kayıt

saygı

  1. 1
    ingilizcesi respect olan kelime.
    (bkz: hürmet)
    (bkz: saygı duymak)
  2. 2
    birçok insanın kendisine dahi duymadığı şey. ney olduğunu bilmiyorum. ya sinir oluyorum, ister inansın ister inanmasın ama neden milletin yaşam tarzına, inançlarına saygısızlık eder ki insan ? sana ne ya sana ne, neymiş efendim ezan okunurken kendini düzeltenler salakmış, müziğin sesini kısanlar cahilmiş... insan önce kendine bakmalı değil mi ben neyim diye. o kadar elitler o kadar mükemmeller ki farklı görüşlere saygı duymayı bile bilmiyorlar. hep bi muhalefet olma çabası, hep birilerini yerme bi inançla dalga geçme çabası. cidden bazı insanlar çok itici net söylüyorum. inanmadıklarından değil, kendilerine bile olmayan saygılarından.
  3. 3
    hayattaki insanlar arası ilişkide ve dünya ile ilişkide en gerekli özelliktir. erdem oldu günümüzde saygı ayaklar altına geçtiği durumlarda hep birlik kahroluyoruz.

    yitirdik çok önce bir yerde şimdi devşirme de olmuyor. ama bazen küçük bir örnek insanın içini kıpırdatıyor.

    saygıdan zarar gelmez. her türlü sahibine yarar. zamanla öğreniyor insan ya da öğretiyor hayat.

    en önemlilerden biri de doğaya saygı : yarınlarımıza emanetimizi hor kullanmayalım. green peace çok uçuk değil imza kampanyalarına destekle yarınlara güzel bir dünya bırakmak için de bir adım atalım. herkes kendince ayrı kişisel güzelliklerini de bıraksın yarınlarına. bir ağaç misal çok şey değiştirir.
  4. 4
    sevginin varlığının temelini oluşturan olgu.
  5. 5
    hürmet ve ihtiram kelimelerinin sonradan görme hali.
  6. 6
    Sevgiden daha önemlidir.
    Sevginin olduğu her yerde saygı olmayabilir fakat saygı varsa zamanla sevgi de oluşur. Bahsettiğim zorunluluktan duyulan saygı değil tabi ki. İnsanın kendine olan saygısından mütevellit karşıya duyduğu saygı.
  7. 7
    son zamanlarda insanlar arasında azalan bir duygu örneğidir.
  8. 8
    etrafımdaki kimseye göstermek duymak istemediğim şey. sen kimsin ben sana saygı göstereceğim it. neyi başardında benden saygı bekliyosun. işleri güçleri kendilerini övmek, reklam yapıp piyasa yapmak. hadi siktirin gidin.
  9. 9
    Her geçen gün biraz daha azalan bundan bilmem kaç yıl sonraki çocukların belki de bilmeyeceği duygu. İnsan şaşıyor.
  10. 10
    twitter.com/...
  11. 11
    Hiç kimsenin hiç kimse üstünde tayin edemeyeceği, insandan insana değişen tavırlar, davranışlar ve söylemlere bağlı olgudur.

    Maalesef toplumun bütününe duyulmaz, mesela ben. Beyinlerde %99 olarak yer etmiş bir topluma hiç saygım yok. Aptal insana saygı duyamam kusura bakmayın babacım...
  12. 12
    Bir Özdemir Asaf şiiri.

    "sana güzel deyorlar
    Sakın olma."
  13. 13
    (bkz: emeğe saygı)

    (bkz: +rep)
  14. 14
    Kötü bi kavram. Duyulduğu iddia edilse de çevirisi siklemiyorum anlamına gelir.

  15. 15
    "Putlaştırmak" ile çok karıştırılan eylem. Saygı göstermek, sevmek, idol edinmek farklı; putlaştırmak farklıdır.

    Vatanının ve milletinin bekası için çalışan, kendini geliştiren, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ve cumhuriyetçi bir Türk genci olarak bu ülkede yaşayan her kesim için bu putlaştırmanın çok yaygın olduğunu görebiliyorum.

