kayıt

bozkurtlar

  1. 10
    hüseyin nihal atsız'ın
    bozkurtlar ölüyor ve bozkurtlar diriliyor adlı iki kitabın birlesşmesi sonucu ortaya çıkan muazzam eser.
    simdi popüler kültüre maal olmuş olsa da sanıldığı gibi siyasi görüş belirtmeyen TÜRK TARİHİNİ anlatan en güzel ve akıcı bir romandir.
    tavsiye edilir...
  2. 9
    bozkurtların ölümü'nü okuduktan sonra ağlamaklı olmuştum. bozkurtların dirilişi ise bana, bozkurtların ölümü'nden daha düşük gelmişti.

    cidden hüseyin nihal atsız'ı sevmeyebilir ona düşman olabilirsiniz. ki ben de görüşünü benimsemiyorum. ama muazzam bir edebiyatçı kendisi.
  3. 8
    az evvel bitirdiğim atsız eseri. bu kadar sürükleyici bir roman okuduğumu hatırlamıyorum. kurgunun mükemmelliğinin yanında o isimlerin güzelliği, türklük duygularınızı kabartan o savaşlar, direnişler, ihtilaller kitaba hayran kalmanıza sebep oluyor. şu ana kadar bitirdiğim en kalın kitaptı. 350-400 sayfanın üzerindeki kitaplara başlamaya bir türlü cesaret edemiyordum. ilerleyememekten korkuyordum. o yüzden belli bir süre bekledim bu kitap için de. ama okuma alışkanlığımı henüz yeni yeni kazanmaya başladığım bir dönemde de okusam bitirirdim eminim.

    okuyun, okutun.
  4. 7
    (bkz: bozkürtler)
  5. 6
    kürşad ölmüş fakat attan düşmemişti,
    kürşad ölmüş fakat yenilmemişti.

    okuduğum ilk iki nihal atsız kitabıdır, duygusal olarak çok etkilenmiştim.

    (bkz: ışbara alp)
  6. 5
    bozkurtların ölümü ve bozkurtlar diriliyor olarak iki kitabın birleştirilmiş halidir. bozkurtların ölümünde türk kağanının yabancı ırktan (çinli) kadınla evlenmesinin ülkedeki kargaşaya sebep olması ve kür şad ihtilali anlatılıyor.
  7. 4
    ocak içinde çay içip sohbet çeviren müslim insanlar.
  8. 3
    sadece ülkücüler ile sınırlı olmayıp, dünyada türk'ün yaşadığı her yerde kabul gören milli simgemizdir. 1992'de Orta Asya gezisine çıkan Alparslan Türkeş; Azerbaycan?da Halk Cephesi lideri Ebulfez Elçibey?in, Bakü?de Azatlık Meydanda yaptığı mitinge katılılıp halka hitap etmiştir. bu sırada yaklaşık 500 bin kişi olduğu iddia edilen kalabalığın bu işareti yaptığı ve ardından türkeş'in yapmayasına elçibey'in yardım ettiği anda mhp tarafından da kullanılmaya başlanmış olduğu söylenir.
    neyse kısaca tüm türklüğe ait simgedir.
  9. 2
    ülkücü gardaşlarımızın diğer adıdır.
    örnek olarak "yozgat ovası bozkurt yuvası" gibi. her ildeki ülküdaşlarımız bu sloganı kendi illerine uyarlayarak mitinglerde söylerler.
    ayrıca "bozkurt" türk mitinin en bilinen ana temalarından biridir.
  10. 1
    hüseyin nihal atsız'ın bozkurtların ölümü ve bozkurtlar diriliyor adlı kitaplarının birleştirilmiş halidir.
    bozkurtlar, deli kurt ve ruh adam şeklinde bir sıra ile okunması tavsiye edilen kitapların ilkidir.