kayıt

windows 10

  1. 1
    emektar laptopuma technical preview versiyonunu kurdum, çok da memmun bir şekilde kullanıyorum 1 haftadır. windows 8'i bir türlü sevemedim ama bu olmuş gibi sanki.
  2. 2
    apple ekosistemini yakalamaya çalışacak işletim sistemi. telefon, tablet ve bilgisayarın senkronizasyonu üst seviyeye çıkacak deniyor. bekliyoruz.
  3. 3
    Apple i yakalamaya çalışan garbagesoft ürünü. İtunes u apple olarak biz buna port edemedik. Ama telefonda bir dieos den daha iyidir.
  4. 4
    android ve ios uygulamalarının kolayca portlanabileceği işletim sistemi. öncelik telefon sürümünde tabii ki ancak evrensel uygulama* olayını da düşünürsek telefon için portlanan hemen hemen bütün uygulamaların bilgisayarda da kullanabileceğini çıkarabiliriz. bundan sonra windows'a uygulama geliştirmeyen geliştiricinin amk.
  5. 5
    güncelleme sembolü bugün itibariyle monitörümün sağ alt köşesinde yer almaya başlamış windows sürümü.

    imgim.com/...
  6. 6
    insider preview(10130) sürümünü bir türlü kuramadığım sürüm.

    Kuramadım dostlar...
  7. 7
    bugün itibariyle microsoft tarafından lisanslı windows 7,8 ve 8.1 kullanıcılarına bir güncelleme ile beraber ücretsiz sunulan yeni bir işletim sistemi.

    bkz: turkishplayer.com/...
  8. 8
    şu adresten indirilebilen işletim sistemi. İndirme aracı sayesinde kullandığınız bilgisayarı yükseltebilir veya başka bir PC için iso dosyası oluşturabilirsiniz.

    ekran görüntüsü
  9. 9
    korsan windows 7 sahiplerinin indirmek için ne yapması gerektiğini merak ettiğim sürüm.
  10. 10
    an itibari ile yükseltmeyi tamamlayıp kullanmaya başladığım işletim sistemi.

    su gibi akıyor, hatta 8.1'den daha sağlam performans alıyorum. son dönemde beni en mutlu eden windows sürümlerinden biri olacak sanırım benim için...
  11. 11
    windows 8'den sonra bence kullanıcıları oldukça mutlu edecek gibi duran sistem.
  12. 12
    arayüz konusunda beni hayal kırıklığına uğratan sistem. Tamam performans konusunda ilerleme gözle görülüyor ama o görüntü olmamış abi. Ekranın soluk gözükmemesi için 1080 piksellik bir monitör kullanman lazım. 720p ekranla afedersiniz bok gibi gözüküyor.

    Özet: Oyunlarda performans artışı var
    Animasyonlar ve geçişler hızlanmış.
    Yeni simgeleri beğenmedim ama yenilik sonuçta.
    ve dediğin gibi görüntü olmamış
  13. 13
    lisanssız windows 7'imi yükselttiğim sürüm. şimdilik hiç bir sıkıntısı yok hatta daha iyi gibi. tasarımı güzel olmuş. çok kurcalama fırsatı bulamasamda 4-5 yıllık bir boka yaramayan bilgisayarımda eskisinden daha iyi performans gösteriyor. en basitinden açılması 7-8 dakika süren bilgisayarımın açılması 1 dakika bile sürmüyor. acabası olan varsa tavsiye ederim.
  14. 14
    evdeki tüm bilgisayarlara başarılı bir şekilde uyguladığım yeni windows.

    izlenimlerim:

    öncelikle yükseltme aşaması çok başarılı. cep telefonu kılıfı değiştirir gibi, hiçbir yazılımın, oyunun çalışmadığını neyim görmedim. aynen kaldığı yerden devam ediyor ve hiçbir şey fonksiyonsuz hale gelmiyor yükseltme sonrası.

    genel olarak windows'un yeni tasarımı, siyah/gri ağırlıklı içeriği (ya da başka varsa bilmiyorum default hali böyle bendekinin) şık göstermiş. zaten bu tarz renkler genelde şık gösterir nesneleri. ben beğendim. olmuş.

    başlat menüsü geri gelmiş. şahsen başlat menüsü kullanmamaya 8'de gayet alışkındım, ki aslında teknik açıdan zaten orada da vardı. sadece tam sayfa açılan bir pencerede karşımıza geliyordu. insanlar neden zorlandı anlamadım. ancak bu yeni windows'ta başlat gelmiş ve 8'deki arayüzün içerisindeki flipboard, ne bileyim google, takvim, haberler neyim de o kısma ufaltılarak tatbik edilmiş. güzel de olmuş. ancak ayarlar kısmında yine windows 8'inki gibi tam ekran yapılabilme fonksiyonu da sunulmuş.

