kayıt

tüp bebek

  1. 1
    klasik yöntemler ile gebe kalamayan kadınlarda uygulanan bir tedavi şekli olup, sperm ve yumurta döl hücrelerinin laboratuar koşullarında birleştirilmesi sonucunda oluşan embriyoların, rahme transferidir.

    Laboratuar koşullarında gerçekleştirilen döllenme, kendiliğinden ya da insan eliyle, tek yumurta içine tek sperm verilmesi ile sağlanır.

    fiyatına gelince, Tedavi ücret, ilaçlar, muayene ve tahliller toplamda ortalama 7000TL-8000TL tutmaktaymış.

    (bkz: mikroenjeksiyon)
  2. 2
    bir kadından alınan yumurtalığın, erkekten alınan sperm ile bir labaratuar ortamında döllendirilerek tekrar rahim içine konulması olayı. çocuk hasreti ile yanıp tutuşan bir çok aileyi mutlu etmiş teknolojidir. 10 yıl öncesinde 20-25 olan tüp bebek merkezi sayısı, şimdilerde 100 civarına gelmiştir. tüp bebek merkezi seçimlerinde oldukça seçici olmalısınız.
  3. 3
    yumurtalıklardan alınan yumurtaların laboratuvar ortamında spermler ile birlikte döllenip rahime yerleştirilme olayına verilen addır. dünyada ilk kez 1978 yılında ingiltere'de uygulanmışken türkiye'de resmi olarak 1989 yılında gerçekleştirilmiştir.

    çocuk sahibi olmak isteyip olamayanların başvurdukları hizmettir. biraz pahalı olmasına karşın neredeyse kesin sonuç sunduğundan dolayı birinci tercih sebebidir.
    bu yol ile çocuk sahibi olmak isteyenlerin genelde ikiz, üçüz çocuklarının olmasının sebebi ise işlem sırasında başarı oranını yukarılarda tutmak için rahime 1 yumurta yerine, 3 yumurta nakil edilmesidir.

    dışarıya ne kadar kolay, basit bir işlem gibi görünse de tüp bebek tedavisi oldukça yorucu, meşakkatli, stresli ve uzun bir süreçtir.

    çiftlere tavsiyem bu sürece başlamadan önce iyice okumaları, araştırmaları yönünde olacaktır. zira bu süreç sizi bir hayli yıpratabilir.

    internet üzerinde tedavi ve süreç ile alakalı bir çok bilgi, döküman bulunuyor. şu sitedeki gibi tüp bebek ile alakalı makaleler okuyup iyice bilgilenin, sürece donanımsız girmeyin
  4. 4
    Sperm ve yumurtanın laboratuvar ortamında döllenip rahme enjekte edilmesi diye biliyorum. Bu kadar ilmi bir olayın sonucu oluşan varlığa tüp bebek ilknur dediğim için üzgün hissettim şu an.

    Çocukken aklıma hep piknik tüpü gelirdi bu konuyla ilgili, tuhaf.
  5. 5
    bunu yaptIracagIma gider evlat edinirim ya da cocuk yapmam. hem o kadar para bayIl, hem tanI teshis tedavi stresini yasa, hem de tutmama ihtimali olsun. tutmayInca tekrar stres yasa. degmez.
  6. 6
    küçüğüm. sabahları pek çok kadın programı ve sağlık programı çıkıyor. o zamanlar yeni yaygınlaşan bir şey olduğu için sürekli yer veriyorlardı. ben de sürekli çizgi film izleyemeyeceğime göre ailenin büyükleri izlediği için izlerdim. o zamanlar bu olayı basbayağı tüp diye anlamıştım. nası ya?? falan diye soruyordum kendi kendime. neyse işte öylesine bir anı.
  7. 7
    Hem maddi hem manevi anlamda yıpratıcı bir süreci vardır.
    Özellikle anne adayı için fiziksel ve ruhsal yorgunluk demektir. Çoğu zaman başarıya ulaşılıyor olsa da bazen olumsuz sonuçları da olabiliyor.
  8. 8
    başarıya ulaşamayan her deneme anne ve baba olmak isteyen insanlar üzerinde farklı bir baskı doğurmaktadır. tıp mucizesi olarak hayatımıza girip gerçekten mucize sonuçlar veren efsanevi bir şeydir.
  9. 9
    Kısaca tanımlamak gerekirse tüp bebek, ya da bilimsel ismiyle in vitro fertilizasyon, bir yumurtanın sperm tarafından, vücut dışında suni olarak döllenmesi sürecidir. Sizlere bu konuda en iyi tedavi sürecini sunacak olan prof. dr gökalp öner, 2011 yılından bu yana tüp bebek ağırlıklı olmak üzere alanında yurt içi ve yurt dışında 100’den fazla çalışmaya katılmış ve başarılı sonuçlar elde etmiştir. kayseri Tüp bebek konusunda daha detaylı bilgilere ve doktorumuz hakkında geniş bilgilere ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.