kayıt

nikola tesla

  1. 1
    çağının en büyük dehası olmasına rağmen değeri ancak bir asır sonra anlaşılan sırp asıllı fizikçi.

    bu yüzdendir ki döneminin deli zırvası olarak görülen fikirleri günümüzde kullanılan 10 teknolojiden 7'sine ilham vermiştir. ileri derecede takıntılı ve saplantılı birisi olarak tanırız kendisini. güvercinlere olan ilgisini kadınlar kendisine çekmeyi başaramamışlardır. vejeteryan olan tesla, insanlarla her türlü temastan kaçınan, tokalaşsa bile ellerini hemen yıkayan bir şahsiyettir.

    ayrıca elektrik üzerine mühendislik okumamdaki etkisi en az baba mesleği olması kadar fazladır. 13 aylık rottweiler cinsi köpeğime de isim babalığı yapmıştır.*
  2. 2
    tanımanız ile edison'dan nefret etme süreciniz bir olacak dahi mühendis. kendisi agnostik tir.
  3. 3
    sırp asıllı amerikalı fizikçi. patent dairesine bir kaç saat geç gitmesiyle telefonun mucidi olma fırsatını kaçırmış olsa da 700'ü aşkın patenti bulunmaktadır.
  4. 4
    haarp'ın mucidi olarak bilinen saygı değer bir fizikçi.
  5. 5
    "dünyanın en büyük sessiz mucidi" belki de tarihin "en görmezden gelinen" mucitlerinin başında yer alıyor. Tesla sayesinde geceleri ışıl ışıl aydınlanan kentlerde yaşıyor; radyo, telsiz, elektrik motorları, uzaktan kontrollü elektrik sistemleri, lazer teknolojisi, floresan lamba ve onun öncülük ettiği daha birçok teknoloji günlük hayatta kullanılıyor. Bugün pek çok fizik-elektrik mühendisinin Nikola Tesla ile ilgili bildikleri, soyadının manyetik alan birimi olduğu.
  6. 6
    hayatı boyunca insanlık için çalışmış elektriğin asıl babasıdır ve bugün halen gizlenen projeleri mevcuttur.

    hiç evlenmemiştir.

    thomas edison'dan aldığı akkor lambasını* başarıyla yapmasına rağmen kendisine ücreti ödenmemiş, gördüğü daha nice zorluklara rağmen buluşlarıyla dünyamızı her yönüyle aydınlatmıştır.

    (bkz: meyve veren ağaç taşlanır)


  7. 7
    sırp asıllı amerikalı fizikçi. modern fiziğin ırzına geçmiş insandır.

    ayrıca;

    --! spoiler !--

    kutsal kitapları okuyup anlamayanlar dindar, okuyup anlayanlar da ateist olur.

    --! spoiler !--

    gibi çok saygı duyduğum bir cümlenin altına imzasını atmıştır.
  8. 8
    nikola tesla. adam çeşitli alanlarda icat yapmış büyük bir beyin. mikrodalga fırını da bu icat edmiş. saygı duydum
  9. 9
    bir savaş gemisini ortadan kaybettiği ve kısmi ışınlanmayı ilk kez gerçekleştirdiği söylenen fizikçi, aynı zamanda radyo dalgalarını da ilk kez o bulmuştur
  10. 10
    i.imgur.com/...
  11. 11
    deha olmasi mal oldugu gercegini ortmeyen dayi.

    mal amk iste.
  12. 12
    edison'un eline her türlü verebilecek bir deha..

    tesla neşet ertaş'tır

    edison nihat doğan..
  13. 13
    idolümdür.

    kendisine hayranlığımı saatlerce anlatabilirim. ayrıca doğruluğu kesin olmayan bir deneyi de vardır. söylentiye göre bir amerikan savaş gemisini yok ettiği söylenir.
  14. 14
    (bkz: the prestige)
  15. 15
    the prestige filminde insan kopyalamayı mümkün kılmıştı. ama gerçekte ne yaptı bilmem...
  16. 16
    bilim insanı. kıymeti bilinmeyenlerden. bugünün önemli teknolojilerinin mucidi.
    günümüzde tesla adı manyetik alan değeri olarak kullanılmakta ve geçmektedir.
    örn; 50 hertz'de ve 1,5 tesla'da gibi.
    diğer taraftan adamın elektrotillah* gibi de bir lakabı vardır.*
    sonuç olarak kral adamdır vesselam ve de reyiz'dir.
  17. 17
    Sol framede ısrarla çikolata diye okuduğum, beynimi yakan başlık.

