kayıt

nikola tesla

  1. 85
    zannedildiği kadar deha falan değildir. özellikle nükleer enerji hakkında söylediklerinin, şeriatçı bir yobazın söylediklerinden farkı yoktur. niçin bu kadar abartılmış anlamak zor.
  2. 84
    "bırakın gerçekleri gelecek söylesin ve herkesi eserlerine ve başarılarına göre değerlendirsin. bugün onların olsun; ama uğrunda çalıştığım gelecek benimdir. "
  3. 83
    Gerek alternatif enerji konusunda gerekse radyo konusunda hakkı yenmiş bir deha.Gizli kahraman.
    • Halbuki sözlüğe yeni giriş yapmıştım duramam buralarda artık .d
    • akım da olsa enerji enerjidir :D
  4. 82
    kendi kütüphanesinde 1171 kitap olan bu dünyadan olmayan bir zekaya sahip mucit. 300'e yakın patenti, 500 küsür patentsiz uğraştığı buluşu vardır. ileri derecede felsefe tutkunudur.dönemin amerikasında ışın kılıcı denemeleri yapmış, tasarımına amerika el koymuştur. hiçbir zaman para odaklı olmayıp bir otel odasında cebince beş parasız ölü bulunmuştur. benim en ilginç okuduğum; bir keresinde 84 saat boyunca hiç ara vermeden çalıştığı.
  5. 81
    en ilham alınası bilim insanı. yaptığı çoğu çalışma gözardı edilmiş ve hatta arabalar için özel tasarladığı ateşleme sisteminin de patentini henry ford' a kaptırmıştır. edison' un alternatif akım cihazını tamir etmiş ancak parasını alamamıştır. yaptığı mantara benzeyen kuleyle şimşekler çaktırmayı başarmış ve ampullere uzaktan kablosuz elektrik göndermiştir. onun bu başarısını duyan elektrik şirketleri projeden desteklerini çekmiş ve mantar kule tesla' nın tüm çabalarına rağmen bakımsızlıktan yıkılmıştır. uzay ve evrenle alakalı da çalışmalar yapan bu deha bir otel odasında beş parasız ve kimsesiz bir halde hayata gözlerini yummuştur.
    paranın diğer insanların gözünde ne anlam taşıdığı benim için hiçbir şey ifade etmiyor sırf onlar daha rahat yaşasın diye bütün birikimimi buluşlarıma adadım -nikola tesla
  6. 80
    son dönemde internetin büyük bir bilgi kirliliği nehrine dönüştüğü herkesin malumudur. internetteki bilgi kirliliğiyle ilgili en çok canımı acıtan husus, bir lise talebesinin bile yazmayacağı kadar kötü şiirlerin ve metinlerin, can yücel, nazım hikmet, cemal süreyya gibi yazarlarımızın imzalarıyla dolaşıma sokulması ve insanlarımızın bunu yemesidir.

    nikola tesla ile ilgili güvenilir kaynaklardan çok sayıda kitap okumuşumdur. şurası çok enterasan ki, internetin bilgi kirliliğinde tesla ile yazılanların eksiği vardır abartısı yoktur.

    sayın tesla, mezun olduktan sonra gencecik bir çocukken hocası onu sağlam bir referans mektubuyla abd'den ahbabı olan edison kapitalist müptezelinin yanına gönderir. halk arasında edison'la ilgili en yanlış bilinen bilgi, edison denen kapitalist kavasın elektiriği bulduğudur. oysa edison elektiriği değil, ampülü icat etmiştir.
    tesla abd'ye geldiği günlerde her yerde çirkin bir kablo kirliliği gözüne çarpar. buna çözüm olacak fikrini patronu olan edison'a açar. edison, tesla'ya ''bu fikri gerçekten hayata geçirebilirsen sana üç milyon dolar veririm'' der.

    işte o zaman bu gencecik mühendis, bugün hala evlerimizde kullandığımız şebeke elektirğini geliştirir. evlerimizde hala kullandığımız prizler de tesla'nın icadıdır.
    yazık ki edison hiç bir zaman tesla'ya vaad ettiği parayı ödemez. tesla başkan buna çok öfkelenir ve istifa eder.
    genç tesla, edison'un rakip firmasında işe başlar. o yıl new-york'da çok büyük ve önemli bir fuar yapılacaktır. ihaleyi edison kaybeder ve tesla'nın çalışmaya başladığı firma alır. edison buna öfkelenip ampülün kullanma hakkını bu firmaya vermez. bunun üzerine nikola tesla, üç ay gibi bir sürede ampülden daha az enerji harcayıp, daha çok ışık veren florasan lambayı icat eder.

