kayıt

komünist

  1. 1
    ortakçılık olarak bilinen komunizm ideolojisini benimseyen insan veya insan topluluğuna verilen isim
  2. 2
    böyle gelmiş böyle gider sözünü hiç bir zaman kendine yedirememiş kişidir kendisi.

    allasen bu düzende, bu zamanda herkesin eşit olabileceği bir rejim gelebilir mi ? buna 5 yaşındaki çocuk bile inanmaz.

    en çok da 15 16 yaşında ki çocuklara bu düşünceyi aşılamaya çalışan insanlara sinirleniyorum, hayır sen çıkar da bu çocuğa o yaşta ülke tarihini, dünya tarihini, rejimleri, devlet büyüklerini anlatmak yerine burger king yeme pınar köfte ye dersen o çocuk 17 sinde komünist, 25 inde dışlanmış, 45 inde pes etmiş, 50 sinde sağa sola devrim hikayeleri anlatan çoluk çocuğun dalga geçtiği 80 lik olur.

    yapmayın etmeyin.

    ya da edin bana ne allaam yarabbim.
  3. 3
    www.exkutupsozluk.com/...
  4. 4
    fakirlere yemek verdiğimde bana aziz diyorlar. fakirlerin neden yiyecekleri olmadığını sorduğumda ise komünist.

    (bkz: dom helder camara)
  5. 5
    liderleri abiler gibi yaşayan kitlenin temsilcisi.

    i.imgur.com/...
  6. 6
    kısa vadede hepsini ülkeden süreceğim ateist insan müsveddelerinin genel adı.
  7. 7
    komünist kelime olarak tam manası pis örgüt toplumcusu manasın da kelime.
    • Defol
    • sen defol şeytan.
    • defol hemen.
    • Hadi oradan terbiyesiz (bkz: Necmettin Erbakan)
    • sen terbiyesizsin asıl inşallah öl amin.
  8. 8
    kafelerde, kahvelerde hatta millet bahçelerinde devlet yıkıp kuran fakat iş hesap ödemeye geldiğinde başkasına kitleyen bireylerin çoğunluğunu oluşturduğu; bütün malların ortaklaşmasını öne süren ve özel mülk kavramını yok etmek isteyen kişilere denilen kelime.
  9. 9
    ülkedeki bu güruh, azınlıklar bize yanlıyor diye çok büyük bir ilüzyonun içinde. Sorsan kadını, lgbt'si, hayvan hakları aktivisti, kürdü, alevisi hepsi bize yanlıyor egosundalar. Son zamanlarda olansa şu ki geliyorlar direnişe kendi sloganlarını atıp siktir olup gidiyorlar. Saydığım tarafların organize olması ve seslerini duyurmaya başlaması çok canlarını yakıyor.

    karşıt devrim/devrimci sık sık kullandıkları bir şey. Zaten sınıf eşitsizliği kalkınca tüm bunların sorunu çözülecek ve bunların kutuplaşmasına gerek kalmayacak deniyor. Fakat bağımsız mücadeleler karşıt devrimcilik. Oysaki gerçek hayatta şöyle bir sorun var ki bu mücadelenin özünde yaşam var. insanlar yaşayabilme ve yaşatmanın derdinde. Yani isteniyor ki milyon yıl gerçekleşmeyecek solcu zırvalarının yanında olsun insanlar. Kendi mücadelesini vermesin. Neden? Çünkü hayvan sömürüsünden bahsettin mi sömürü kavramının içi boşalıyormuş bu karşıdakine çanak tutmakmış. Geçiniz.
  10. 10
    aşırı heyecanlı delikanlılardan oluşan güruh. çözüm yok sürekli bir şikayet var.

    ben de şikayetçiyim de bu kadar kudurmaya ne gerek var kardeşim sadece soruyorum. sabah uyanıp akşam yatana kadar eleştiri eleştiri eleştiri, gece uyuyunca da rüyalarında lenin'e stalin'e götten verme başka bir sik yok. manyak olursunuz bak ciddi söylüyorum.
  11. 11
    Ayrıca şımarık devlet düşmanı demek olan hakaret.