kayıt

mehmet pişkin

  1. 1
    Facebook üzerinden yayınladığı video ile intihar ettiğini açıklayan kişi.


    link
  2. 2
    bu kişi için intiharı özendiriyor deyip tepki mi göstermeli yoksa intihar etmeden önce son saatlerini cesurca kaydedip videoya kaydedip yayımlamasına saygı mı duymalı bilmiyorum ama, şunu bir kez daha gördüm ki ölüm çok güçlü bir şey. çünkü son nefesini verene kadar insan yaşamak istiyor aslında, hatta fizyolojik olarak bedenin buna tepki gösteriyor, örneğin suda kendini boğma durumunda.
    ama işte öyle bir çıkmaza giriyor ki insan, bu ilüzyonda daha da aldanmak istemiyor, intihar bir noktada uyanmak, boyut değiştirme isteği gibi geliyor bana. çünkü ne kadar uyusan da içsen de algıların değişmedikçe içinden sıyrılamıyorsun hayatın.
    mehmet şu an burada değil ve tek cevabı o biliyor sonumuzun ne olduğunu, bize de onun sıyrıldığı bizim ise aldandığımız zamanı tüketmek kalıyor, ta ki ölüm kapımızı çalana kadar.
  3. 3
    (bkz: mehmet pişkin'in intihar notu)
  4. 4
    adamın intihar öncesi çektiği video içerisindeki sakinliği kanımı dondurmuştur. kendisini sosyal medya içerisinde biraz araştırdığımda, hayatı deli dolu ama çok hızlı yaşadığını sezdim. buydu belki de nedeni; hızlı tüketim.
  5. 5
    yarak afedersin dediğim adamdır. böyle iş mi olur amk. intihar edeceksen usturuplu et buz adam gibi video karşısına geçmişsin takır takır anlatıyorsun. bunu izleyecek olan sevenlerini hiç mi düşünmedin. yaz adam gibi bir kağıda ne yapıyorsan yap. neyse adam gider ayak film çekmiş.
  6. 6
    alkislarlayasiyorum.com/...
  7. 7
    mehmet piskin... izledigim saatten beri aynı noktada, öylece duruyorum.. önce gerçekliğini sorguladım, uzunca bir süre gerçekten başka bişi, bir çalışma sandim, öyle olsun istedim.. aynı okuldan olmak ( mezun ) aynı sektörede çalışma sonucu çok sayıda ortak arkadaşımız vardı, onlara sordum şimdi de hazmetmeye çalışıyorum. depresyonu hep hafife alıyoruz. güçlü görünmek zorunda değiliz, bazen yardım almalıyız, geç olmadan. üzücü. çok. lutfen bunalimlarinizi, uzuntulerinizi paylasin, profesyonel yardim alin. ayip degil bu, iyi iken bile deneyin..
    "ince bir insan olmak benim için çok önemliydi fakat artık takatim kalmadı, başa çıkmakta zayıf kalmışım ve kendimi toparlamakta zorlanıyorum...o konudaki ışığı kaybettim açıkçası." kısmıyla beni benden almış duvara çarpmıştır. umarım rahat uyur.
    şu anda ne çalışmak, ne ders, ne iş, ne toplantı hiçbir şey gelmiyor içimden...
    www.youtube.com/...
  8. 8
    (bkz: elmeş)
  9. 9
    kahvaltıda kırık peynir yiyen tiplerin ella fitzgerald'lı şaraplı intiharını eleştirdiği ünlü yazılımcı.

    hahahahhahahashasjahahjaaj ulan adamın her günü ayrı bir intihar ve adam utanmadan meemed pijgin şööle iyi bööle kötü diyor ya şaka gibi.
  10. 10
    izlendiği kadarı ile sadece soyadı değil kendi de pişkin olan kişi.

    (bkz: hayırlısı ya)
  11. 11
    acizliğini kabul eden ama bir o kadar da samimi ve içten olan ölü insan.

    öncelikle, öteki dünya inancı olmayan bir insanın intihar mektubu veya videosu bırakması gerçekten saçma. zira birey fiziksel kontrolünü yitirip bilincini kaybediyorsa artık zaten bir önemi yoktur onun için geride kalanların. çünkü o artık hiçtir.

