kayıt

müşteri her zaman haklıdır

  1. 1
    bir esnaf, tüccar lafıdır.

    buraya editler editler öyle bir örnekler yazarım ki, değil müşterinin haklı olması, esnaf o müşteriyi sikse yeridir diyeceğim, geçersiz olan bir önermedir de aynı zamanda.
  2. 2
    emek sınıfının, geçim derdi uğruna doğru kabul ettiği iktisadi kuramlardan biridir. bakın çok enteresan bunlar yine kapitalizm.
  3. 3
    sıklıkla lafta kalandır. ürün satıldıktan sonra ileride ürünle yaşanacak hemen her sorunda müşteriye karşı üç maymunu oynayan firma bunu dediğinde ciddiye alamıyor insan.
  4. 4
    mevcut sistemin olmazsa olmazıdır. commercialist yaklaşımda her seyirci birer tüketicidir aynı zamanda. bu nedenle, ne olursa olsun onlara hitap etmek zorunluluğu vardır çünkü tüketim devamlılğının sağlanması gerekir. maddi anlamda olmasa, manevi anlamda. satışı kolaylaştıracak düşünce setlerinin yerleştirilmesine kadar.
  5. 5
    Yo değildir. Abartılmış bir yaklaşımdır. Düşünüyorum da şayet tüm müşterilerime sırf onları hoş tutmak ve ticari ilişkimi devam ettirmek adına her zaman haklı oldukları izlenimini verseydim. Şu an pek çoğu ga zehirlenmesinden ölmüştü. Önemli olan müşterinin haksız olduğu noktayı kendisine düzgün bir tavırla anlatmak.
  6. 6
    media.giphy.com/...

    aklıma bu gif geldi nedense .

    yıllarca mağazada eleman olarak başlayıp mağaza müdürlüğüne kadar çıkmış biri olarak gözlemlerim sonucudur.
  7. 7
    Müşterinin gazını almak için kullanılan cümle.

    Müşteri mekandan "bak bak bana haklı dediler" diyerek uzaklaşırken arkasından "mal aq" minvalinde cümleler kullanılır, çoğunlukla.
  8. 8
    Haklı olmasakta, Öyle hissetmemizi sağlamaktalar sanki, İşlerinin erbapları. hal böyle olunca; satanda - alanda, mutlu.