kayıt

müslümanların ateistleri aşağılayamaması

  1. 1
    aşağılayacak done bulamamalarından değildir.
    saygısız bir ateist dinle peygamberle ya da allah ile rahatlıkla dalga geçebilirken bir müslüman ateistin inançsızlığıyla dalga geçemez. bunu yapamama nedeni "sen benim dinime küfür edersen ben de senin dinine küfür ederim" anlayışıdır. müslüman, dinine hakaret edilmesini istemez.
    mesala birine salak dersen o da sana salak derse ikinizi aynı kefeye koymuş olursun. bunda bir sorun yok. aynı şekilde bir ateistle karşılıklı hakaretleşirsen onun inançsızlığıyla kendi inancını aynı kefeye koymuş olursun. işte bu yüzden sizi aşağılamıyoruz sayın ateistler.
  2. 2
    her ateistin saygısız olamayacağını bilen müslüman davranışıdır.

    zaten klasiktir her ateist otomatik olarak saygısız günahkar vs bilinir. öncelikle biz insanlar kimin naptığı günah kimin napmadığı günah diye bileceksek, e kardeşim allah'ın karar mekanizması ne ayak o zaman? onun yerine karar veren insancıklar bizsek, ulan allah bizi yaratıyor biz onun adına mı karar veriyoruz? falan filan.

    ama bir insan sırf ateist diye aşağılamak über andaval bir davranış. belki adamın yaptığı hayırlar, insanlık namına sergilediği doğa, insan, hayvan hassasiyeti, çabası vs kimsenin hakkını yememesi ve insan gibi insan olması, belki de daha eğitimli olması durumu olabilir? e müslümanlık da buna benzer şeyleri de öğütlüyor zaten müslümanlara. bir müslümandan daha insan ve hayır işleyen ateistler var. yok diyen adamın da ta amk ben!

    düşün yani adam bunların hepsini yapacak, saygı nezaket her şeyi bilecek ve onun yaptığı şeylerin %10'unu yapmayan bir adet kimlik müslümanı sırf gelip bu adam ateist diye aşağılayacak öyle mi? erkan can der ki: adamın götünden kan alırlar kamiiil, kan.

    neyse en azından bunun bilincinde olup "aşağılayamayan" müslümansa can müslümandır, en azından haddini bilir.
  3. 3
    Ateistlerin müslümanlardan daha saygılı olduğunu farkedememiş kişi beyanıdır.
  4. 4
    (bkz: zeka kapasitesi)
  5. 5
    (bkz: nezakette ve saygıda ayrıca bir sıfat aramanın gereksizliği)

    (bkz: niye aşağılıyorsunuz lan birbirinizi)*



    Edit: lan düşündükçe gülüyorum. Hayal etsenize bi adam geçiyor karşına sen ateistsin, müslümansın vs. diye seni aşağılamaya çalışıyor. * * * Ne kafalar var be.
  6. 6
    insanın başkasını inanışları yüzünden aşağılama saçmalığının aşılmasıyla görülendir.

    aşağılamak nedir yahu? hadi tartışıyoruz, bu normal de neden aşağılayalım ki?
  7. 7
    peygamberin eş sayısının eşinin yaşının konu edilip sapıkmış gibi konuşulması,
    kadının saçına bakıp tahrik oluyor bunlar sapıklar o yüzden tesettür var denmesi,
    oruçla alay edilmesi
    her sakallı dindarın aslında sapık olduğu inanışı,
    hacıların hocaların düzenbaz, dolandırıcı para düşkünü ilan edilmesi gibi aşağılamalar. münferit görülen hadiseleri tüm kesimin üzerine yıkma gayreti.
    ve son olarak da sütten çıkmış ak kaşıkcasına en çok bize yapılıyor geyikleri.
    biri de demiş ki biri sırf ateist diye aşağılanır mı falan. zaten diğerleri de müslüman olduğu için aşağılanmıyor. yukarıda saydığım örnekler ve türevlerindekiler gibi aşağılanıyor. empati yeteneğinden yoksun ateistlereydi sözüm ama anlaşılan çok kişinin yarası varmış.
    ateistlerin kültür ve eğitim seviyesini oranlarsak müslümanlarınkinden çok daha fazla olduğunu biliyorum. ancak şunu da görüyorum ki sözlükteki ateist arkadaşların birçoğunun ateistliği inanmama üzerine değil, islamiyet düşmanlığı üzerine.
  8. 8
    Şahsen ben ateist değilim. Fakat kendime bir müslüman diyemem. Kendi doğrularım var. Bir yaratıcı olduğuna dair bir inancım var. En azından olsa iyi olur modundayım. Şimdi kendi inancımı söyledim çünkü ateistler şöyle böyle diye damgalama olmasın.

