kayıt

12 ekim 2014 kocaeli helikopter kazası

  1. 1
    kocaeli'nin kartepe ilçesinde meydana gelen ve 4 askerimizin şehit olduğu kaza.
    öğle saatlerinde helikopterin kaybolduğuna dair son dakika haberleri çıkmıştı. akşam saatlerinde ise enkaza ulaşılmış.
    www.ntvmsnbc.com/...
  2. 2
    Üzerinden 3 yıl geçen helikopter kazası. Allah gani gani rahmet eylesin şehitlerimize.

    (Kalin: Deniz binbaşı deniz akdeniz). Nam-ı diğer uçan denizci. Kendisine böyle derdik. Abimizdi bizim. Babamla aynı birlikte görevliyken kendisiyle çok güzel vakit geçirmiştik. Hiç unutmam bir gün uçuş sırasında dağda toplu seks yapan çiftleri gördüğünü ve onların askeri helikopteri görünce kaçıştığını anlatmıştı o güleryüzüyle. O kadar güleryüzlü ve kalbi temiz bir abimdi ki keşke ama keşke şu an bunları yazarken halen yan lojmanda oturuyor olsaydın da şu an dahi gülüyor olsaydık.

    Kendisiyle ilk tanıştığımda bir kasım akşamıydı. 10 kasım atatürk'ü anma törenlerinde Babam göreve gittiğinde beni bowling oynamaya götürmüştü abimle. Babamdan küçük olduğu için biz ona abi diyorduk. Abi gibiydi bize karşı. Gülüyordu eğleniyordu. Onun yanındayken kendimizi aşırı güvende hissediyorduk. Hiç unutmam bana o gün atatürk fotoğrafını verdiğini. Bu fotoğrafı hep sakla. Bu adamın izinde ol ve ona yakışır bir evlat ol vatanına derdi. Bir de o tatlı mı tatlı sude vardı. Babasına o kadar benzer mi bir kız. Babasını görmediği an ağlardı garibim. Ve 2013'te doğan dünyalar tatlısı doruk bebek. Doruk doğduğunda askeri hastaneye ziyarete gitmiştim. Deniz abim kapıda askerle konuşurken beni görünce deliler gibi mutlu olması geliyor şu an gözüme. Hayat o kadar garip ki bir gün varız bir gün yokuz. Keşke hep o günkü gibi şen olabilseydik abim.

    Ve o haberin geldiği gün. Uçuşları belli günler olurdu. Daha çok cengiz topel'de olduğu için donanma'ya sık gelmezdi. Geldiği zaman da illa görüşürdük. Yeni gelen deniz-hava öğrencilerine uçuş eğitiminde bulunurdu. O gün o haber geldiğinde inanmak istememiştim. enkaza ilk başta ulaşılamamıştı. Annem ağlayarak dua ediyordu kimseye bir şey olmasın diye. Ve haberlerde şehitlerin isimleri açıklanıyordu. Ve o an deniz abimin ismini görünce dizlerimin üstüne düştüğümü hatırlıyorum. O kadar çaresizdim ki televizyonda fotoğrafı çıkınca deniz abim diye sarılmak istemiştim.

    Ah deniz abim 3 yıl olmuş. Dile kolay. Geçen sene ve ondan önceki sene mezarlığına gelebilmiştim. Bugün ise gelemedim. Ama haftasonu ilk işim yanına gelmek olacak. Gittiğin yerde buradaki gibi şen şakrak OL. Mekanın umarım cennettir. Çünkü senin gibi bir insana cennet yakışır. Yattığın yerde huzur içinde uyu.

  3. 3
    Üstünden 4 yıl geçen helikopter kazası.

    Geçen yıl girdiğim girdiyi okudum yine. boğazım düğümlendi. Mekanları cennet olsun.

    #1242862