kayıt

şehrinin plakasına olan tutku

  1. 1
    sadece bizim ülkemize has bir durum olmadığını az çok yabancı internet sitelerine girildiği zaman anlaşılır ancak bizim ülkemizde olay biraz abartılıdır ,futbolculara eyvallah denilebilir ,açılan kebap dükkanlarına verilmesinde pek zararı yoktur , kişiler giydikleri kıyafetlerde bu rakam olmasına dikkat ederler ki bu konuda rize'li olanlar çok şanslıdır çünkü dünya devi levis markası 1853 yılında kurulduğu için sadece 53 rakamını kullanır bütün ürünlerinde ,şimdi rize demiş iken olayın başka bir boyutu çıkar ortaya işte rize ili ve ilçelerinde bir çok kamu kuruluşu bir çok işletme ,bir çok dernek kuruluş tarihi olarak 1953 yazılı tabelalar asmışlardır bir gün içerisinde 1953 tarihinde açılmış en az 10 mekan görülebilir ve insan ister istemez düşünür bu nasıl tutkudur diyerek.
  2. 2
    (bkz: twenty six)
  3. 3
    (bkz: thirty one)
  4. 4
    Gurbet ellerde memleketinden uzakta bir ilde isen aniden gereksizce hasretlik,yabancılık duygusunu hortlatan nesne. Gözlerin arar olur adeta her arabanın plakasında o kutsal sayıları. Sanki memleketinin havasını, kokusunu sana getirmis gibi hissedersin.
  5. 5
    Memleketimin plakası 28. Buna binayen her ağustosun 2'inci günü, dünya giresunlular günü olarak kutlamaya başlamışlar. Hatta organizasyonun 3. Düzenleniyor.
  6. 6
    Bizimki 44 ama arabanın plaka 27. Gidip de yaşadığımız her yeri memleket bildiğimizden 27 ya da 25 plaka görünce seviniyoruz.

  7. 7
    Saçma bulduğumdur. İnsanlar maillerine şifrelerine falan koyuyorlar onlar bile ilginç geliyor bana
  8. 8
    Dört dörtlük canım şehrim Malatya' nın 44 plakasına gel de düşme hadii
  9. 9
    yıllar sonra şehir değiştirdiğimde fark ettim ki bende de varmış bundan. şimdi nerde 35 plaka görsem gözbebeklerimde kelebekler uçuşuyor sanki.
  10. 10
    sebebini bilmemekle beraber yadIrgamadIgIm durumdur da. herhalde sehrini o kadar cok seviyor ki devamlI vurgulama ihtiyacI hissediyor bu tutkuya sahip insan. mesela yan taraftaki laz komsunun plakalarI hep 61 ile bitiyor. *
  11. 11
    bir düşük yaşam formu belirtisi.
    plakaya gereksiz anlam yükleyen tanıdığınız kim varsa iqsunun tek haneli olduğuna bahse girebilirim.
  12. 12
    tutku değildir ama çocukken oyun nicklerinde ismin başka bir oyuncu tarafından alınmışsa sonuna plaka falan eklerdik hep... seneler önce metin2 serverlarında yakışıklı60 olarak gördüğünüz o çarlar bana aitti arkadaşlar...
  13. 13
    Şehir değiştirildiğinde insanı üzen tutkudur. Her yerde 10 plaka arıyordu gözlerim ilk üniye geldiğimde..
  14. 14
    5 yıl sakarya'da yaşadıktan sonra, istanbul'da kesintisiz geçen 9 ayımın başından beri trafikte ne zaman 54 plaka görsem, "aha hemşehrim" diye bağırıyorum arabanın içinde.

    aynı zamanda şansa arabamızın son kısmının 54 olması da biraz bu tutkuyu körüklüyor...
  15. 15
    Yaşayamadığım tutku. Ufak tefek mutluluk yaşayalım diyoruz o da olmuyor. Memleketim 34, yaşadığım yer de 34 daral geldi. 34 kere amk.

    Elalem kendi memleketinin plakasını görünce gözleri parlıyor, ben sövüyorum.
  16. 16
    haklı bir iç grup fanatizmidir. özlemin eşlik ettiği bağlılıktır. izmir'deyken 16 görünce anlık coşkulanıyordum. şimdi de 35 görünce...
  17. 17
    gözlemlediğim kadarıyla iki kent için fanatizm seviyesinde olandır, biri malatya44 diğeri trabzon61.
  18. 18
    aidiyet duygusuyla yakından ilgili bir tutkudur.
  19. 19
    gelecek yıl alıcam plakayı. yaşımı sorana "memleket plakası " deyecez gardaş. o derece tutluyuz. plaka yaşımızın hayaliyle büyüdük çok şükür.