kayıt

kitsch

  1. 1
    milan kundera'nın varolmanın dayanılmaz hafifliği kitabında "bokun kesin reddi" olarak tanımladığı nane. daha da açmak gerekirse kötü olan şeylerin bastırılarak sadece iyi olanları gösterme -yani gösterişçilik- yönünde bir eğilim. var olduğu herkes tarafından bilinmesine rağmen yokmuş gibi davranma, varlığına şahit olduğu zaman onu sanki kendine ait değilmiş gibi reddetme, iğrenme. bunu bokta görebileceğimiz gibi ölümde de görürüz. çok sosyetik bir davette sanki hiç ölmeyecekmişiz ve sanki hiç sıçmıyormuşuz gibi davranırız. ahh hah ha bu kokteyl biraz sert mi olmuş ne?
  2. 2
    almanca kökenli, plastik sanatlar dahilinde kullanılan bir sanat terimidir. "kiç" diye okunur ve hali hazırda var olan akımın, tekniğin, tarzın bayağı kopyalarını sınıflandırmak için kullanılır. örnek vermek gerekirse monet'in çalışmaları sanat ürünü iken, bob ross'un çalışmaları kitsch şeklinde adlandırılır.

    (bkz: claude monet)
  3. 3
    (bkz: rüküş)
  4. 4
    Sanatın ve sanat eserinin biricikliğine mukabil, hızla tüketimi hedefleyen ve sanatın taklidini, daha da önemlisi yağmalanmasını esas alan, sanatımsı...

    Günümüzde karşılığı "tutulan" olabilir belki...
  5. 5
    berhava albümünden (bkz: allame) ve (bkz: saian) şarkısıdır.
    biraz yüksek bir şarkı..

    youtu.be/...

    "Dök şarjörü akılcı kafiyeyle alt et beni
    Yazdıklarına bi bak önce sonra alt et beni
    Manasız penguen medyasından yaptın boykot
    Dam üstünde saksağan Kamboçya'da Pol Pot"