..

    Ama var bi hayalim, dr. Lecter'ın kütüphanesi gibi bir şey yapmak istiyorum evime..
  16. 66
    3. Sezon ile beklenmedik bir final yapan dizi beni üzmüştü. Neden bu tarz ince düşünülmüş, bünyesinde hikayeye farklı bir hava getiren görsel kareler bulunan dizilerin akıbeti hep bu şekilde olmak zorunda ki?
  17. 65
    Geceleri titreyerek izlediğim ve son derece korkutucu bulduğum dizi. Will graham'ın gül yüzü ve Hannibal'ın terapilerdeki büyük oranda doğru psikolojik tepkileri hatırına izliyorum.
  18. 64
    2.sezon sonuna kadar izlemiştim daha önce ama geçenlerde ilgili bir gönderiye rastlayınca devam edesim geldi.

    Çok korkutucu bulduğum dizi.
    • kesinlikle devam etmelisin mavicim.^^
    • clap inlove
  19. 63
    Diziyi izleyen/seven şu parodi videoyu da sevecektir, harika.
    youtu.be/...
  20. 62
    İki sezonunu izlemiştim sonra çok korktum aq. Bacak falan yemeli şeyler vardı, özür dilerim spoiler olacaksa sizlere ama rüyalarıma girdi.

    Uzaktan hayran olmaya devam ettiğim dizi. Herkesin ayrı karizması vardı, özlendi ama etkileniyorum.

    Uzun zamandır mod kankam sasakla disney prenses filmleri izliyorum sadece.
  21. 61
    3. kez izliyor olduğum güzel bir dizi.
    -- spoiler için tıkla --


    will'in rüyalarında gördüğü geyik, hannibal tarafından will'in bilinçaltına yerleştirmeye çalıştığı ''biz biriz'' algısı ile will'in hannibal'a ve genele olarak hannibal'la bağlantılı şeylere dair şüphesinden doğan bir motiftir, hannibal'ın ofisinde kapının hemen yanında geyik var zaten.


    -- spoiler --
    • 60
      bir bota bu adamın hikâyesini anlatmıştım. şöyledir:

      hannibal barca diye bir adam var. kartaca'nın en meşhur ordu komutanıdır. bu kartaca, bugünkü tunusun kıyılarında kurulmuş bir antik kent. o kadar iyi ticaret yapıyorlar ki akdenizin neredeyse her yerinde satış yapıyorlar. hatta ingiltere'yle bile ticaret yapıyorlar. ama kartaca'nın tam karşısında, italyan yarım adasında da roma diye bir devlet var. aç gözlü, imparatorluk olmaya hevesli, acımasız tam bir emperyal devlet yani.

      hâliyle roma ile kartaca'nın çıkarları çatışıyor ve akdeniz'de pön savaşları diye adlandırılan bir meydan okuma gerçekleşiyor. fakat her iki donanma da yenişemiyor. ama romanın diplomatları kurnaz, latin ne de olsa bu herifler. masaya oturdukları zaman kartaca ile çok sert bir anlaşma yapıyorlar. hani şöyle ki, kartaca'nın donanması 100 gemi ile sınırlandırılıyor. o sıralar kartaca'nın başında, bu bahsettiğim hannibal barca'nın babası var. romalı diplomatlar babasını haşlarken, küçük düşürürken hannibal sadece 9 yaşında. içinden "ulan diyor, bir gün büyüyeceğim ve roma'nın ağzını burnunu dağıtacağım."

      kadere bak kadere. hannibal'ın babasına hak vaki olunca, nihayetinde ordunun başına hannibal geçiyor. ve roma'ya karşı unutulmaz bir ders vermek yerine, onları tamamen tarih sahnesinden silmek istiyor.

