kayıt

canan karatay

  1. 30
    koronavirüs sürecinde medya tarafından anlam verilemeyen şekilde harcanan kalp ve iç hastalıkları profesörüdür.

    söylediği her şey doğruydu. ekranlarda kendisine, "koronavirüs'ten nasıl korunmalıyız," sorusu sorulduğunda verdiği cevap, "bağışıklığımızı güçlü tutarak," şeklinde oluyordu. bu cevabı peşine sorulan soru hemen hemen her programda standart olarak, "kelle paça içerek mi," şeklinde seyrediyor ve bu soruyu da, "bağışıklığımızın güçlü olması gerekiyor ve bunun yöntemlerinden bir tanesi de elbette ki bu," şeklinde yanıtlıyordu.

    sülalesini siktiğimin medyası koskoca kalp ve iç hastalıkları profesörü kadının lâkabını buncacık diyalogtan ötürü kelle paçacı canan ilan etti ya, diyecek laf bulamıyorum. spor yorumcusu mu, siyaset programı moderatörü mü, deprem uzmanı mı olduğu belli olmayan fatih altaylı'nın bir programına bir dizi doktoru toplayıp koronavirüse çare aradığını hatırlıyorum. programa, "bugün aramızda kelle paçacılar bulunmuyor, biz doğru düzgün konuklarla bir program yapacağız," şeklinde bir girişi bulunmaktaydı. insanın, "ne oldu, bi'halta derman olabildiniz mi bari," diyesi geliyor?

    aslında ben medyanın çoktan geri adım atmış olmasını bekliyordum. henüz itiraf edemediler. ancak bir gün birisi çıkıp kral çıplak diyecek ve ondan sonra, "aa, kadın da haklıymış," şeklinde sapır sapır dökülmelerine tanık olacağız.

    nihayetinde...

    evet, koronavirüs'ün şu an için herhangi bir tedavisi bulunmuyor. tedavide kullanılan ilaçlar bile hastalığı yok etmek için değil, vücudun hastalığın yıkıcı etkilerine karşı direncini arttırmak için... o gün de durum böyleydi, şu anda da durum böyle... ta ki antikora yönelik direkt bir tedavi ve/veya aşı üretilene dek! canan karatay ilk günden bu yana, "hastalığın tedavisi yok, bağışıklığınızı yükseltin, doğru beslenin, doğal ürünler tüketin, yürüyüş yapın, spor yapın, hareket edin, güneş ışığından faydalanın," diyordu ve bunun için gerekli olan gıdaları ve yöntemleri ayrıntılı biçimde anlatıyordu. bana hastaneden taburcu olduğumda doktorum tarafından söylenen de bunlardı.

    medyanın gücü tabii... öyle ki, sağlık söz konusu olduğunda tıp profesörleri yerine medya mensuplarını ciddiye aldırır türden...
  2. 29
    kadıncağızı bünyeyi sağlam tutun dedi diye harcadılar. bu kadar basit ve doğru bir yaklaşım korku tacirlerinin ve korku tacirlerinin takipçisi güruhun hoşuna gitmedi elbette.
  3. 28
    yulaf, arpa, yonca vesaire eski donemlerde asil itibariyle esek ve atlara yedirilmek maksadiyla ekildigi icin son derece hakli olan kadin.

    bugday konusunda da hakli. kiloya ceviriyor iste, yemeyin kardesim.
  4. 27
    Bomboşş birisi bu kadın. Televizyonlarda anlattığı her şey palavra. Buğday, arpa, yulaf bilmem ne yemeyin diye atıp tutuyor. Bunu hangi unvanla yapıyor? Doktor.. Ama ne doktoru??

    Neyse tv aldatmacında milyonlarca insanı kandıran bir şaklaban sadece. Muhtemelen birilerine hizmet ediyor, bir amaç doğrultusunda yapıyor bunu. Doktor diye de her dediği doğru kabul ediliyor avam kitle tarafından. Takmayın, dinlemeyin.
  5. 26
    su an trt 1de konusan insandIr.
    kendisini ne zaman gorsem aklIma yukito gelir. bugun de seni andIm canan reyiz.
  6. 25
    severek takip ettiğim profesör.

    #1318288 nolu girdide bahsedilenin aksine akp düşmanı olduğunu düşündüğüm profesör. et, zeytinyağı, peynir, tereyağı gibi pahalı yiyecekleri önerirken makarnaya düşmandır. peki makarna hangi siyasi partiyi çağrıştırıyor?

    #anlamlı.
  7. 24
    hükümetin ortaya attığını düşündüğüm doktor.

    zaten az maaş veriyoruz. bir şey yemesinler diye piyasaya sürülmüş gibi.

