kayıt

sınıf öğretmeni

  1. 1
    ilkokul öğrencilerinin öğretmenidir. pek çok kez yanlışlıkla öğrencilerinden "anne, baba" lafını duymuşlardır. genelde sevilirler ancak bir 15-20 yıl sonra hatırlanmazlar bile.
  2. 2
    Eğitim ve öğretimin ilk kademesinde bulunması hasebiyle oldukça önemlidir, bu yüzden oldukça yetkin olmak durumundadır temel becerileri öğretmede.

    Şahsen derslerine girdiğim sınıflarda durum vahim, zira ortaokul seviyesine gelip okuma-yazma becerisini edinememiş öğrenciler var. Söyleyince yok efendim sınıf mevcudu fazla yok bilmem ne diyorlar. Yahu kardeşim senin işinin adı ne allah aşkına? Sanki şartları bilmiyordun gelmeden önce. Uğraşacaksın, mecbursun. Vicdanın nasıl rahat ediyor öğrencilerinin hepsine temel becerileri kazandıramayınca? Bir de ortalama 26 kişilik sınıflar, türkiye geneline vuracak olursak oldukça iyi. Fazla da değil yani aslında mevcut, bunların içlerinde yok.

    Velhasılı;

    "Kusura bakmayın, sizinle açık konuşacağım: Diğer bütün mesleklerde olduğu gibi, öğretmenler arasında da bu mesleğe layık olmayan, öğretmen ruhundan yoksun insanlar bulunduğunu biliyorum. Bu insanlara sanatkar bile diyemeyiz, onlar öğretmen emeğine saygısı olmayan, hatta bu mesleği lanetleyen birer gündelikçidir. Kendilerine arkadaşça tavsiyem var -- lütfen, okulu bırakın! Kendinize farklı bir iş bulun, yazıhaneleri dolaşın, tüccar olun. Her türlü işi yapın, ama canlı bir ruha ve derin bilgiye sahip insanların bulunması gereken yerleri işgal etmeyin."

    Beyaz zambaklar ülkesinde, grigory petrov.
  3. 3
    Annem ve babamin mesleğidir. Öğretmenlik branşları içinde en zorlu olanlardan biri. O minnacık yüreklere sadece öğretmen değil o yaşlardayken bir nevi ana baba gbi gelirsin. Akan sümügünü silmekten tut,düsen donunu toplamaya kadr uğraşırsın tek tek. Velhasıl kelam iş sadece okuma yazma öğretmek değildir bu branşta vicdan,merhamet ve gerçekten çocuk sevgisine dayanır bunları yapabilmek.zaten bu sebepledir ki sinif ogretmenleri cocuklarin hayatinda kolayca unutamadigi ogretmenleri arasinda saglam bir sekilde yer edinir.yeri gelir öğrencilerinle benden çok ilgilenirdi bizimkiler.zmannda kıskandigim bile olmuştur hatta
  4. 4
    yeminim var, denk düştüğümüz ilk yerde tekme Tokat döveceğim kendisini.
  5. 5
    Anneler hafta sonu (2 gün) bir çocuğa bakmaktan yorulup "ay bir an önce pazartesi olsa da şunu okula yollayıp rahat etsem." Deyip dururken bu insanlar haftanın 5 günü 30-40 tane çocuğa bakar. Hatta sadece bakmaz, bir şeyler öğretmeye çalışır. Yani annesinin 2 gün verdiği çabanın çok daha fazlasını verir bir öğrenciye 5 gün boyunca. Bir de bunu sınıf mevcuduyla çarpın bakalım.

    Zor meslektir kısacası. Öğretmenlerin tatili, maaşı vs. Hakkında sabah akşam atıp tutanları 6 yaşında 40 tane çocuğun ortasına bıraksan 2 saat içerisinde kafayı yer. Allah kolaylık versin bu insanlara.
  6. 6
    sınıf dersi veren bir tür sınıf eğitimcisi.
  7. 7
    işi çok zor olan meslek gurubu. insanın hayatında belirleyici role sahip olmaları büyük sorumluluk bence. bir de her yan çocuk, bıcır bıcır aman yarabbim, baş ağrısı.

    işte sırf bu iki sebepten ötürü bile herkesin yapmaması gereken meslektir. duygusal ve zihinsel yeterlilik kıstası getirilmesi şart.
  8. 8
    bugün keşfettiğim, sınıf öğretmenleri için kurulmuş bir sınıf öğretmeni forum sitesi.
    haberler ve derslerle alakalı dosya paylaşımı ve daha birçok sosyal paylaşım konularını takip edebileceğiniz güzel bir toplanma mekanı olmuş.
  9. 9
    Benimde içinde bulunduğum gruptur. Öğretmenlik mesleğinin en eğlenceli aynı zamanda da en yorucu olan öğretmenliğidir. Çoğu zaman derste çocukların garip soruları ile şaşırıp kalıyorsunuz, ya da kendinizi kahkaha atarken buluyorsunuz. Bir keresinde dersteydik dersimiz de matematik, problem çözüyorum tahtada. Arkadan biri geldi dedi ki" biliyor musun ben marmaray'a bindim?" Dersi falan bıraktık 20 dakikalık marmaray videosu izledik sırf merak ettikleri için. Hitap ettiğiniz yaş kitlesi ufak olduğu için belli bir zaman sonra çocukların anne babası oluyorsunuz. Size karşı olan sevgileri ise sonsuz ve karşılıksız.
  10. 10
    bir çocuğun hayata daha yeni adım attığı dönemin ve gelecek döneminin mimarı olmak çok heyecan verici geliyor bana.