    Atatürkçü geçinen tiplerin kafasını alkol masasından kaldırmaması, sabahtan akşama kadar YouTube'da ne idüğü belirsiz kanalların videolarını izlemesi, vasıfsız bir çöp olarak yaşamına devam etmesi ve yorumlayamamasını görmek beni üzüyor.

    Tam aksine reisçi geçinen tiplerin de kuran-hoca-reis üçlemesinden başka bir şey düşünememesi, tek derdi Reise laf atanlara daha yaratıcı küfür edebilmek olan, aynı şekilde youtube'da kadir sonofpopcorn videoları altında atatürkçü geçinen tiplerle kavga etmesi de beni üzüyor.

    Toplumun en büyük sorunu "düşünememesi". Haberlerde gazetelerde hep görüyoruz, ünlü sarkıcı bilmem kimi sikti ayrıldılar gibi haberleri. Bizim genç güruh da bu haberi okuyup "ulan böyle olmak vardı ha sok geç amk" der. Bakın bu örnek ünlü camiasının en vasıfsız kitlesi. Yani ünlüler ama vasıfsızlar. Bunlar için söyleniyor. Ulan çalış sen de sok geç?

    Atatürk'e vahiy mi geldi de bir anda saldırı planları hazırlandı, o efsane emirleri verdi de vatanı kurtardı? Adam kurmay subay lan! Osmanlı ordusundan ayrıldığında adamın rütbesi mirliva. Şimdinin tuğ-tümgenerali lan! Adam anadili gibi fransızca konuşuyor, geometri kitabı yazıyor, tarih araştırıyor, türk tarih ve dil kurumunu kurduruyor. Ulan adam devlet kuruyor devlet! Bizim götünün bokunu silmekten aciz gencimiz de tek derdi facebookta kendine karşıt gelen güruha sövmek ve internetten vatanı kurtarmak.

    Ulan allah hepinizin belasını versin samimiyetsiz köpekler. Ben kendime atatürkçü diyemiyorum çalışmaktan dalağım sikilmiş tuvaletten giriyorum bu entryi siz anca göt büyütün.
  16. 16
    Özdemir Asaf'ın bir şiiridir.

    -- spoiler için tıkla --


    Sana güzel deyorlar;
    Sakın olma.


    -- spoiler --

  17. 17
    Olmazsa olmazlardan.

    Sunmadığınız şeyi talep edemeyeceğinizi öğretir. *
  18. 18
    Her insanı ilişkide (sevgili, arkadaşlık, dostluk) en önemli olan şeydir.

    Saygı çerçevesine daraltılmamış ilişkiler bitmeye mahkumdur. Saygı her şeyin temeli olmalı.
  19. 19
    karşılıklı iletişimin en önemli kuralı ve insan ilişkilerini ayakta tutan zemin kattır.
  20. 20
    Saymak fiilinden türetilmiş sözcüktür.
  21. 21
    biraz tıraş bir duygudur. kökeninde korku, yalakalık ve menfaati barındırır. insanlarla anlaşmak için kişinin kendi düşünce ve inanışlarını sattığı bir çeşit zaruri sindirimdir. bana samimi gelmeyen bir eylem olmuştur her zaman.
  22. 22
    Kişinin sahip olduğu makama , maaşa , güce bağlı olarak artan bokpüsür.
  23. 23
    insanlara ister seve seve ister sike sike öğretilmesi gereken kavram. saygı duyulmaması gereken tek zaman da budur belki de.
    sanki fikri, inancı, bildikleri en doğruymuş gibi oraya buraya havlayan insan müsveddeleri görüyorum. bak hareketlerine dikkat etsinler canlarını yakarım.
    (bkz: geçen kafam yine iyi)
  24. 24
    şeref anlayışı manasın da denir.
  25. 25
    blutv'de yayınlanacak behzat ç. spin-offudur.

    başrolü ercüment çözer karakteriyle nejat işler olacak.