    'onu yemeyın bunu yemeyin'
  8. 23
    Olum bunun oğlu bizim dükkanda iki sepet ekmek gömdü la uymayın dediklerine
  9. 22
    Acaba Ajda Pekkan dan uzun yaşayacak mı ? Diye merak ettiğim tek canlı...
  10. 21
    Bizim sektöre çalışıyor sağolsun. Gezen tavuk yumurtası yemeniz önerilir.
  11. 20
    Belli ki iyi bir zeytinyağı tüccarı ile arkadaş olmuş şu sıralar.
  12. 19
    (bkz: zeytinyağ banyosu)
  13. 18
    çok ilginç bir zat. böyle ara ara alevleniyor heyecanlanıyor falan. la altı üstü mavi yumurta soruyorlar.
  14. 17
    ne yapmaya çalıştığını bir türlü anlayamadığım prof.
    Ara ara çıkıp İnsanları tek bir besine yönlendirip kayboluyor sonra başka bir besinle tekrar karşımıza çıkıyor. Tavrı biraz daha farklı olsa en azından dinleyip dediklerine yorum getiririm ancak kadını dinleyemiyorum bile. O üslubu ünvanlarına hiç yakışmıyor maalesef.
    Genel olarak diyetisyenler ve hocalarım tarafından da sevilmiyor zaten.
  15. 16
    bugünde günde en az 30-40 zeytin yenmeli demiş. canan yavvaş.
    www.habercem.com/...
  16. 15
    "su gibi zeytinyağı için" demiştir. konuş üstat konuş...
    • egede zeytinliğin mi var :D
    • ileriye dönük güzel bir plan :D
  17. 14
    afedersiniz ama onun ben amına koyayım! Kardeşim onun laflarına inanarak anoreksiya olmuştu amına kodumun fosili hala konuşuyo amına kodumun maymunu şunu yiyin bunu yiyin diye gıda beslenme bölümlerinin kendisine açtığı bir sürü dava var bu ağzının safagini sıktığım hala yorum yapiyo. Bu kadın yüzünden bir sürü insan anoreksiya hastalığına ve bir çok hastalığa yakalandi. Kusura bakmayın bu kadına aşırı nefret doluyum ve öfkem gecmiyo.
  18. 13
    şimdi de çıkmış "lahana yiyin, her derde deva!" diyor.

    babamın yorumu enfes: o kadar aklı olsaydı, dolandırılmazdı..." haksız da sayılmaz.
  19. 12
    şeker ve un konusundaki kararlılığını desteklesem de bazı konularda anlaşamadığımız abla.
  20. 11
    Bir bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama acayip derecede güvenilmez biri gibi geliyor bu kadın bana...

    Ne bileyim "onu yeme! Bunu yeme! Ekmek yemeyin! Şeker kullanma!" Tarzı elitist-agresif tavırlar bana, sanki biri ona bunları zorla söylettiriyormuş gibi bir fikre düşürüyor.

    hayatına ekmek, şeker, abur cubur sokmamasına, bunları yememesine ciddi manada şaşırıyorum. Bi insan nasıl çikolata yemekten kendini mahrum bırakır lan? İnanılır gibi değil. Kızlar sıçmıyor yalanına inanırım ama buna inanmam amk. Gizli gizli çikolata gömdüğüne adım gibi eminim.

    O değil de gizlice bu kadını özel hayatında izlemek istiyorum. Belgesel izler gibi. Ne zaman hamurişine yönelecek gibi olsa "haaadi ama canan! Kimi kandırıyorsun! İkimiz de bunu istediğini biliyoruz :)" diyerek iş üstünde yakalamak istiyorum.

  21. 10
    pbs.twimg.com/...
  22. 9
    deli falan derdim önceleri ama haklı kadındır.

    1 haftadır sabahları zeytinyağı içtim, bi mutluluk bi huzur var içimdeşdsfkşsd
  23. 8
    Eğitimi doktorluğu bir yana, saygı duyarım. Fakat o kavga eder gibi konuşması, çocuklara "top oynamayın başım ağrıdı beaahh" diye bağıran zemin katta oturan mahalle teyzesi gibi tavırları... itici bence. Tv'de gördüğüm gibi kanalı değiştirmeme ya da mute'a basmama sebep olan ender insanlardan biri. Tansiyonum yükseliyor konuşmasını duyunca.
  24. 7
    En son çaya tereyağı karıştırın diyen profesör.

    Karıştırdı sanırım.

    :/
  25. 6
    tam bir siyasal İslamcı tipi var bu kadında. Büyük hedefe ulaşmak için hiçbir küçük yalanı söylemekten çekinmiyor.