kayıt

beklentiyi düşük tutmak

  1. 1
    mutluluk ile tatmin olma arasındaki dengeyi kaybetmemek için yapılması gerekendir.
  2. 2
    (bkz: hayatta mutlu olmanın yolu )
  3. 3
    (bkz: yiyor ama çalışıyor)
  4. 4
    azmin ve iradenin bir yere kadar gideceğinin göstergesidir.
  5. 5
    (bkz: hayatı minimal yaşamak)
  6. 6
    beklentiyi düşük tutarak hayatı daha olumlu bir şekilde yaşamaya çalışmaktır.

    bir insan hayatta başarılı olma beklentisini düşük tutarsa eğer, en ufak bir başarıda bile inanılmaz bir mutluluk yaşabilir. ancak bu durum liderlik vasıfları olan ve hayatta söz sahibi olmak isteyen bireylerin kabul edeceği bir durum değildir.
  7. 7
    (bkz: 12 kasım 2014 türkiye brezilya maçı)
  8. 8
    aslında olay beklentiyi düşük tutmak değil de, beklentisiz yaşamak denilirse daha yaklaşmış oluruz sanırım demek istediğimize. çünkü beklentiyi düşük tutmak sizi, potansiyeliniz altında şeylerle hayatınızı geçirmeye neden olabilir. misal breaking baddeki walter white amcamız buna örnektir. okul arkadaşıyla arge bölümünde çalışırken, arkadaşı buna kazık atıp kendi şirket sahibi olurken, o lisede bir kimya öğretmeni olarak hayatını devam ettirmek zorunda kalmıştır ve bu durum dizide de aksettirildiği gibi, onun canını sıkar zaten intikamını da potansiyelini de gösterir dizinin sonunda.
    ama beklentisiz yaşamak ise, yine biraz abes örnek olacak ama, leon diyebiliriz. leon hayatını beklentisiz şekilde, sadece işi olan adam öldürmek ve günlük ev işleriyle uğraşır, fakat bir gün beklemediği anda hayatına mathilda girer ve aslında ihtiyaç duyduğu ama bunun bir saplantı haline sokmadığı şeyi, sevgiyi keşfeder onda.
    o yüzden maalesef ki hayatta mutlu denmese bile, huzurlu yaşayabilmek için beklentisiz yaşamayı tercih etmek gerekiyor. çünkü mutluluk daha çok bir nesneye, yani bir sevgiliye, iyi bir işe, aileye gibi kavramlara bağlı. ama huzur ise insanın kendi oluşturduğu bir şey. kendimin de uzun zamandır yaptığı gibi, sadece işine, gücüne bak, hayata karşı da duyarsız olma, eksik bir şeyler var diye ve heyecanla bekle hayat sana ne sürprizler sunacak.
  9. 9
    mantıklı. beklentiniz çok yüksek olursa bir düşüş sonrası çok bozulabilirsiniz. beklentiyi düşük tutarsanız, gelen kötü bir sonuca karşı tepkiniz daha iyi olur, iyi derken, bu kadar beklentiye rağmen sonuç berbat gelince olan o şok olma şeyi vardır ya, o olmaz işte.
  10. 10
    kişiyi zaman içinde kötünün iyisini kabullenmeye iter.
  11. 11
    (bkz: kutuda küçük hissetmek)
  12. 12
    başarının sırrıdır. (bkz: minimum beklenti maximum hedef)
  13. 13
    Kesinlikle katıldığım bir önerme düşük tutalım ki, sonrası hüsran olmasın.
  14. 14
    maksimum faydayı sağlamak adına yapılması gereken olaydır.beklentiyi düşük tutmak hedefin maksimize olmasıyla daha fazla mutluluk alma hamlesidir.

    fakat burada araya mantık ve duygu giriyor.kişiden ya da olaydan alacağınız beklentiye karar verirken duygusal davranıp daha fazla beklentiye girebilirsiniz bu da size hayal kırıklığından başka bir şeyle geri dönmez.

    mantık, duygunun önünde olduğu her zaman hayatınız bir kalibre daha tutarlı olacaktır.
  15. 15
    Hayat felsefemdir.Ne kadar az beklenti o kadar az hayal kırıklığı.
  16. 16
    İnsanı vasatlığa da mahkum edebilir. Zira büyük bir umut ile beklenen şeyler değişimin/gelişimin habercisi olabilir. Belki de olmayabilir. İşte bu belirsizlik, belirsizliğin sebep olduğu heyecan... motorun çıkardığı dalga sesi...hassiktir. zahire'nin cumhurbaşkani kimdi lan sahi!?
  17. 17
    insanı, kötünün iyisine bile baya sevindirtecek olaydır.
  18. 18
    bir anım aklıma geldi bu başlığı görünce. lise ikideydim sanırım.. coğrafya hocam derse girmişti ve milletin şımarıklıklarını görüp "hepiniz şımarıksınız ve hiçbiriniz küçük de olsa bir şeylerle mutlu olmayı bilmiyorsunuz." demişti. benim yüzüm kızardı, sınıf sustu ve sonrasında ekledi, "aranızda örnek almanız gereken o kadar temiz biri var ve beklentilerini o kadar düşük tutuyor ki küçük bir şey olsa yüzünden gülümseme eksik olmuyor, hepiniz şu batuhan'ı örnek almalısınız.." . yine hatırladım bak yüzüm güldü biraz da olsa. teşekkür ederim..
  19. 19
    nefes alsın yeterci olmak gibidir.
  20. 20
    beklentiyi düşük tutmak ya da yüksek yapmak sorun değil de bunları takıntı haline getirmek daha büyük sorun, onu gördüm. en güzeli esnek olmak, bu dünyada, başımıza bir kaza gelmezse takribi 70-80 yıllık misafiriz. umduğumuz şey bulduğumuzla hep çakışmaz. çakışırsa kıymet bilelim, çakışmazsa da önümüzdekiyle yetinip daha iyisi için çalışalım derim.
  21. 21
    Boş laf. Aslında kastedilen gerçekçi hedef koy olmasına rağmen bu deniyor. Hani sen zaten ultra başarılı olursun ama beklentini yine de düşük tut.
  22. 22
    Her olayda en az hasarla çıkmanıza yol açar. Bunun sıfır hasar versiyonu da vardır. Beklentiyi hiç tutmak xd.
  23. 23
    maksimum verim sağlar. mutlu eder bir kere.
  24. 24
    gereklidir. cidden, boylece kotu bir sey oldugunda cok da uzulmuyorsunuz. iyi bir sey olursa da surpriz oluyor, seviniyorsunuz.
    tabii bunu becerebilmek ayrI bir mevzu.
  25. 25
    (bkz: Tek fav umularak verilen bkzlar)

    Napalım...

    Edit: fav bile atmamışlar...