kayıt

twice born

  1. 1
    filmin asıl adı : venuto al mondo
    izlenmediyse izlenmeli. gurur duyulur mu bilmem ama bir türk hatun kişide oynuyor filmde hanım kızımız saadet ışıl aksoy.
  2. 2
    (bkz: nokta)
  3. 3
    An itibariyle çiçeği burnunda kanalımız Sony Channel da yayınlanan film. Bosna Hersek'teki savaşı konu alan bir film. Sıkıcı diye düşünürken akan bir film.
  4. 4
    içimi paramparça eden film.
    İzlediğimden beri yüreğimdeki sızı geçmedi. mutlaka izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

    Fragman;
    youtu.be/...
  5. 5
    günün anlam ve önemine ithafen bir film. orijinal ismi venuto al mondo, türkçeye ise sen dünyaya gelmeden şeklinde geçmiş.
    penelope cruz ve saadet ışıl aksoy'un beraber oynadığı tek yapıt ayrıca.
    4 ana karakterimiz var italyan, olmazsa olmaz amerikalı ve 2 boşnak olmak üzere. bosna savaşı'nda bunların arasındaki aşkı, yardımlaşmayı ve savaşın kadınlar üzerindeki etkisini, idealler doğrultusunda yapılabilecek eylemlerin büyüklüğü anlatılıyor. filmin çoğu da saraybosna'da geçiyor. bu kadar etkili bir konuyu ele alıp bu kadar güzel olmasına rağmen çok az bilinen bir yapıt. yönetmen sergio castellitto'yu tebrik etmek lazım.

    ayrıca en vurucu sahnelerden birinde something in the way çalması buruk bir tanıdıklık hissi veriyor.

    -- spoiler için tıkla --


    bazen aska'nın kurt cobain sevgisi aklıma geliyor ve saçlarımı tekrardan kızıla boyatıp nirvana dinlemek istiyorum yatağımda. en çok kendisine üzüldüm çünkü yaşadıklarını kaldıramayacak ve hayatından vazgeçecek milyonlar var. gemma biraz şımarık geldi bana çocuğu olmuyor diye agresifleşti hemen. diego için ise yorum yapamıyorum. ben sevdiğim birini aska'nın yaşadığı acıyı görüp bırakır mıydım. çocuğa yardım eder miydim. çok hüzünlü her şey ya. ağlamaya en çok yaklaştığım filmdi. ama diego ölmeseydi kimi seçeceği meçhuldu tekrar sorun olmaması için ölmesi iyi oldu da.


    -- spoiler --