    Öncelikle bir ateist niye bir müslümana nefret duysun? Adamın zaten bir inancı yok. Yaratıcıya inanlara olsa olsa yazık lan diye üzülür. Bir hiç uğruna ömür geçiriyosunuz der. Nefret duyması için hiç bir sebep yok.

    Empati yoksunluğu denmiş fakat, özellikle türkiye'de hemen hemen her ateist ilk başta müslüman olarak yetiştirilmiştir. Yani bilir adam neyin ne olduğunu. Suzde empati yok demek gerçek empati yoksunluğudur. Bir şarkıdan refer ederek pekiştireyim. " i know what it is to be young, but you don't know what it is to be old."

    Şimdi kültür ve zeka din konusunda anlamsız bi kıstas. Her dine mensup veya değil, hem ultra salak hem über zeki adamlar gördüm. Dini inanç kişilerin karakter analizini yapmak için son çare olmalı. Sonuçta felsefik bir görüş. Buradaki yanlış anlaşılmaya cevap vermek istiyorum. Ben kur'an ı okudum. Her ayet kelimesi kelimesine aklımda olmasa da bir konu açıldığında örnek verebilirim. Geçenler bir arkadaşla konuşuyordum. Mevzu buraya geldi. Ben dedi kur'an'ı hatim ettim. Konuşuyoruz, ayet örneği veriyorum, bilmiyor. Yahu dedim sen hangi kur'an'ı okudun? Arapça okudum ben türkçesini bilmiyorum dedi. Yani şimdi ben bu arkadaşla dalga geçerim. Tamam iyi hoş dine inanıyorsun, buna laf eden yok. Ama bilmediğin bir dine inanıyorsan laf ederiz, güleriz. Başka bir abiyle sohbet sırasındaydım yine o da cümlelerine şu şekilde başlıyordu. "Ben kur'an'ı okumadım ama büyüklerimle ettiğim sohbetten biliyorum." E şimdi sen kulaktan dolma bilgilerle hayatını şekillendiriyorsan burada bir yanlış vardır. Sonuçta bu senin inandığın din. Yegane bilgi kaynağın kur'an. Bunu bile okumadan bu dine köru körüne bağlanman bana samimi gelmiyor. Sonuçta bu bir düşünce. Saltanatlık değil ki bu babadan oğula gecsin. Eğer ki sen hayatını bu şekilde belirliyorsan ben senin özgür iradenden şüphe ederim.

