kayıt

evrim

  1. 1
    üzerine nice tartışmaların koptuğu bir bilimsel teorinin temel kavramı. hemen küçük bir düzeltme yapayım. maymundan gelmedik, insan ile maymun ortak bir ataya sahip diyormuş bu teori.
  2. 2
    (bkz: darwin evrim teorisi)
  3. 3
    tekamül.
  4. 4
    canlıların çeşitli sebeplerle genetik ve kalıcı yapısal değişikliklere uğraması.
  5. 5
    bazı kimselerce aşağılanan fakat yeryüzünde her an gerçekleşen olaylar zinciridir.

    canlılar ortam koşullarına karşı devamlı kendini geliştirmek zorundadır. Bunun temel yapıtaşı da doğal ve yapay seleksiyonlardır.

    kısa sürede gerçekleşmesi doğal ortamda imkansıza yakındır. fakat insan eli ile gerçekleştirilen yapay evrim ise küçük zaman dilimlerinde olasıdır. Ornegin vahşi köpek ırklarından, seleksiyon ve dölleme ile fino tabir edilen bodur ev köpekleri geliştirilmiştir.

    edit: bahsi gecen zaman dilimleri milyonlarca yıl baz alınarak söylenmiştir.
  6. 6
    1700?lü yılların sonuna kadar, çoğu insan her şeyin eskiden beri hep aynı olduğuna inanıyordu. Ancak ,18.yy da bununla çelişen çok sayıda bilgi elde edildi. İnsanlar, bitki ve hayvanların özelliklerinin, çok uzun zaman içerisinde değişikliğe uğraması gerektiğini ileri sürdüler. Buna denir.
  7. 7
    çoğu insanın reddettiği teori. siz onu bunu bırakın evrim yoksa capsler nasıl kurbağa oluyor lan?
  8. 8
    Yeterince biyoloji bilgisine sahip kimsenin reddetmedigi fakat sürekli değişen sonuçları yüzünden kesinleşmemiş teorem. Yanlış anlaşılmasın evrimi varlığı yüzyıllardır kabul edilir sadece nasıl olduğu değişmekte.

    Biyolojinin temelini oluşturur ayrıca. Bugün birisi çıkar da evrim yok derse biyoloji de yok der. Tip da yok der.
  9. 9
    bazı sorulara cevap verememektedir.. zebra-aslan sorusu hala havada kalmaktadır.. ancak bir çok soruya cevap vermesi, teorilikten adım adım doğruluğa terfi etmesine sebep olmaktadır.. kimya biliminin de üzerine kurulduğu elektronlar uzunca yıllar gözle görülemedi ancak tüm deneysel yaklaşımlar ve hesaplamalar olduğunu kanıtlıyordu..
  10. 10
    türler arası geçiş yoktur.

    lakin bir tür önce subsp. için hazırlanır ki bu ortam koşullarında değişiklik ile meydana gelir. daha sonra alt tür doğal seçilime uğrar. bundan sonra ise yeni yetiler kazanmış, ana türden farklı canlılar ortaya çıkar. darwin'in en mantıklı açıklamalarından birisi de budur. lamarck ise işi abartmış, kekini de kabartmamıştır.

    sonuç olarak evrim sürekli gerçekleşmektedir. örneğin mutasyonlar yani nokta mutasyonlar yeni özellikler ortaya çıkarır. en basitinden mikroorganizmalarda görülen sex pilusu bu kavramı destekler. virüslerden örnek verecek olursak, her sene yeni bir grip aşısı geliştirildiğini bilmem fark ettiniz mi?
  11. 11
    i.hizliresim.com/...
  12. 12
    i.hizliresim.com/...
  13. 13
    vardır.

    pbs.twimg.com/...
  14. 14
    sincan'da terse doğru yönelmektedir.
  15. 15
    www.mizah-tr.com/...
  16. 16
    Zaman içinde birdenbire olmayan, kesintisiz, niteliksel ve niceliksel gelişme süreci.
  17. 17
    scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/...

    şimdi yasaklandı ya, kız çocuğuna ad olarak verilmesi de yasaklandı mı ki...*
  18. 18
    adamdır adamın hasıdır. evrime inanmayan naylon'a da inanmaz.
  19. 19
    Kadinlara verilmesine lafim yokk ama erkeklere verilmesine karsiyim bu ismin. Bu isme sahip biriyle ayni yatakta uyumustum.
  20. 20
    harika bir unisex isim. kimin aklına gelip de çocuğuna koyuyorsa helal olsun valla.
  21. 21
    göte de girebilir.
    scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/...
  22. 22
    belki de sadece erkek maymundan geliyordur.*
    scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/...
  23. 23
    scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/...
  24. 24
    hala kanıtlanmadığı ve bu yüzden var olmaya da bileceği düşünülen olay. solucan değiliyle filan bir tutuluyor sanırım böyle kişilerce.

    nasıl işlediği gelişiyor fikrin. yoksa değişimin kendisi evrim, iki milyar yıldır canlılık var diyoruz fino mu çıkmış karaya?

    hayvanlar insana faydası olsun diye gökten indi dendiğinde inanıp milyarlarca yıl canlıların sabit kalmamasını "nasıl olur ya?" diye algılayamamak garip. niye kalsın abicim değişiyor işte her şey mecbur.

    ileride daha da cesur bir şekilde var olduğu söylenince -kanıtlanınca diyemiyorum zaten belli şu an- dini buna uydurmak için büyük çaba sarf edilecek her zamanki gibi. şimdiden vardır hatta kitapta evrim yazıyor diyen. eninde sonunda ne ilerleme varsa bilimle geliyor işte geriden takip etmenin ne anlamı var, şimdiden kılıfı hazırlayın en azından.
  25. 25
    scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/...