kayıt

dr. oetker

  1. 1
    puding, poğaça, profiterol, salep gibisinden envai çeşit toz halinde ürünü bulunan, alman menşeli üretici. Hayranıyızdır kendisinin. uğruna facebook'ta kurulan "dr. oetker doçent olsun", sayfaları da cabasıdır.
  2. 2
    Sıradan bir eczacı olan Dr. August Oetker'in kendi eczanesindeki çalışmaları sonucu kabartma tozunu bulması ile 1891 yılında temelleri atılmış olan markadır. Nişasta, şekerli vanilin, puding bu dünyaya kazandırdığı ilk nimetlerdendir.

    Reklamlarıyla bir neslin çocukluk anılarındaki en garip soruları oluşturmuş markadır.
    (bkz: babam böyle pastayı yapmayı nerden öğrendi )
  3. 3
    Dr. Oetker markasının temeli 1891 yılında genç doktor Dr. August Oetker'in Bielefeld'deki hastane odasında Hamur Kabartma Tozu'nu icat etmesiyle atılmıştır. August Oetker 1893'den itibaren icadını Backin markası altında pazarlamaya başlamış, bugün Oetker grubu olarak anılan ve hala aynı formülü kullanarak hamur kabartma tozu üreten şirketin temelini atmıştır. 1900 yılına varıldığında Backin paketlerinden 50 milyon adet satmış bulunmaktaydı. 20. yüzyılla birlikte, 1903'de ürününün patentini alarak, ilk gıda üretim fabrikasını kuran Dr.Oetker, kısa sürede Batı ve Doğu Avrupa ülkelerine yayılmış ve sürekli gelişimini devam ettirmiştir. Nişasta, Şekerli Vanilin ve Puding şirketin ilk ürünleriyken, Dr. Oetker bugün Güney Amerika da dahil olmak üzere toplam 21 ayrı ülkede 450 ürün gurubu ile faaliyet göstermektedir.
  4. 4
    pbs.twimg.com/...
  5. 5
    5 yıl gastronomi okuyup 4 yıl staj yapıp 5 yıl mesleki tecrübe edindikten sonra pudingleri yapılarak hazır ürünleri kullanılarak para kazandıran marka .
  6. 6
    www.youtube.com/...

    Şu reklamını youtube'da gezinirken gördüm de... Gözüm sulanmadı değil şimdi.

    Tanım: Temelleri Dr. August Oetker tarafından atılmış dev bir gıda üreticisi firmadır.
  7. 7
    küçükken babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi reklamındaki baba sandığım kişi.
  8. 8
    Sıcak çikolatasına alıştık ailece, enfes.

    Vallahi sen bu işi biliyorsun doktor. Sana kalkan eller kırılsın.