kayıt

arkadaşın yerine imza atmak

  1. 1
    üniversitelerde sıklıkla yapılan bir hadise yalnız bu olay sırasında imzasını attığınız kişinin kılına zarar gelirse hem hoca hem siz yaprağı yersiniz, bilin de.
  2. 2
    imza sayısının derse gelen sayısından 5 kat fazla çıkmasına sebebiyet veren eylem.
  3. 3
    ne diller döküldü, ne ricalar, minnetler edildi bu eylem uğruna.. çok göz yaşları aktı, çok kişi intiharın eşiğine geldi..
  4. 4
    bazı kişilerin hiç yapmadığı eylem. eğer derse gidemezseniz dersten hemen önce veya ders sırasında bu tip kişilere mesaj atarsanız cevap gelmez. dersten sonra "ya kusura bakma yeni gördüm mesajını" diye karşıdan cevap gelir. ama bu anlattığım çok samimi olmadığınız kişilerle olur. samimi olduklarınız zaten siz demeden atar ya da atmak istemeyen bir tipse direk yüzünüze söyler.

    yine de atmak istemeyene bir şey demeye hakkımız yok. çünkü eğer hocanın ters bir gününe gelir, imzaları kontrol ederse kimin fazladan imza attığını şak diye anlar. kabak imzayı atan kişinin başına patlar. o yüzden kızamıyoruz kendisine.
  5. 5
    (bkz: evrakta sahtecilik)
  6. 6
    Ablamla aynı dersi alıp derse gelmediği zaman imza atmam da sayılıyor ise yaptığım eylemdir.
  7. 7
    en son yaptığımda hoca parmakla sınıfı sayarak yapan itiraf edene kadar çıkmıyoruz dedi ve 1 saat 15 dakika kadar sınıfta oturduk. sonuç olarak itiraf etmedim.
  8. 8
    bizde vardı bir tane mal öğrenci, ayağı kırılıp rapor alan kızın yerine imza atmıştı da hepimizi sikmişti hoca.
  9. 9
    İstemeyerek de olsa bir kaç kere yaptım. Hala gülüyorum azeri bir hocamız vardı ve bizi çok eğlendirirdi. Pek de sorun olmadı.
  10. 10
    bir sanattır. kendiniz için attırıyorsanız listede bir alt veya bir üstünüzdekine söyleyin ki hoca fark ederse ''hojam yanlışlıkla attım sonra kendi yerime attım ders sonunda söyleyecektim, söylemeyi unuttum'' diye kıvırabilin.
    • İşte incelik orada olaya o kadar amatörce yaklaşacaksın ki itiraf etsen bile hoca acaba mı desin. Profesyonelce bir plan hazırlayıp yakalansan inandırman mümkün değil
  11. 11
    arkadaşınıza iyilik değildir.
  12. 12
    üniversite hayatım boyunca kimseden benim yerime imza atmasını da istemedim. yanlış hatırlamıyorsam, hala görüştüğüm ve üniversitedeki en yakın arkadaşım için bir veya iki kere yaptım sadece. onda da ciddi mazereti vardı ve alakasız devamsızlık yapan biri değildi. geçenlerde baba oldu.

    skinin, götünün keyfine sağda solda gezip "yerime imza atar mısın kardeşim"ciler için imza atmadım hiç.
  13. 13
    6 aydan başlar.
  14. 14
    Fazlasıyla gudubet bir insan olduğum için öyle bir girişimde bulunduğum an hoca kesin sınıfı sayar diye düşünerek gelen teklifleri reddettim.
    Başkasından da istemedim.
    Sonuçta başkasından benim yerime imza atmasını istesem onun hocası da eminim sınıfı sayardı.

    Şapşik bir hocamız bu ihtimalleri en başından engellemek için kendisi her ders imza alır sonra da tek tek sınıfı sayardı.
    Üşemeden her ders onca öğrenciyi saydığı için kendisini aklıma geldikçe hala taktir ederim ve bir kez daha ona hayran olurum.
  15. 15
    benim adıma atılsın hiç istemedim zira hep derslere giden bir öğrenciydim..lakin birkaç kişi için yaptım en çok da kankam için.benden daha güzel imza atıyorsun demişti hatun en sonunda *
  16. 16
    Son iki gündür yapamıyoruz bunu. Bİ terslik çıkıyor yalan oluyor. Çocukta imzaları atıldı sanıyor. Gerçi iyi oluyor ibneye. Ben 1,5 saat yol çekiyorum okula gitmek için, adam 15 dakkalık yolu gelmiyor.
  17. 17
    düğününde yapmak istediğim şeydir
  18. 18
    İmzada sahteciliğin vücuda ilk nüfus ettiği an
  19. 19
    yapamadığım bir şeydir. anlaşılacak diye derste sürekli bu aklıma gelir.çoğu hoca sınıfı ders sonunda saydığı için anlaşılır zaten er geç. anlaşıldığında da hemen kızarırım belli ederim kendimi. yalvarırım bana imza attırmayın diye ortalarda dolanıyorum o yüzden.
  20. 20
    Bir imza arkadasimdsn degerli mi gerekirse yanina tc nosunu bile yazarim.
  21. 21
    * kimlikte yarrak gibi bir imzaya sahip olmama sebep olmuştur. imzamı dünyadaki insanların yüzde 99'u atabilir. umarım bir gün imzamı değişebilirim.

    :(
  22. 22
    bir suç. olay çok faklı boyutlara taşınabiliyor dikkatli olmak lazım