kayıt

bizimkiler

  1. 1
    1989-2002 yılları arasında 13 yıl kesintisiz olarak yayınlanmış, Türk televizyonculuk tarihinin en uzun süreli dizisidir.
    gerçek bir televizyon fenomenidir, toplam 455 bölüme ulaşmıştır. eski bölümleri hala çeşitli kanallarda yayımlanmaktadır. bir nesil bu diziyle büyüdü; seksenlerde başlayıp 2000'li yıllara kadar devam eden dünyada kaç program vardır acaba?
  2. 2
    dizi karakterlerinden ali'nin günlüğü olarak kaleme alınmıştır. her bölümün sonunda ali'nin sesiyle günün özeti yapılır ve bu özette sosyal mesajlara da yer verilirdi.
  3. 3
    www.dailymotion.com/...
  4. 4
    Aile veya yakın arkadaş çevresinden bahsederken kullanılan, sahiplenme bildiren sözcük.
  5. 5
    maşuk gibi bir papağan barındırmış dizidir.
  6. 6
    (bkz: babacım babacım)
  7. 7
    (bkz: sevim koş bunlar yine birbirine girdi)
    (bkz: sevim koş katil geldi)
    (bkz: ne birası sevim)
  8. 8
    günlük hayatımızda kullandığımız pek çok kalıba ve alıntı yaptığımız karaktere evsahipliği yapmış dizidir.

    (bkz: yandan çarklı)
    (bkz: anaaaam katil)
    (bkz: cıvık bacım affedersin)
    (bkz: halil pazarlama)
    (bkz: sabri bey)
  9. 9
    çok saçma bir sonla çok gereksiz bir dönemde bitirilmiş dizidir. ali askerden geliyo dizi bitiyo amk ne alaka.

    pazar günleri denildiğinde akla ütü ile birlikte gelen ikinci şeydi bu dizi. her karakterin kendisine has bir cümlesi, deyişi vardı.
  10. 10
    planet pembe'de hala yayınlanan dizi.bi ara baktım eskileri andım.
  11. 11
    simdi aklıma gelen dizidir.bu saatlerde başlardı, Annem; ablam, abim ve beni yıkar paklar ve televizyonun karşısına dizip tvde bu diziyi izlemek üzere elimize bir de cay verip kanepeye oturturdu.
    gel gör ki yıllar geçti, herkes bir yerlere savruldu.yine bir pazar günü annem ve babam uzaklardan beni ziyarete gelmiş, ablam ve abim hepimiz ayrı beş şehirde konuşlanmışız .
    insan bir garip hissediyor zaman akıp gidiyor.
  12. 12
    dizinin çekildiği mekanların fotoğrafları için şöyle buyrun:

    bizimkilerdizisi.tr.gg/...
  13. 13
    müzik takıntısına bayıldığım dizi.
    dizinin kendi müziği çalarken bir anda herhangi bir şarkıya geçiş olabiliyor. gece gece cher ile delirmeceler. genel olarak klasikler ya da 90'ların hitlerini duyabilmek mümkün. her bölümde en az 3 tane. yellooo.
    umur bugay'ın kapıcılar kralı'nı diziye çevirme hayalini 13 yıl sonra gerçekleştirmesi de apayrı bir detay.
  14. 14
    youtube den 1 aydır aralıksız manasızca izlediğim dizidir. yapımcılığını ve yazarlığını bir kaç gün önce kaybettiğimiz büyük sinemacı umur bugay yapmıştır.
    bir türk olarak milliyetçiliğe en uzak insan olsam da, edebiyatımız ve tiyatromuzla ne kadar övünsem az gibi hissederim. bu dizide yıllarca inşaat hamalı gündelikleriyle dünya tiyatrosunun yüz akı diyebileceğim o kadar çok oyuncu var ki. kişisel tarihimdeki bir kaç gurur kaynağımdan birisi, neredeyse hepsini en az bir kere sahnede canlı izlemiş olmamdır.

    genç sosyolog dostlarıma, kent sosyolojisi ve orta sınıf çelişkilerini anlamaları açısından mutlaka bir ders niteliğinde izlemelerini önerdiğim yapımdır.

    diziden tek sıkıntım çaycı abbas'ın repliklerinin gün içinde dilime dolanması. cıvık müdürüm affedersin. hatırlayan var hatırlamayan var.