    birkaç uygulama eklenmiş. misal ekran videosu kaydetme, 3d çizim yapmak için 3d builder diye bir hede, kendi içerisine entegreli google maps, birkaç harici uygulama, misal, twitter, freshpaint, youtube vs.

    fotoğraf ve video görüntüleyicisi oldukça seri çalışıyor ve görsel olarak çok şık duruyor hem fotoğraflar hem de yazılımlar.

    edge diye bir tarayıcı koymuşlar. zannederim microsoft bu kez harici tarayıcılar yerine insanları edge kullanmaya zorlayacak gibi. o da aynı şekilde sade bir arayüze sahip ve çok seri çalışıyor.

    gelelim saatin olduğu yerdeki kısma.. o kısımda konumu açma kapatma, windows'u tablet görünüme sokma veya normal modda kullanma, wifi şeyleri, ayarlar kısmı falan var. yalnız saatin yanına bildirim ikonu koymuşlar ota boka bildirim veriyor o biraz uyuz etmedi değil açıkçası. sanırsın windows seninle konuşmaya yanaşmaya bahane arıyor.

    oyunlarda ise, ekran kartı driver'ının win10 yazılımı bugün çıkması ve benim henüz update etmememden midir nedir bilmiyorum ama sanki 8'e göre biraz yavaş geldi. sanırım update yapınca kendine gelecektir. ama tabi belli belirsiz eskiye nazaran. tam eminim diyemiyorum.

    görev çubuğunda birden çok masaüstü oluşturmanızı sağlayan bir buton var. seri üretim size yeni masaüstü açıyor. masaüstünü çöp gibi kullanmayı seven kişiler için birebir olmuş.

    genel olarak bakıldığında oha dedirtecek devrimsi şeyler yok. bildiğin windows 8'in az daha süslü hali ama güzel beğendim. kullanışlı ve 8'e göre daha seri.
  15. 15
    bir windows 98 plus değildir.
  16. 16
    zannedersem bir bende, bilgisayara eski seriliğini kaybettiren yeni windows sürümü. arkadaş görev yöneticisi bile kilitlenir mi!*
  17. 17
    Yükledikten sonra ufak bir ekran boyutu oranında sorun yaşadığım, 10 belki 15 dk sonra komple bilgisayarımı cortlatan sistem.

    Ya bana zamanında çift çekirdekli, 2,1 ghz işlemci hızlı, 4 gb ramli ne sattılar merak ediyorum. :'( hesap makinesi sanırım. Gerçi hakkını yemeyeyim, dragon age origins'i çalıştırıyordu rahmetli. :'(
  18. 18
    en başlarda takılan kasan ama 10-15 restarttan sonra kendine gelen, stabilleşen windows. başlarda ben de şok olmuştum ama şimdi kurduğum 5 farklı pcde de başta aynı reaksiyonu verip, şu an sorunsuz çalışıyor.
  19. 19
    Birkaç yeniden başlatmanın ardından sistemde bariz bir kararlılık ve hızlanma göze çarptı.
    -görev çubuğundaki simgeler küçülmüş. masaüstündeki diğer simgelerin yanında baya küçük görünüyorlar. ilk başta göze rahatsız edici geliyor. sonradan alışılabilir tabi. görev çubuğu ayarlarında sembol boyutuyla ilgili bir şey bulamadım henüz. belki başka bir yere gizlenmiştir.

    -güncelleme ile ilgili herhangi bir şey sormadı yükseltme aşamasında, denetim masasında da günelleme ile ilgili bir şey bulamadım. şimdilik çok da şey etmiyorum.

    -windows 8'de fare imlecini ekranın sağına getirdiğimizde çıkan ayarlar araç çubuğu kaldırılmış. onun yerine nereden yapıyoruz derseniz, saatin hemen soluna "bildirimler" simgesi koymuşlar. adı da "hızlı işlem merkezi" ona tıklayınca bir şey açılıyor. bildirimler, tablet modu, bağlantı, wpn, pil, wireless, ayarlar vs burada.

    -internet hızında sanki bir miktar yükseliş var gibi. sözlük de hızlanmış olabilir bilemicem.**

    -toshiba işaret aygıtı diye bir şey geldi "gizli simgeleri göster" okuna tıklayınca açılan kutucukta. asus bilgisayara toshiba yazılımı. dahili mouse pad için bir şey sanırım. denedim. çalışıyor.

    -açılışlar hala biraz yavaş. ama askerden geldim geleli ki yaklaşık 6 ay bilgisayarımı seyahatler dışında kapatmadığım için olabilir. her kapatmak istediğimde bir alay güncelleme yapıyor. hayır, acilen çıkmam gerekse bilgisayar güncelleme yapacak. sıkıntı bu.

