kayıt

breaking bad

  1. 2
    jessie pinkman adlı karakterinin lügatımıza 'biatch' denen kelimeyi soktuğu dizidir. izlenesidir.
  2. 3
    3. sezonunu bitirmek üzere olduğum dizi. Çok heyecanlı, gerilimden gerim gerim gerdiği dakikalar kadar izlerken ölümüne sıkılacağınız sahnelere de sahip. Ayrıca, honest trailer'ını mutlaka izleyin, gülmekten öldüm.
  3. 4

    -- spoiler --

    diziyi daha yeni bitirdiğimden mükemmelliğiyle ilgili yorum yapacak kadar sindiremedim. fark ettiğim kadarıyla dizideki detaylardan bahsetmek istiyorum;
    -5. sezonda walt, andrea'nın küçük oğlunu (bkz: risin) denen maddeyle zehirliyor. tabi bu önce bilinmiyor. çocuğun evine gittiğinde meyveli gevrek yediğini görünce ''güzel seçim'' gibi bir şey söylüyor. gevrek kutusunun markası ise ''raisin'' yani ''risin'' gibi okunuyor.
    -gale'ın evinde yüzünün sağ tarafı yanık olan bir kafatası var. (bkz: gustavo fring)
    -jesse, gale'ı öldürdükten sonra oynadığı oyunun duvarında ters şekilde gale yazıyor.
    -jane'in pembe ayıcığının kerametini çözemesem de ağaç dallarında, havuzda, jane'in odasında başucundaki tabloda görüyorum ve kopan gözünü de walt saklıyor.
    -jane ölmeden önceki sabah jesse'ye, uykudan hiç mi uyanmayacağım diyor.
    -mike'ın birlikte iş yaptığı kadının odasındaki camda ters şekilde gale yazıyor.
    -walt ve avukat saul ikinci hayatlarına başlarken walt'u alan araba kırmızı, avukatın bavulları ise mavi. avukat walt'la tekrar iş yapmayı redderek kendi hayatını seçiyor. matrix'teki mavi ve kırmızı hap gibi.
    -son bölümde walt'un kullandığı arabanın plakasında ''ya özgür yaşa ya da öl'' yazıyor. walt, jesse'yi kurtarıp özgür bırakıyor ve kendisi de ölüyor.
    ayriyeten;
    -aaron paul (bkz: jesse) oyunculuk eğitimi almamış.
    -bryan cranston (bkz: walter) setin son günü çıplak gelmiş.
    -dean norris (bkz: hank) diziyi başta komedi dizisi sanmış.
    -kanser hastası bir çocuk dizinin çok sıkı fanıymış ve seti sürekli ziyarete gelirmiş. kanseri walt karakterinden aldığı destekle yenmiş. bir gün set ekibi çocuğu ziyarete gidiyorlar ve dizide eksik bir şey olup olmadığını soruyorlar. çocuk, walt'un eski iş arkadaşlarını dizide neden hiç görmediğini merak ettiğini ve görmek istediğini söylüyor ve dizinin sonu bu yüzden o kişiler de eklenerek bitiriliyor ve çocuk dizi final yaptıktan bir hafta sonra hayatını kaybediyor.
    -dizide her karaktere biçilmiş renkler var. örneğin walt başlarda sarı ve sütlü kahve tonları giyerken, skyler mavi, marie ise hep mor giyiyor. walt sonradan koyu renkler giymeye başlıyor.
    -walt'un çalıştığı oto yıkamanın sahibi (bkz: bay kaş) dizinin kimya alanında beyniymiş zira kendisi kimyagermiş.
    -dizi 62 bölümden oluşuyor. 62 ise periyodik cetvelde samaryum'un simgesi imiş. akciğer kanseri tedavisinde kullanılıyor.
    -- spoiler --
  4. 5
    10. Yılı kutlu olsun, gönlümün efendisi.

    twitter.com/...
  5. 6
    kanser olan bir lise kimya öğretmeni öleceğini düşünür ve ailesine para bırakabilmek için kimya yeteneklerini de kullanıp uyuşturucu işine girer ve olaylar başlar.
  6. 7
    'i am not in danger. i am the danger.'


    ---ilk bölümden itibaren spoylır---

    dizinin yönetmenini tebrik etmek lazım. sahnelerin gösteriminde bile muhteşem bi sanat var. aralarında en iyisi ve unutamayacağım sahne; walt, walter jr. ve sky'ın yemek masasında oturdukları kısım. diziyi izleyenler bilir oturma sıralarını. yazdığım şekilde soldan sağa işte. tam walt ile sky'ın ayrılık muhabbetleri dönerken son yemeklerinden biri idi. kamera dışarıda, pencereden evi ve yemek masasında dağılmak üzere olan bir aileyi gösteriyor. pencerenin ortasında bulunan bölmenin solunda walt tek başına, sağ kısmında ise walter jr. ve sky. tam o an walt derin düşünceler içerisinde iken, walter jr. ile sky kendi aralarında muhabbet ediyorlar. gerçekten etkileyici.

    senaryo, harika. tebrik ediyoruz. jesse ile walt karakterlerinin bu kadar uyumsuzluk içerisinde olmasına rağmen birbirlerinin kıçını kollamaları da şahane. ayrıca sürekli yani 4 sezon boyunca sidik yarışı yaptılar. kim haklı kim haksız diye tartışırken kendinizle, olaylar birden boyut değiştiriyor.

    uyuduğum zamanları saymazsak 2 günde 4 sezon bitirdim. sarıyor, sarmalıyor sizi. tabi yapacak hiçbir şeyin olmaması da tetikliyor bu durumu.

    jesse pinkman karakteri kadar vurdumduymaz bi karakter olamaz. ergenliğini tamamlayamayan genç birey psikolojisine sahip. illa benim dediğim dedik, çaldığım düdük modunda takılacak. genel türk izleyicisi olarak bazen, 'yapacağın işi sikeyim' , 'beynini sikeyim yo', 'hayır öyle yapma, sakın' gibi ani çıkışlarda bulundum.

    walt'ın ilk halleri ile şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var. eskiden böyle değildi bu adam. tam bir it oldu çıktı. beyin.

    5. sezonda olaylar iyice karmaşıklaşıyor.

    ---ilk bölümden itibaren spoylır---


  7. 8
    itina ile son iki bölümünü sakladığım, izlemeye kıyamadığım diziydi.

    dayanamadım, izledim.
  8. 9
    İzlenmesi gereken dizilerden biridir. Sağ kalırsak 3 5 Sene sonra tekrar izlerim heralde.


    -- spoiler --

    bitch!

    -- spoiler --
  9. 10
    (bkz: methcezir)
  10. 11
    Çok övülen dizi, ilk bölümlerdeki küvet sahnesi sonrası ciddi anlamda iyi dizi olduğu fikrine ben de katıldım ama ilerlemedim pek.

    Depresif zamanlarımda izleyecek bir dizim kalsın.