kayıt

ruhunu şeytana satmak

  1. 1
    bir çok filmde işlenmiş konu. şeytan insanlara istediği bir ya da birkaç şey veriyor (para,güç,aşk vs.) insan da şeytana ruhunu satıyor. şeytan o ruhları cehenneme yolluyor. genel tema bu. supernatural dizisinde bol bol işlendi. genel olarak şeytanla yapılan anlaşmaların ucu bombok bir yere çıkıyor.
  2. 2
    (bkz: robert johnson)
  3. 3
    ülkemizde şu aralar ruhunu hükümete satmak kadar popüler olmayan durumdur.
  4. 4
    leyla ile mecnundaki mecnunun 2.5 tl ye yaptığı olay.

    www.replikvideo.net/...
  5. 5
    hayatını doğruculuk ilkesi üzerinde kuran ve hiçbir faydasını göremeyen insanların başvurabileceği eylem. sikerim iyiliği de amellerimi de deyip kısa yoldan ruhunu şeytana teslim eder ve kötülüğün yılmaz bekçisi olur.
  6. 6
    gece kalbi evde bırakmakla başlayan eylemdir.
  7. 7
    Kyk borcu karşılığında yapmayı düşünüyorum. Allah yardımcım olsun.
  8. 8
    diş ağrım geçecekse şu an götümü bile satarım. uyuyamadık amına koyum.
  9. 9
    çok buhranlı bir dönemimde supernatural dizisindeki versyonunu izleyip de, lan ben de bir amaç uğruna böyle bir şey yapar mıydım diye kendi kendime sorarken kendimi yakaladığım durumdur.

    dizide bir dört yol ortası buluyorsun. oraya bir fotoğrafını falan filan ıvırını zıvırını bıraktığında şeytan geliyor. ondan sonra dileğini söylüyorsun ve gerçekleşiyor. fakat şeytanla öpüşmek de zorundasın. karşılığında cehennem köpekleri 10 yıl sonra gelip bedenini parçalayarak ruhunu ebediyen cehenneme götürüyor. fakat on yıl kralsın.

    imkanım olsa yapar mıydım? yapardım lannn. (sözlüğümüzde şeytan arkadaşlar varsa özelden yazsın. pazarlıksız her şey kabulümdür.)
  10. 10
    Kaç para ha? Onsuz, onun sevgisi olmadan, boş bir bedenle yaşamak için kaç para isterim acaba? Dürüst olayım çok fazla paraya ihtiyacım var. Bunun için sattım diyelim, o para ruhu olmayan biri için ne ifade eder? O parayı isteyen ben miydim ruhum mu? Şeytan piçi yine mi kandırdı? Satın alınan sadece ruh mu yoksa sevgim de dahil mi?
    • iyi de "o" kişiyi de isteyebilirsin yani niye onun yerine para istiyorsun ki :D
  11. 11
    Yıllar önce bedavaya sattım. Şeytana bile kerizlik yaptık. Şimdi mis gibi bomboş yaşıyorum.
  12. 12
    karşılığında şeytanın neler vadettiğine bağlıdır.

    "insanlar çok kötü ühühüh" diye ağlarken bir anda kötü biri olmaya karar veremem. çünkü kötülüğün getirisi belli.
    fakat şeytan benim için bir güzellik yapacağını söylese o zaman bir düşünürüm. yine de emin olamadım. şeytanla pazarlık yapmak da ne bileyim.

    masum...
  13. 13
    Hayalet sürücü filminin başlangıcı bunu pazarlığıdır.
  14. 14
    güzel bir fikir ruhumuzu satip levil atlar hayalet sürücü oluruz
  15. 15
    (bkz: Neyse hayal kurmayalım şimdi)

    Faust'tan sevgiler saygılar.
  16. 16
    Bir tek benim aklıma mı özgün'ün şarkısı geldi :d
  17. 17
    izmir yöresine ait bir halk oyunu.
  18. 18
    ironiktir ki, özgür irade gerektiren bir eylemdir.
  19. 19
    Bir adet Chevrolet Chevy Lowrider (kırmızı olacak) ve bir miktar nakit karşılığında koşulsuz kabul edeceğimdir. Nere imzalanacaksa imzalarız.
  20. 20
    Ruhumu satın alacak şeytan arıyorum iyi fiyat biçene vereceğim iletişim pm.
  21. 21
    Bunun usulü bellidir. Ruhu şeytana satarsın Crossroad'a gidersin, yani dört yol bulursun bir şekilde. dört yol kenarına agreement'i gömersin. Bitti gitti. Sonra şeytan gelir ruhun benim karşılığında ne istiyorsun der, sende dünyanın en iyi Jazz müzisyeni olmak istiyorum, ünüm nesiller boyu sürsün unutulmayayım dersin ve öyle de olursun. Üstüne birde Crossroads diye bir parça yazarsın.

    Buradaki dört yol yani yol ayrımı metaforundan yola çıkıyor, öyle mahalledeki dört yol değil işlek bir otoban olacak, otoban detayı önemli. Matrix'de bile hatırlarsınız ne yaparsan yap otoban'a çıkma diyordu Morpheus.
  22. 22
    Mantıklı eylem.
    İnsana satmaktan iyidir.