kayıt

kurtlar vadisi

  1. 51
    Dünya tarihinin en iyi dizilerinden. Diziyi izlemeye yaşı yetmemiş bebeler az ötede çukur falan izlesin.
    • 52
      İlk 99 bölümü bir efsanedir kahvelerde toplanılıp tezahuratlar eşliğinde izlenen arip bir dizi :)
    • 53
      16 yıl önce bugün hayatımıza giren dizidir.
    • 54
      Gelmiş geçmiş en müthiş dizi olduğu iddia edilen dizi.

    • 55
      bir oyuncunun tek mimikle kaç sezon gidebileceğini göstermiştir. polat alemdar karakteri ilk 70 bölüm boyunca yüz kaslarını aldırmıştı.
    • 56
      en iyi dizilerden biriydi ama 1-97 bolume kadar. sonrasi dusundurucu.
    • 57
      türkiye cumhuriyeti'nin devlet-mafya ilişkisi başta olmak üzere yakın siyaset tarihine ayna tutan dizisidir. kurtlar vadisi pusu ise ancak alperen ocaklarına ve yumurta topuk + takım elbise + kirli sakal + yüzük + tesbih kombinasyonuna ayna tutmuştur.
    • 58
      kurtlar vadisini küçüklük çağım da babamla izlerdim ancak kurtlar vadisini bir ara kapattılar silahlı şiddetli ruhsal sağlığı zedeleyici sahneleri var olduğu için.
      • sonradan da "şaka şaka" diyip geri başlattılar.
        ama sigaraları buzladılar gizemabla.

        tuhafsın muhafsın ama bakma, en rahatımız sensin ;)
      • tuhaf sensin git şeytan.
      • bana laf etme git şeytan.
      • bana tuhafsın diyen bu şeytanı 4 ay banlayın.
      • kim oluyorsun da bana tuhafsın diyorsun.
    • 59
      17 yıl önce bugün yayına girmiş efsane dizi. o dönemi hatırlıyorum sokakta bozacılar haricinde insan olmazdı. tüm babalar evde kurtlar vadisi izlerdi. araba falan geçmezdi. etkisi böyle anlaşılabilir.
      üstünden kaç yıl geçti hala akıllarda ve hala sosyal medyada sık sık karşımıza çıkıyor.
    • 60
      büyük ihtimalle he aq he diyerek okuyacaksınız ama anlamsız şişirilen dizi. bitmiiş gitmiş zaten yıllardır abartılı bir gündemde tutma çabası. yok bardağa polat elif yazdırmalar ne bunlar? mafyacılı silahlı kafana sıkarımlı şiddet dizisi sonuçta. yani sanmıyorum her gün twitterda bir repliğini ya da kesitini görmeye değer bir dizi olduğunu.
      sonuçta dizi aq dizi yani
      • izleyenlerin yanında bolca maruz kaldım aklımda kalan patlayan bombalar sıkılan silahlar ve bolca racon kesme olayları...
      • diziden beklentim genel olarak beni olduğum yerden biraz olsun uzaklaştırması diğer türlüsünü istesem belgeselimsi diziler izliyorum. zaten bahsetmek istediğim de bu değil şuan aşırı bir bu racon olayının ve kabalığın seviciliği yapılıyor kitle tarafından. garip gelen kısım bu.
    • 61
      Başarılı bir analiz.
    • 62
      türkiye tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dizisi.

      doğu bey: yazık evlat yazık size çok emek verildi.
      pala: karşılığı ödenmemiş emek bizde yok.
      doğu bey: martavalı geç, sorduğuma cevap ver. abbası öldürme emrini kimden aldın?
      pala: devlet sırrı.
      doğu bey: ben bilmediğime göre devlet sırrı değil.
      pala: bilmiyosan devlet değilsin.
      doğu bey: seni doğuran ebe seheri tanırım, aklını başına topla!
      pala: aldığım emirleri uyguladım, başka söyleyecek bir şeyim yok!
      doğu bey: mekan basmak, haraç kesmek emrini de mi aldın?
      pala: bana bi liste verildi. örgüte yardım yataklık yapan iş adamlarının listesi. o listenin hariciyle kimseyle işim olmamış.
      doğu bey: 2 emri de aynı yerden mi aldın?
      pala: emirler tek yerden alınır!
      doğu bey: kim?

      (cendere müziği)

      pala: ben emirsiz bir tek adım atmadım. sicilim ortada. ne yaptıysam memleketim için yaptım. beni ortadan kaldırmak isteyenler oldu, olacaktır da. ama ihanetle suçlanarak değil. yakup cemil gibi ipe götürün. eğer sandalyeyi çekip kendim tekmelezsem namert oğlu namertiz. ne susuyorsunuz? ne dikiliyorsunuz? söyleyecek sözünü yok mu? gözlerimi bağlayarak beni aşağılayamazsınız!