    ''Dünyanın özü kötüdür. Yapılması gereken en iyi şey yaşam istencini reddetmektir.'' diyordu schopenhauer. evet. ve önemli olanın yaşama istencini kırmak olduğunu dile getiriyordu. ama bakıyoruz ki romantizm tutkunu hedonistler intiharı da boka bulaştırıyorlar. mehmet pişkin de bunlardan birisi.

    hayatını seven ama ondan yana acziyete düştüğünü dile getiren birisidir mehmet pişkin. onu seven, yaşamı olumlayan, varlığı yadsımayan ve en önemlisi de yaşama istenci olan birisi olması. kesinlikle bir intihar olarak algılanmamalı. kendisinin de dediği gibi, bu tamamen bir küçülmüşlük, başarısızlık, acizlik ve kabullenmişlik.

    bir intiharın gerçek bir intihar olduğu tek nokta reddediş olmasındadır; acılardan kaçmak değil. acılardan kaçan kişi için hazların önemi vardır. çünkü acılardan yana şikayette bulunup intihara yönelen kişi aslında hayatta mutlu olamadığı için intihar ediyordur. oysa gerçek bir intihar tümden bu acı ve haz eksenini görmezden gelmelidir. intihar etmenin sebebi iş sıkıntısı, ailevi problemler, maddi sıkıntılar, sosyal uyuşmazlıklar, sevgili problemleri vesaire olamaz kesinlikle. bu tamamen başa çıkamama ve kaçıltır. yavuz çetin örneğindeki gibi.

    neyse efendim, yaşama uğraşı çerçevesinde haz peşinde koşan ve sürekli yaşamın tek gerçekliği olan acı denen şeyle karşılaşan mehmet pişkin gibi tipler her zaman olacaklar. umarım bu adam gibilerin intiharı samimi karşılanmaz.

    buna daha önce çok değindim, tekrar kafa pipilemek istemem.

    ayrıca gerçek, soğuk ve duygusuzca olan, hazdan ve acıdan uzak bir intihar: www.youtube.com/...

    (bkz: intiharın apolojisi)
    (bkz: albert caraco)
    (bkz: edouard leve)
    (bkz: philipp mainländer)
    (bkz: yahudilerin yaşama uğraşı vermesi sorunsalı)
  12. 12
    (bkz: eip)
  13. 13
    gram üzülmedim . kendi bileceği iş ve bu kadar abartılıp yazılıp çizilmesi komik .
  14. 14
    videosunu izlediğim ve aslında yüzündeki intihara karar verip erişmiş olduğu huzurun yansımalarını, dışında gülümseyerek fakat gözlerinin içinde derinlerinde çok acılar yaşamış, ya da belki de yaşamamış, ama bir şeylerin basitliğinden monotonluğundan bıkmış, kısır döngüler içerisinde dönüp durmaktan yorulmuş ve ölmeyi seçmiş bir adam.

    öncelikle ne yalan söyleyeyim, cool olayım da artislik yapayım da gideyim tarzı lümpen bir herif zannetmiştim ancak videoyu tamamen izledikten sonra bu tarz düşüncelerimden tamamen arındım.

    şimdi, aslında çok da adamın cool gözüken yapısından etkilenip ergenvari ifadeler kullanmıcam ancak anlaşıldığı kadarı ile bekar, maddi durumu yüksek, eğitimi gayet iyi, aksanından ingilizcesinin de iyi olduğu (videoda bir yerde ingilizce olarak da birkaç veda cümlesi kuruyor ki nette şöyle sağa sola bakınca kendisi odtü makina mezunu imiş), görünüş olarak yakışıklı, sempatik, karizmatik bir ses tonu olan, ve birçok kadın için "beyaz atlı prens" olma özelliklerinin neredeyse tüm itemlarına sahip bir adam kendine neden kıyar? gerçi adamın belli, "çok güzel kadınlarla oldum" demesinden, artık ne kadınlar ne de başka şeyin sikinde olması da hoş, cabası.

    aslında bunun sebebi birçok şeye doymak zannederim. net özeti bu, ki kendisi de zaten hep aynı döngü vb ifadeleri söylüyor zaten. ancak ekşide şöyle bir dolaşırken biraz esprili biraz da gerçek payı olan "ulan çocukların, kredi borcun olsa ben görürdüm o zaman senin son sigara şarap müzikle ölüm triplerini." şeklinde bir yorum gördüm. belki o zaman yapamazdı, ama belki de her ne derdi kederi varsa daha da ıstıraplaşacaktı kendisine. ha üzüldüm mü, insansam eğer, üzüldüm. videodaki teatral havaya değil, bir şekilde ikna edilemeyecek, çıkar yolları kalmamışçasına kendi kendisini hapsetmiş olmasına, bir şekilde kendisini hayata tutunduracak çevresinden bir şeyler sağlanamasına.

    çevresinde belli ki oldukça sevilen bir insanmış, onlar zaten hem kendisi için kafayı yemiştir hem de kendi kendine oluşmuş bir "değer" için. üzüldüm çünkü, her ne kadar birçok insan gibi kendisini tanımasam da, şu dünyada ölmeyi hak eden birçok orospu çocuğu pervasızca yaşamaya devam ederken, belli ki kendi halinde bir insanın çekip gitmesi çok anlamsız geldi. fakat, kendisi için belli ki çok anlamlıymış.