    Kısacası ateistlerin umurlarında bile değil senin müslüman olman. Ben gözlemimi söyleyeyim, müslümanlar bu konu da çok hassas. Bak şimdi bu başlık bile manidar. Müslümanlar ateistleri aşağılayamaz çünkü o seviyeye inemeyiz biz demek, mahalle kavgasında gücü yetmeyen çocuğun ağız dalaşından kaçış cümlesine benziyor. Yani seni aşağılayan olmadığı halde sen bu cümleyi dile getiriyosun. Sonra laf edilince nefret dolu olan taraf ateistlermiş gibi lanse ediliyor. Benim gözümde hiç bişey yokken ortada bu fitili ateşleyen kaşınıyodur. Buna rağmen i dont give a shit diyen adam da adam gibi adamdırm dine bakarak insan yargılayan zihniyette yobazdır.
  9. 9
    başlığın da içeriğin de tamamen yanlış anlaşılmış olduğunu görüyorum.
    benim yakındığım konu @7 de yazdığım nefret ifadeleri. fazla alınganlık gösterdiğimi düşünmüyorum zira peygamberine sadece muhammed demeyi bile saygısızlık gören kişilerdir müslümanlar.
    zeka kültür ile ilgili hayal kırıklığımı da şöyle açayım; marjinal bir konuda anlayışlı,hoşgörülü ya da saygılı olmayı daha çok eğitimli insanlardan bekleriz. insanların değerlerine, sevdiği şeylere hatta sevdiği siyasi partiye bile kötü söz söylememek saygının gereğidir. orada sıraladığım konular da sosyal hayatımda değil sözlükte daha çok gördüğüm başlıklar ve tartışma konuları. şimdi nokta atışı başlık çok fazla paylaşamayacağım ancak çok kere kutsalıma kötü söz söylendiğine şahit oldum.
    (bkz: 9 yaşındaki kızla evlenen birine peygamber demek) şöyle bir başlık ve altında yazılanları görünce bu başlığı açtım. başka örnek şimdi veremem başlıkları ezbere bilmiyorum. şu başlığa girip yorumları okursanız nefret ya da aşağılama her neyse ifadelerini orada görürsünüz. böyle provakatif başlıkların çoğunlukla ateist arkadaşlar tarafından açıldığını anlatmaya çalışıyorum.
    ve lütfen biri beni kastederek cevap yazacaksa konu hakkındaki genel görüşlerini değil benim söylediklerime cevap yazsın. çünkü söylemediğim şeyleri söylemişim gibi oluyor. kendi savunduğum şeyler de var bana verilen bazı cevaplarda.
  10. 10
    aşağılayamamak değil ciddiye almaması olarak değiştirilmesi gereken başlık.
  11. 11
    Benim yazdıklarım @7 de yazanlara cevap niteliğindedir. Genel bir girdi yazmadım zaten. Senin yazdığın alt başlıklara değinerek bilgi verdim tespitlerimi paylaştım. Zatem yazdığım şeylerin hepsinde fikir ayrılığına düşmemiz saçma. Çünkü benim asıl savunduğum şey fikirlerin saygıyi hak etmesi. Nefret söylemi suçtur. Inancını araştırmayan cahildir. Provakatif başlık konusunda hakkını vermem lazım. Adam anlatılan olayı alıyor ve abartılı sözlerle sunuyor. Fakat bunu herkes yapıyor. Nihat hatipoğlunun ateistler icin seytandan beter yaratıklardır demesi gibi. Sonuç olarak ikisi de fanatizm. Galatasaray fener taraftarı gibiler. Iki tarafında holiganları var. Ikisi de doğru, ikisi de yanlış
  12. 12
    abi ataistle tartışmak çıkmaz bir yolun başıdır illaki sövmek istersin ama dini savunduğun için sövemezsin bu duruma düşenlerin vay haline.
  13. 13
    yoktur öyle bir şey.

    ateist müslüman fark etmez. saygısız insan her türlü ötekini aşağılar arkadaş. üstelik çok sık karşılaşılan bir durum iki tarafın da birbirini aşağılaması. denk gelmemiş olamazsınız.

    müslüman dinine hakaret edilsin istemez tamam da ateist dediğin nasıl ateist? ateist diye tek bir şey yok ki. ateizm bir inanç, bir düşünce sistemi ne bileyim bir görüş bir ideoloji değil ki. yok öyle bir şey yani. tanrı yok da ne var neye inanıyorsun nasıl düşünüyorsun. birbirine o kadar zıt ateistler var ki ikisinden birine başka bir şey demek gerekir yani.

    aynı şekil nasıl müslümanlar kendi inançlarına saygısızlık edilsin istemiyorlarsa artık bu ateist kimse o da istemeyebilir rahatlıkla.

    bu bakış açısı çok ters bir bakış açısı. kendi inancını "kutsal", ateistinkini normal dandirik görüp, aynı kefeye koyamayacağın için hakaret etmediğini iddia ediyorsun. de bu senin bakış açına göre böyle. ateiste göre de tam tersi olamaz mı? o niye kendi yaşam görüşünü seninkiyle aynı kefeye koymaktan çekinmiyor?

    saçma yani. müslümanlar da yaldır yaldır aşağılıyor. ateistler de öyle. müslümanlıkla ateistlikle zerre alakası yok.
  14. 14
    müslüman kesimin tanrıtanımaz kesimi aşağılayamamasına dikkat çeken ve başlık sahibinin kendisini ifade edememesine sebep olan başlık.

    ilkin şu noktaya değinmek gerek, her ne kadar defalarca dile getirilse de. elbette ateist kişiler islam'ı eleştirecekler. aksi takdirde bu ülkede şintoizm mi var? tanrıtanımazlar muhammet yerine kami'yi mi eleştirecekler? biraz gerçekçi olmak lazım bu konuda.