    Yanı sıra; hayatını ve çalışmalarını araştıran hemen hemen her insan kendisine karşı engel olunamaz bir bağlılık duyup Thomas Edison'dan nefret etmeye başlar.
  18. 18
    "eğer evrenin sırrını çözmek istiyorsanız; enerji, frekans ve titreşim açısından düşünün." diyen akıllı adam.
    sosyopattır. ömründe hiçbir kadınla baş başa kalmamıştır.
  19. 19
    edison tarafından sokulan kazığa aldırış etmeyen, yapay şimşek gösterileri ile bilimgücünü ıspatlamış, ileri görüşlü fizikçi.
  20. 20
    bir otel odasında tek başına ve parasız pulsuz bir şekilde sebebi bilinmeyen nedenden dolayı can vermiş bilim adamıdır.
    günde 4 5 saat kadar uyuyup geri kalan zamanın yarısında para kazanmak için demir yolu işçiliği yapıp geri kalan zamanında ise kazandığı parayla laboratuvarında deneyler yapan insandır. laboratuvarı bilinmeyen kişiler tarafından yakılınca bütün çalışmaları gitmiş olup sonra edison yanında çalışmaya başlamış ve edison bu adama beş kuruş para vermemiştir.

    elektiriğin mucidi aslında edison olsa da evlerimize kadar gelmesini sağlayan ve aslında işin büyük kısmını yapan kişi tesladır.
  21. 21
    karizmadır twitter.com/... ama aseksüel olduğunu söylerler.
  22. 22
    3 sayısına takıntısı vardır. hani işese sıçsa günde en fazla 3 kere yapacak, 3 dilim ekmeği olacak hatta daha sonradan ölü bulunduğu otel odasının numarası bile 3'e bölünebilir cinsten olacak türdendir.

    kadınlardan son derece çekinen biri olan tesla özellikle de kadın takı taklavat ve aksesuarından nefret ederdi. bu yüzden hiç bir kadınla helvetlenemediği, onu bırakın doğru düzgün konuşamadığı bile söylenmektedir. iyi ki böyle olmuş aksi halde am, göt, meme davasına düşseymiş şu an yazdığım şu satırları okuyamayabilirdiniz.

    yaralı ya da aç güvercinleri beslemek gibi garip bir takıntısı vardı. hatta bir güvercini için karısı şeklinde konuşur, onu iyileştirip her gün beslediği güvercini gelmediği için sinir krizine girip öldüğü bile söylenir ya da tam emin değilim buna benzer bir şeydi.

    kendisini tanımanız halinde adison denen illet heriften anında soğuyacaksınız. zira denildiği gibi çağının adamı olmayan bu kahramanın değeri aslında yıllar sonra anlaşılacaktır.

    yaklaşık olarak 700 küsür patente sahip, kendi bilgileri kullanılarak üretilen 300 patentin de fikir babasıdır. ayrıca bildiğim kadarıyla dünya üzerinde gelmiş geçmiş en çok patente sahip bilim insanıdır.

    alternatif akımın(ac) babasıdır. bunu da sırf adison'un ibneliği sayesinde buldu desek yeridir. neymiş efendim benim ampülümü kullanamazmışmış. o da gitti önce beyaz ışık üreten bir lamba üretti ve bunu da alternatif akımla çalıştıracak bir de sistem geliştirdi. yani işin özeti "keşke her ibneliğin sonu böylesi sonuç verse" dedirten cinsten bir gelişim ile sonuçlandı.

    asıl en büyük icatları ise şunlar

    elektro manyetik motor
    elektriği havadan iletme (telefon sarjı hiç bitmeyecek)
    radyo vericisi
    uzaktan kumanda
    telsiz
    alternatif akım (tarihin buluşu diyebiliriz)
    aydınlatma sistemi

    zaten tesla kelima manası ile elektrik demektir. yamulmuyorsam doğduğu gün şimşekler, yıldırımlar ile gökyüzü bu mucidin habercisi niteliğindeymiş.
  23. 23
    (bkz: oo devrem nasılsın)
  24. 24
    gavurların underrated kavramının vücut bulmuş halidir.
  25. 25
    Yüzyılın en büyük dahisidir. Yüzlerce patenti varken aç ölmek kendisine Yakışmasada sonu olmuştur.