    amma velakin, adamın sahip olduğu özellikler ve intihar notu videosunun amiyane tabirle "cool" gözükmesi bu videonun nette daha fazla kalıp daha fazla izlenirliğe sahip olması bana göre sakıncalı. kaldırılsa iyi olur. çünkü her ne kadar ölmeyi seçmek de kişilerin kendi özgürlüğünde olan bir konu da olsa özendirilmesi pek doğru olmaz. ki içerisinde özendirici ritüeller oldukça fazla. gerçi sağda solda gördüm viral diyen tipler olmuş. amk intiharın virali mi olur? şarap ya da sigaranın?

    fake diyenler olmuş, alakası yok, (link: medyada da haberi çıkmış> : www.haberturk.com/...) , her ne kadar videoyu görür görmez 15 daikka içerisinde evine gidip yetişmek isteyen arkadaşları olsa da yetişememişler, videodan hemen sonra kendisini asarak evinde intihar etmiş.

    allah'a falan inanmıyorum demiş ama yine de allah rahmet eylesin. umarım, yaşarken gitmeye inanmadığı yerler kendisinin cenneti olur.
  15. 15
    şerefine bir öykü yazacağım kardeşimdir.
  16. 16
    yeni bir intihar akımının öncüsü.
    şarap sigara ve güzel bir şarkı eşliğinde 15 dakika konuşmak.
  17. 17
    (bkz: mehmet pişkin'e öykünen insan)
  18. 18
    www.diken.com.tr/...
  19. 19
    Güllük-gülistanlık bir hayat ile pençeleştiği halde, yaşamına son vermeyi yeğleyen yazılımcı mühendis. Kendisini, zayıf karakterli ve mutluluğunu genç yaşında yitirmiş biri olarak görebiliyorum. Maddi geliri epey yüksek, sosyal ve insanlar ile iletişimi gayet iyi durumda olan birisiydi. Fikrimce kendisine çok yazık etti.

    Rahmet eylesin.
  20. 20
    bi kırıklık olduğu vurgularından az biraz belliydi rahmetlinin. lgbt üyesi imiş ve ünlülerle fotoğrafları da var. esrarengiz bi adam. konuşmalarında kadınlardan da bahsediyodu, biseksüel de olabilir. bilemedim. belki de lgbt'yi sadece manevi açıdan destekliyodur, belli mi olur. :)

    www.hurhaber.com/...
  21. 21
    birçok şeye doyduğu için intihar ettiğini düşündüğüm adam. tarihte başka örnekleri de var. amerikalı bir şarkıcıydı yanlış hatırlamıyorsam. bu tip insanlar genelde hayatı çok iyi olan, başarılı, yeterince zengin, hatunlarla arası çok iyi olan kişiler. bu dünyada yapmak istedikleri birçok şeyi yapabilmişler. öyle olunca bu hayatta pek bir amaçları kalmamış. amacı olmayınca artık hayat çok boş gelmeye başlamış insanlardır.

    insanoğlunu hayata bağlayan şey aslında yapamadıklarıdır, amaçlarıdır. o yüzden aslında yapamadığımız şeyler için aşırı üzülmememiz gerekir. bu bazen bizim iyiliğimizedir çünkü. ha böyle bir dünyada yaşamak çok mu güzel ? orası ayrı bir konu.

    birde intiharın bir diğer sebebi iman etmemiş olmasıdır. katılırsınız katılmazsınız ama allah'tan korkan bir müslüman intihar etmek istese bile imanı onu durdurabilir.

    keşke yapmasaydı. zeki, kültürlü ve donanımlı birine benziyor. belki kendisi için, bu ülke için birçok güzel şey yapacaktı kim bilir.
  22. 22
    intiharının ardından binlerce kişinin sosyal medyada ölümüyle ilgili paylaşımda bulunmasına neden olan insan.

    iki açıdan üzerinde durulmaya değer bir vaka bu intihar...
    kendisinin de ifade ettiği gibi, nazik ve kibar insanların, kavgayı sevmeyenlerin yaşamak isteyecekleri bir ülke olmaktan çıkıyor Türkiye.
    ikincisi, insanlar ne kadar eğitimli, kariyer sahibi vs. olursa olsun, hayatı anlamak, ona doğru yerden tutunmak konusunda zaaf içinde olabiliyorlar.
    intihar dışında hayatına anlam katacak pek çok seçenek, onu iyi hissettirecek pek çok iyi ve güzel insan vardı ama o kendine dramatik olsa da tartışmalı bir son seçerek, hepsini elinin tersiyle itmiş oldu.
    ölümü de abartmamak gerekir.
    böyle düşünüyorum.
  23. 23
    vine.co/...
  24. 24
    koca yürekli adam.
  25. 25
    milleti intihara teşvik eden milletin de yücelterek buna çanak tuttuğu göçmüş zat.

    aga yarın allah korusun yakınınızdan biri çıksa cool bir şekilde intihar etse ben de karşınıza dikilip ulan adam ne cool intihar etti be helal olsun desem yine övebilecek misiniz ?

    amk yeni jenerasyonu zaten leylalarda. lütfen biraz duyar kasalım, kastıralım.