kayıt

babadan para isteme adabı

  1. 1
    aileden aileye değişen bir ritüeldir ancak genellikle baba param bitti ile konuya girilir.
  2. 2
    anneyi devreye sokma metodu en geçerli olanıdır.
  3. 3
    Fakir ailelerde genelde ''baba paran var mı?'' şeklinde icazet edilen adaptır. Gerisi zaten malum, varsa verir yoksa yapcak bişey yok. Anneye talim.
  4. 4
    ortağım bir 10'luk ateşlesene diyerek bilinmediği net şekilde belli edilecek adaptır. halbuki yarı utanır vaziyette babacım mervelere ders çalışmaya gidiyoruz defter kalem almam lazım dense gerekli finansal destek alınacaktır.
  5. 5
    (bkz: error )
  6. 6
    "Para" kelimesini asla kullanmam isterken. "Baba farkında mısın? Zekat zamanı" diyorum anlıyor.
  7. 7
    moruk kaldır ellerini bu bir soygundur.

  8. 8
    +20 lira var mı?
    -50 var olur mu?
    +olur...
    • Oha o nasıl baba öyle ? Ben 50 istesem 20 yetmez mi der :d
    • genellikle böyle yani :D dediğimden fazla verir. ha geçenlerde 100 dedim 20 verdi, arada olur öyle :D
  9. 9
    babadan para istemek edepsizliktir. utanmadan bir de para isteyebiliyorsanız bir de buna özel yöntemler geliştirdiyseniz helal olsun gömücüsünüz... belli yaşı aşmış insanlarsınız lütfen çalışın..
  10. 10
    Artık whatsapptan dönüyor bu işler.
    Ben : baba param bitti, hiç yok , sıfır.
    Babam : tamam tatlım yarın.

    Hayır bakın hiç böyle bir adam değildi. Dağ gibi adam tatlım demeye başladı , özlüyor ondan hep .
  11. 11
    Eskiden çekinir falan bir şekilde isterdim. Şimdi aynen şu diyalog geçiyor aramızda;
    - baba para verir misin?
    + hep anamı soruyorsunuz. Hiç babamı soran yok. Al şunu iki üç gün bana bulaşma.
    zaman babaların cevaplarındada etkisini göstermeye başlamış.
  12. 12
    istemeyin, o verir.
  13. 13
    Babam hep sorardı. Oğlum para durumu nasıl diye ben her zaman var derdim. Ama ses tonumdan demek ki anlıyordu. Ertesi gün sabah erken saatte arardı. Oğlum hesabına bakarsın. Demek babalık böyle bi duygu kendi cebinde belki de hiç kalmayacak ama yeter ki oğlun parasız kalmasın. Ben napardım peki iddaa oynayıp, sigara içerdim. Beni Şerefsiz beni.
  14. 14
    not yazıp mutfak masasına bırakıyorum. param yok yazıyorum sürekli...............
  15. 15
    "Öncelikle selamın aleyküm bıbıcım" diyerek cümleye giriş yapılır. kısa bir hal hatır sorma faslının ardından konuya girilir.
    Lafı fazla uzatmaya gerek yok.
  16. 16
    "Babacığım param kalmadı sende varsa verebilir misin?" Diyerek şirinlik yapıyorum. Her zaman çalışır. İçimde mahmut abi var ama bazen sevimli olabiliyorum...
  17. 17
    (bkz: görüntü yap bakalım)
    (bkz: sakalım çıkmıyor)
  18. 18
    Artık istemiyorum ama önceden “baba bende para bitti.” Diyerek istiyordum.
    “Naptın le onca parayı?” Sözüne verdiğim cevaplar sonrası “vay anassını vay le” diyerek hayretini dile getiriyor ve sonrasında tekrar para verip “harcama bak bu sefer.” Diyordu.
    Spoiler alert: harcıyordum.
  19. 19
    'param yok para versene' şeklinde dümdüz bir adaptır. Babamdan çok nadir para isterim, isteyince de lafı dolandırmam. Ne gerek var yani derdimiz belli.
  20. 20
    ben çok zorlanıyorum bu durumda. ezilip büzülüyorum karşısında. babamdan hayatımda 2 kere para istedim. biri çocukken, biri erasmusa gideceğim zaman.

    küçükken parayı genellikle annemden alırdım. 18 olduğumda kyk kredisi almaya başladım ve onu da bıraktım. o günden beri toplasan 50 lira almamışımdır...
  21. 21
    olmayan adaptır. bir noktada baba kendiliğinden paran var mı diye sorar, o zaman bile var baba dersin. tabii verdiğin cevap gerçeği değil kurguyu seslendirdiğinden 0.38 saniyelik bir gecikmeyle dökülür ağzından. işte o delay, paran olmadığını babanın anlamasını sağlar, çıkarırı verir.
  22. 22
    Pandemi, meteor, zombi, işsizlik gibi durumlarda Türkiye Merkez Bankası'ndan daha çok güvendiğim kişi olan, pek de parası olmadığı halde her halükarda yollayan babamdan isterim ve adabı yoktur. Zaruretimi eyip bükemem söylerken ancak söylemezden evvel epey düşünürüm bir yük gibi gelir.
  23. 23
    100 seçenek varsa 100'ünü de denemişimdir fakat hepsinde de başarısız olmuşumdur. En sonunda eve kafası bi dünya geldiği zamanlarda pantolon cebinden alıyordum anlamıyordu. Ya ruhu duymuyordu ya da bildiği halde ses etmiyordu.
  24. 24
    önceden akşam yemeği bitiminde baba naber diyerek söze girip sadete gelirdim. şimdilerde ibanımı atıyorum kafasına göre gönderiyor az gelirse tekrar iban gönderiyorum. miktar söylerken utanıyorum çünkü