kayıt

nikola tesla

  1. 73
    çocukluk yıllarından beri kafasında beliren nesneleri somut nesneler kadar gerçek gören, tahayyül yeteneği sınırları zorlayan deha. bazen otobiyografisine öeağh be kardeşim sen nasıl bir yengeç burcusun diyorum bu ne kendini beğenmişlik. yok amk tabii ki demiyorum tesla okuyan adam burca mı inanır? neyse konumuzdan sapmayalım. zaten çalışmaları eşsiz bir deha olduğunun kanıtı fakat hayatında mucizevi pek çok olay yeteneği olduğunu belirtiyor.

    yolda yürürken uzakta gördüğü bir ceset görüntüsünü parmaklarıyla uzaklaştırmak ve görüntüyü oradan silmek gibi bir yeteneğinden bahsediyor. adam 150 yıl önceden augmented reality'yi de bulmuş.
  2. 74
    tanımanız ile edison'dan nefret etme süreciniz bir olacak dahi mühendis. kendisi agnostik tir.
  3. 75
    edison ile sidik yarışına girmiş olan mucit.edison'dan daha iyi fikirleri,icatları olmasına rağmen edison'un kamuoyu oluşturmada ki başarısı sebebiyle sürekli geri planda kalmıştır.günümüzde bile ismi pek çoklarınca bilinmemektedir.kendileri geçtiğimiz yüzyılın en büyük dahisi ve alternatif akımın fikir babasıdır.

    edison vermiş olduğu sözü tutsa,tesla'nın hakkı olan bi kaç bin doları ödese ve bu ikili ayrılmasa bilim,elektrik,fizik şimdi nerelerde olurdu tahmin bile edemiyorum.ama bugün konuştuğumuz şey ise tesla'nın ölmeden önce son bir kaç senesini alacaklıların elinden kaçarak geçirdiği.kesinlikle daha fazlasını hakeden bu insan için hazin bir son.
  4. 76
    şaşırtıcıdır ki google ölüm yıldönümünü hatırlamamış.
  5. 77
    ''benim fikrimi çalmış olmalarına üzülmüyorum. üzüldüğüm şey, kendilerine ait bir fikirlerinin olmaması.''

    çok büyük adam.
  6. 78
    bilinen son fotoğrafı.

    pbs.twimg.com/...
  7. 79
    edison'un eline her türlü verebilecek bir deha..

    tesla neşet ertaş'tır

    edison nihat doğan..
  8. 80
    çok kişinin bilmediği ama bilim adamının kralı olan adam. edison' un yavşaklığı yüzünden istediklerini tam olarak yapamamıştır. ona rağmen buluşları müthiş derecede saygıyı hakeder. hayatı okunduğunda insanın elektrik mühendisi olası gelir. ama birkaç saat sonra gazı gidince vazgeçer *
  9. 81
    Hakkını yiyenin anasını avradını sikeyim dedirtendir.
    Adam radyo dalgasıyla elektrik yollamış, biz hala kablo eridi diye elektriğe ulaşamıyoruz.
  10. 82
    Üzerinde çalıştığı havadan elektrik gönderme projesi hala daha hayata geçirilememiştir. Adam 100 yıl önce yapmış ama sırrı kendisiyle birlikte mezara gitmiştir.

    Nicola tesla gerçeği ortada iken kendisine mühendis diyenin anasını avradını ac akımı siksin.
  11. 83
    şu an halen kullanmakta olduğumuz alternatif akımın mucididir. kendisi yaptığı buluşlar için hiçbir zaman ekonomik çıkarlarını gözetmemiş 7 ocak 1943 yılında bir otel odasında yokluk içinde ölmüştür. şahsi fikrime göre gelmiş geçmiş en iyi bilim adamıdır.
  12. 84
    haksızlığa uğramış bilim adamı. çok zekiydi. bir çok buluşa teoriye imza atmış ama adı geçmemiş başkaları buluşlarının cup diye üsüne oturmuş kalkamamışlardır.