    ikincisi ise, islam inancına sahip olan kişilerce peygamber olarak addedilen muhammet'e hz, yani hazreti diye bir saygı hitabı getirilir. bu hz'nin anlamı peygamber bu adam/kadın değildir. bir saygı belirtme ibaresidir o. şimdi tanrıtanımazların muhammet'e hz. muhammet dememesini yadırgayan bir inançlı varsa, zaten bu noktada tartışmaya bile yer yoktur. zira kendisi öznellik algısından habersiz bir bireydir. gel gelelim ben en yakın dostuma hz diye hitap ederim (link: şuradaki>> : i.hizliresim.com/...) gibi. ve kendisi de müslümandır. anlam ve kelime kargaşası yaşayanlarla da tartışılmaz.

    son olarak da şunu diyeyim. gerçekten artık çatışmaması gereken iki şey bu din ve bilim. fransa ile amsterdam'ın karşılaştırması gibi saçma bir durum bu. bilim nesneldir, inanç öznel. sen kalkıp birisinin neden mavi rengi daha çok sevdiğini soramıyorsan, bir diğerine de kalkıp suyun ısınma derecesi şu değildir budur diyemezsin. tanrı fikri ne zaman bilime karışırsa, o zaman iş öznellikten çıkar, toplumsal bir yozlaşmaya sürükler.

    yukarıdaki yazılanları okumayın aslında, özünü tekrar ediyorum; bilim nesneldir, inanç öznel. *
  15. 15
    Tanım: Olmayan bir durumdur. Öyle bir şansı var. Bu seçeneği kullanmaması bir insan olarak olağan tercihimizdir.

    Normalde cevap entry'si saçma bulduğum bir durum mesaj diye birşey icat olunmuş filan ama... Cevap istenmiş, peki.

    "biri de demiş ki biri sırf ateist diye aşağılanır mı falan" bu biri ben oluyorum galiba üstüme alındım * ondan yani.

    Şimdi... doğrudan tahrik kokan bir başlığa veya entry'ye ben de tepki koyarım. Net. Ama bunun da bir üslubu var. Örneğini de gösterebilirim merak edip sorarsan. Ancak kendini ifade ederken şunu söylersen (şunu: işte bu yüzden sizi aşağılamıyoruz sayın ateistler.) burda da tahrik var kardeşim. (al işte kendinle çeliştin) Bu nasıl bir ifadedir ya. Bana işaret etmese de ciddi ciddi rahatsız oldum bu durumdan.(Not: kendini ateist olarak tanımlayan biri değilim) Ve farklı bir şekilde ifade ettim. Senin dinine karşı yapılan aşırı bir hareket nasıl olumsuzsa senin "işte bu yüzden aşağılamıyoruz" lafın da o kadar doğru. Bu yüzden aşağılamıyor olabilirsin ama üslup bu değil. Hani gül uzatıyorduk filan. Nezaket esasında vardı. İnce eleyip sık dokuyorduk. Ben mi kaçırdım?
  16. 16
    normal olandır. zira ortalama bir müslüman bir ateist kadar entellektüel bilgi sahibi olmamıştır ve olamayacaktır.
  17. 17
    din kişiseldir ilkesinden olması muhtemel olan durum.ayrıca ateistlikle entelektüellik bağlamını asla bağdaştıramıyorum. müslüman cahil, ateist entelektüel mi? bu bilinmeyene duyulan sempati de beni öldürüyor. o kadar entelektüel ki aşağılayabiliyor demek ki.
  18. 18
    birçok müslümanın, ateistlere "allah ıslah etsin" gözüyle bakmakta olduğu düşünülürse ateistlerin uydurmasıdır denilebilir bunun için.
  19. 19
    aşağılayamaması değil gerçek müslüman ve tasavvufu iyi bilen insanın hayatından zaten 'aşağılamak kavramı' çıkmış olmalıdır. Zira Allah'ı anlayabilmiş insan her çeşit insanın bu dünya üzerinde yaşamak zorunda olduğunu bilir. Bunun için de bir suçlu sorumlu aramaz başka çeşit insanlara da garip gözüyle bakmaz. Ne yani herkes aynı mı olacaktı? Tek çeşit sebze mi çıkmalıydı topraktan?
  20. 20
    (bkz: kim demiş neden demiş)

    Herkes herkesi aşağılıyor İslamcı çocuk!