    sayın tesla'nın beynindeki yüksek bilim ışığı kadar, kalbi de halk sevgisiyle çarpmaktaydı. elektirik enerjisinin halk yararına sıfır bir maliyete yakın üretilebilileceğinin farkındaydı. kullandığımız telefonların ana işleme mantığı sesi elektirik enerjisine dönüştürmesidir. bu yolla bütün dünyaya temiz ve ucuz enerji götürebileceğini biliyordu. ama bu yol petrol devlerinin ekmeğine kan doğramaktı. ve oldukça esrarengiz bir şekilde fbi tarafından tesla ortadan kaldırıldı.

    aynı zamanda ''din kitaplarını okuyup anlamayanlara dindar, okuyup anlayanlara ateist denir'' özdeyişinin sahibidir.

    bana kendisinde en ilginç gelen yanlarından biri de, a seksüel olmasıdır.
  7. 79
    elle gösterilecek bilimin en zeki insanını seçemezsin ama en çok o yere yakıştırılan kişidir sanırım
  8. 78
    Kalp yetmezliğinden öldüğü tahmin edilen tesla insan içine çıkmayı çok sevmediği için ölüm zamanı tam olarak bilinmez. (Otel odasında ölü bulunmuşur)
    Ölüm haberini alan fbı bıraktığı makaleleri, bulduklarını, rusyanın eline geçmesinden kortuğundan dolayı anında toplamıştır. Zira teslanın silahlarla ilgili çalışmaları vardır.
  9. 77
    (bkz: sana değil o gözlerin ardında saklanan düşüncelere hastayım)
  10. 76
    bilinen son fotoğrafı.

    pbs.twimg.com/...
  11. 75
    haksızlığa uğramış bilim adamı. çok zekiydi. bir çok buluşa teoriye imza atmış ama adı geçmemiş başkaları buluşlarının cup diye üsüne oturmuş kalkamamışlardır.
  12. 74
    insanlık için çalışan insan için üreten bir dahi öldüğünde bir otel odasında baş ucunda biraz leblebi varmış sadece. dünyaya şekil veriyorsun ama sadece bir avuç leblebi ile ölüyorsun. alanları farklı olsa da einstein denilen adamdan daha bilge olduğunu düşünüyorum.
    kötüsüne gelince bazen amariga tarafından ve sosyal medya ile abartılıp kendi süper gücü için bir hikaye olduğunu düşünüyorum haarp ışınlanmayı bulma konusunda.
  13. 73
    çocukluk yıllarından beri kafasında beliren nesneleri somut nesneler kadar gerçek gören, tahayyül yeteneği sınırları zorlayan deha. bazen otobiyografisine öeağh be kardeşim sen nasıl bir yengeç burcusun diyorum bu ne kendini beğenmişlik. yok amk tabii ki demiyorum tesla okuyan adam burca mı inanır? neyse konumuzdan sapmayalım. zaten çalışmaları eşsiz bir deha olduğunun kanıtı fakat hayatında mucizevi pek çok olay yeteneği olduğunu belirtiyor.

    yolda yürürken uzakta gördüğü bir ceset görüntüsünü parmaklarıyla uzaklaştırmak ve görüntüyü oradan silmek gibi bir yeteneğinden bahsediyor. adam 150 yıl önceden augmented reality'yi de bulmuş.
  14. 72
    doğum günün kutlu olsun kanka. şerefine.
  15. 71
    (bkz: tesla bobini )
    (bkz: Zeusaphone) #1110726
  16. 70
    www.youtube.com/...
  17. 69
    Eğer evrenin sırlarını bulmak istiyorsanız enerji, frekans ve titreşim açısından düşünün.
    www.facebook.com/...
  18. 68
    adamdır.

    edison'un anasını sikeyim.
  19. 67
    elektriğin babası, hakkı yenilen bilimadamı.

    edison tarafından dolandırılmış. yetmemiş adam uzaktan kumandanın temelini atmış radyo kontrolle ışık yakmış büyücüsün demişler. yetmemiş adamcağız x-ray, radyo, akum tüp amplifikatörü, florasan lamba, neon ışıklar, radar, mikrodalga gibi şuan hayatımızı kolaylaştıran aletleri icat etmiş ama bir tek ders kitabında bile ismi yok. çevremizdeki çocuklara tesla'yı öğretip ufuklarını açmamız lazım a dostlar !

    -bilen bilir ben tesla'nın yancısıyım.

    edit : devamı gelecek.
  20. 66
    yan mahallede de yokmuş..

    -nikola tesla
  21. 65
    (bkz: Adamlık leveli 1000 olan adamlar)
  22. 64
    karı kızı geçtim, alternatif akımı seçtim. (bkz: nikola tesla)
  23. 63
    (bkz: edisonun amk tesla adamdır)
  24. 62
    şurda birkaç hafta sözlükte yokluğumu fırsat bilerek yine methiyeler düzülmüş çakma deha.

    öncelikle adam değildir.

    bir zamanlar şah olduğu doğrudur ama şahken şahbaz olmuştur. ölünün arkasından kötü konuşulmaz ama hakediyo lale. ışınlanmayı buldu diyenler var, oha mk.
  25. 61
    elektriğin şahı, şahbazı.