    -çoklu masaüstü özelliği benim için hayal kırıklığı oldu açıkçası. sanırım microsoft'un anlatmak istediğiyle benim anladığım farklı şeylerdi. linux sistemdeki, pardus veya slux'ta deneyimlediğim türden birden fazla masaüstü oluşturabileceğimi düşünmüş ve sevinmiştim. ancak gerçek olay çok farklı. şimdiye kadar alt+tab ikilisiyle yaptığımız işin bir model üstünü hayata geçirmişler. belki ötekinin patenti linux'tadır dicem ama açık kaynak kodun patenti oluyor muydu? illaki oluyordur.
    "+yeni masasüsü"ne tıklayınca ise yeni bir masaüstü açılıyor. linux'takine benzer ama masaüstü simgeleri de diğer masaüstlerine de yansıtılıyor, eklenen tüm yeni ikonlarla birlikte. yani yeni masaüstleri boş olmuyor. yalnızca açılan ve açık uygulamalarda farklılaşıyor. bir masaüstünde açık olan uygulamalar diğer masaüstüne geçtiğinizde, eğer açmamışsanız kapalı oluyor. güzel güzel.

    -sistemle ilgili standart araçların simgeleri değişmiş. bilgisayar, denetim masası, çöp, ağ gibi. sağ alttaki simgeler de baştan aşağı değişmiş. çizgisel ifadelere geçmişler sağ altta. ayrıca, başlat simgesinin hemen sağındaki iki simge, "windows'u ara" ve "görev görünümü" de çizgisel ifade edilmiş. başlat'a tıklayarak da arama yapıyoruz, win 8 gibi. ikinci bir ara fonksiyonu gereksiz olmuş bence. belki farklı bir özelliği vardır kurcaladıkça öğreniriz. onun dışında başlat menüsü, kaydırma çubuğuyla aşağıya doğru genişleyen bir yapıya getirilmiş. win8'de sağ-sol düzlemindeydi.

    -şimdilik, akut alevlenmeler dışında sistem kararlı gibi görünüyor. bu alevlenmeler de muhtemelen yeni sistemin kendi kendini derlemesinin sonucu. gittikçe daha iyi olacağını düşünüyorum. gerçi her yeniden başlatmada bir şeyler değişebilir. ama ben uykuya almayı seviyorum.

    -tecrübem arttıkça güncellenecektir.-
  20. 20
    Gül gibi windows 7 varken denemeyi pek düşünmediğim işletim sistemi.
  21. 21
    çeşitli mecralarda herkesin bir takım problemler yaşadığını anlattığı işletim sistemi.

    bende çıkardığı tek arıza geforce experience sorunu ki bu genel bir durum, bir de ses kartı driver'ını kendim yükledim. hayvan akıyor bildiğin... gerçi bu zamana kadar elektronik cihazlarda hiç problem yaşamamışımdır, kısmetliyim kısaca.

    cihaz lenovo y510p... hayırlı forumlar.*
  22. 22
    bugün 300 küsür mblık bir güncelleme daha alan işletim sistemidir.
  23. 23
    dün son olarak tablet pcme kurduğum işletim sistemi.

    aslında bu işletim sistemi tamamen tablet pcler baz alınarak kurulmuş desem yanılmam. birçok laptop ve desktop pcye bundan kurdum fakat tablette bu windows bir başka gösteriyor kendini. hem dokunmatik ekranlara göre tasarlı ara yüzler, hem de performans olarak nedense bu tablet windowsu olmuş dedirtti. normal pclere göre nispeten daha küçük ekranlı olan tablet pclerde görüntülerin netliği, parlaklığı ve canlılığı kendisini oldukça belli ediyor.

    ilk kurduğum zaman dokunmatik ekranın çalışmayacağından korktum öyle bir sorun olmadı. daha önce kendi üzerine yüklü olan 8.1'de o tarz problemler yaşıyordum ancak öyle bir sorun olmadı bunda. fakat ilk kurulduktan sonra takıla takıla akan görüntüler, ekranın kare kare aydınlanıp sönme mevzuları canımı sıkmıştı. ekran kartı driverını kurduktan sonra şimdi maşallahı oldu. oldukça memnun kaldım. layk.
  24. 24
    Windows 7ime bütün aksi iddialara rağmen sorunsuz kurduğum, ses mes ne varsa çalışıp 10 dk sonra çöken sistemdir.

    Sonuç şöyle, ben çok yetenekliyim, yeni işletim sistemi kurdum ama bilgisayarım beni taşıyamıyor. Ehem yani işletim sistemini.
  25. 25
    az önce tanıştığım arkadaş. iyi birine benziyor.