      (şerefsiz polat dolar tıkıyor ağzına reyisin.)
    • 63
      İlk 3 sezon 97 bölüm için konuşacak olursak eğer yani öz hakiki kurtlar vadisinden bahsedeceksek eğer adam gibi dizidir.

      Yalnız şunu da baştan söyleyeyim yok efendim millet bunlara özendi mafyacıklar türedi yok efendim millet bunlara özendi şiddet yanlısı oldu gibi eleştiriler beni ilgilendirmiyor. Bunun sadece güzel bir televizyon dizisi olduğunu ve aklı başında bir adamın bunları izleyip de bunlara özenmeyeceğini kabullenelim. Kısacası ben izler geçerim.

      Konumuza dönecek olursak da bu dizi beni neden bu kadar etkiledi? ilk olarak dizi de bu da gerçek hayatta olmaz dediğimiz çok az şey var benim gözümde bu beni diziye bağlayan faktörlerden birisiydi.

      Bir diğeri ise her karakterin kendi hikayesi olması sadece başrol üzerinde dönen bizi dizi olmamasıydı. Örnek vermek gerekirse çakırla mematinin nasıl tanıştığını da biliyoruz bu sayede mematinin çakıra olan bağlılığının sebebini anlayabiliyoruz. Testerenin annesini vahşice öldürdüğünü biliyoruz mesela bu sayede testerenin iç dünyasını daha kolay anlayabiliyoruz. Laz ziyanın kendi eşini nasıl ölüme götürdüğünü ve ondan sonra yıllar boyunca bir şarkıyla onu nasıl andığını hepimiz biliyoruz yine bu sayede laz ziyanın nasıl bir karaktere sahip olduğunu anlayabiliyoruz çoğunlukla. Yani kısaca demem o ki diziyi izlerken lan bu neden böyle oldu ya da bu adam nasıl bu hale geldi gibi sorular sormuyoruz kolay kolay,dizi kafamızda boşluk bırakmıyor her boşluğu özenle dolduruyor.

      Benim dizi de sevmediğim tek kısım ise gereksiz aşk sahneleri bu sahneler hangi dizide hangi filmde olursa olsun bu şekilde süre uzatmaya oynayan sahneler beni içine çekemiyor bir türlü.

      İşin özü güzel dizidir hatta harika dizidir. İzlemediyseniz izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Ah ulan işte görüyorsunuz değil mi? Kurtlar vadisi izledim diye güzellikle tavsiye etmek yerine şiddetle tavsiye ediyorum.
    • 64
      ilk 97 bölümü dünya dizi tarihinin en iyileri arasında yer alacak bir kalitededir. o dönemi çok iyi hatırlıyorum 90 yıllarda müslüm gürsese yapılan ayrımcılık bu diziye de yapıldı ülkemizin elit kesimi tarafından. basit bir mafya dizisi olarak görüldü izleyenlere basit insan gözüyle bakıldı. halbuki dizinin cidden ülkemize göre baya sağlam senaryo alt yapısı getirmesi, tiyatro oyuncuları ile ilk kez kamera karşısına geçen oyuncuların enfes uyumunu orjinal dizi müzikleri ile o güne kadar böyle bir dizi yapılmamıştı. şimdi aradan geçen yıllardan sonra bizim elit tayfa aynısını yaptığı öldükten sonra kıymete bindirdiği müslüm gürses yüceltmesini kurtlar vadisi dizisi için yaptı. çevremden duyuyorum abi youtube dan karantina sürecinde ilk 97 bölümü izledim cidden baş yapıt bir diziymiş. tabi onlarda son 20 yıldır taklit diziler dışında bir şey sunulmuyor.
    • 65
      bu sikik dizi de müslüm gürses gibiler de bu ülkenin kültürünün orta yerine sıçtılar. ilk 97 bölümü batsın. mafyanızı da arabeskinizi de alın gidin.
      • 66
        97. bölümünü hala izlemediğim dizi. 96'yı da izlememiş olabilirim. izleyemememe neden olan şey de bari işe yarasaydı. neyse bir ara izlerim. inş.
      • 67
        insanı yine youtube'a kitleyen dizi.

        www.youtube.com/...
      • 68
        sırf çakır’ın işin bokunu çıkardığı sahneler için sıfırdan başladığım dizi.
      • 69
        bir zamanların en hit yapmış dizisi. aurası halen günümüzde bile fazladır.
      • 70
        düzenli olarak her boş vaktimde tekrar ve tekrar izlediğim dizi ömrümü yedi.
      • 71
        Tekrar tekrar ve yeniden başladığım dizi full hd bölümlerin yayınlandığını fark edip tekrar başladım ömrümü yedi bu dizi.
      • 72
        Çok eski dizilerden olan dizi bu dizi çeşidi.