      işte bu gaye ile ispanya'ya çıkarma yapılıyor. idealist adam. ispanya'daki gümüş madenlerini ele geçirerek zenginliğe kavuşuyor. tabii ispanya da italya'ya yakın olduğu için roma nezdinde çok önemli. hannibal ortalığı toza dumana bularken, roma kara kara düşünüyor. en sonunda bir romalı elçi hannibal'a diyor ki, "aha bu elimde barış aha bu elimde savaş. hangisini seçersen seç, roma için farketmez." hannibal tabii ki savaşı seçiyor ve içerisinde fillerin de olduğu kara ordusuyla birlikte alp dağlarını aşmaya başlıyor.

      amacı roma önlerine gelip roma'nın ağzını burnunu kırmak. fakat mevsim kış, hava buz, filler dağlık ortamda yürüyemiyor. askerler mızmızlanıyor. kısacası hannibal'ın güzergahı şöyle oluyor: prnt.sc/...

      hannibal, üzerine gönderilen tüm orduları bozguna uğratıyor. hatta bir savaşta 70 bin romalıyı falan öldürüyor. o kadar kinli. kılıcını her kaldırışında babası geliyor aklına ve tabii kartaca'nın uğradığı haksızlık.

      en nihayetinde hannibal roma önlerine kadar geldiğinde roma'nın mabadı tutuşuyor. tarihteki en büyük devletlerden biri olan roma, o sırada bir formül üretiyor ve "diktatör" kavramını kullanıyor. diktatör, devletin zor duruma düştüğü zamanlarda hızlı karar alınabilmesi için yetkilerin 3 yıllığına bir adama devredilmesi anlamını taşıyor. nihayetinde hannibal'ın üzerine afrikalı scipio isimli bir generali göndermeyi kararlaştırıyor romalılar.

      hannibal gerçekten bir askerî dehaydı ve romalıları hep, zekâ mahsulü taktiklerle yeniyordu. ama scipio da aptal biri değil hani. tıpkı bir satranç oyunu gibi düşünüyor savaşı ve hannibal'ın taktiklerini ona karşı kullanıyor. tarihin en büyük haksızlığı işte burada tekrar meydana geliyor ve kartaca ordusu dağılıyor. hannibal'i güç bela kaçırıyorlar. fakat roma da tam bir kindardır. dolayısıyla hannibal'ı her yerde arayıp tarıyorlar.

      bu güzel adamın anadolu'nun batı taraflarında bir yerde olduğu haberi alınıyor en sonunda. ama hannibal, romalı askerler gelmeden önce yüzüğündeki zehri içerek, onurlu bir şekilde bu yaşama veda ediyor.
      • bot umarım benimdir. ^^
      • cool
    • 59
      şu diziyle ilgili yazacak çok şey var, çok.
      son sezon kopuk da olsa, final efsaneydi.
      • Yazıldı... Ben yazmıştım en azından. Vay be.
    • 58
      Bu kadar zıt kutupları içinde barındıran ve bunları birbirine karıştırarak ortaya mükemmel bir şey ortaya koyan bir dizi pek nadir bulunur. Sanki Hannibal lecter tarafından servis edilmiş mükemmellikte bir yemek gibi. Çok estetik, elit bir hava hakim ama insanların içini işledikçe estetik yerini vahşet ve gerçeklere bırakıyor bu yüzden bir Hannibal yemeği benzetmesi yaptım. Tadı, sunumu mükemmel bir yemek ama yemeğin içeriğinde yemeyi istemeyeceğimiz malzemeler var.

      Bir de son sezonunu beğenmeyenler varmış, neden? En güzel sezonu son sezonuydu.

      (bkz: Mads mikkelsen)
      • son sezonu iyiydi evet ama son bölümlerde red dragon'un devamı gibi yapmasalardı iyiydi.
      • Sonu zaten efsaneydi. Ama 2. Sezonun finali dizi tarihinin en iyi finalidir bana göre.
    • 57
      seni bu gece izleyecektim oysa sevgili,yarın sabaha kaldın artık :(