kayıt

bilgisayardan kitap okumak

  1. 1
    günümüzde iyice yaygınlaşandır.

    eski tadı vermeyeceğini bilsem de zorunluluktan yaptığım eylemdir.
    kitaba verecek param yok sözlük, vallahi yok...
    ben de buldum çalıntı e-kitaplar, indirdim hepsini. oh olsun!
    ilerde param olursa alırım sözlük. vallahi alırım, üzülme hemen.
    ben de biliyorum onu kitaplıktan alıp da okumanın ayrı keyfi olduğunu.
    ama...
    ama...
    param yok sözlük, anlıyor musun, param yok!
    -son-
  2. 2
    ekranın parlaklık derecesini düşürmeden yapıldığında gözlerde sıkıntı yaratacak durum. uzun bir süre yakın mesafeden o ekrana bakmak, yanan ocağa parmağını uzatmakla eş değer.
  3. 3
    tat vermeyen eylem, yani ciddi manada ellerinde tabletlerle kitap okuyan insanlar görüyorum misal metroda. kimisi "tabletim var!" demek için yapıyor, kimisi ucuza geldiği için, kimisi de "ayol elime kitap aldığım yok, tableti de yeni aldım alışkanlık edinme çabası." falan diye geveliyor. e ablacım elinde kitap olmadan sonra keyfi nerde? kitabın kokusu nerede? atıyorum kitabı çok sevdin kucağında tutup kapağına bakıp gidişatı tahmin etmeye uğraşmak olmadıktan sonra o kitabın tadı tuzu nerede?

    bunu surf maddi durumdan dolayı yapan yazarlara sesleniyorum. sahaflar bile sıfır kitaptan daha pahalıya satabiliyor biliyorum, kitap piyasasına hakimim de. gidin kütüphanelerden okuyun. ödünç alın.
  4. 4
    (bkz: Kindle)
  5. 5
    kitap okumanın amına koyan eylemdir. kitabın sayfalarını çevirmeden okumak da nereden çıktı. zaten onun adı kitap okumak olmaz. olsa olsa bilgisayardan hikaye/roman okumak filan olur!
  6. 6
    kesinlikle sevimsiz bir olay o sayfalara dokunmak, sevdiğin kelimelerin altını çizmek gerekir.. umarım azalarak biter :)
  7. 7
    eski kitap kokusu bir yana, biraz da alışkanlklarla ilgili bir meseledir.küçüklüğünden beri sayfa çevirmeye ,kağıda dokunmya,ayraç kllanmaya alışanlar elbette yadırgar bu durumu.

    fakat tahminimce doğarken yanında ipad donanımı ile doğan bebekler sıkıntı çekmeyecektir.gerçi onlar e-kitap okur mu o da şüpheli.
  8. 8
    internetten gazete okumaktan sonra çıkan yeni modadır. illaki kitabı eline alıp okumanın tadını vermiyordur ama yine de bu fırsatı kullanmak gerekebiliyor.
  9. 9
    ağır göz siken eylemdir.

    şimdi yukarıda uzun uzun bahsedilmiş, ekrandan okumak çok da keyif vermiyor bence de. ama çağ ilerliyor ve biz istemesek de ilerleyen dönemlerde kağıta yazılma olayı sonlanacak.

    hem maliyet açısından, hem de dünya günden güne küçülüyor. çantaya bir kitap sıkıştırabileceğiniz bir durumdan binlerce hatta milyonlarca kitabı duruma evriliyor.. değişim her zaman sancılıdır, özellikle de benim gibi ikinci el kitaplara daha bir aşık olan insanlar için daha da zor bir durum. ama değişime mecburen ayak uydurmalıyız.
  10. 10
    e-kitap olayının çıkışı olarak nitelenecek haldir. kağıt baskılı kitap okumanın tadını vermez.
    okurgezer'den tavsiyeler
    istediğin gibi üzerine not alamaz karalayamazsın. sağına soluna çay kahve yemek dökemezsin. yaşanmışlık olmaz. ancak teknik bir dille notlar alıp düzenli tertipli bir kayıt tutarak kitap okuyabilirsin ve notlarını bulman daha kolaydır.
  11. 11
    (bkz: İşkence)
  12. 12
    kitabı bulamayınca veya kısa bir zamana incelemem gerekiyorsa indiriyorum.
    tabi kitap gibi asla olmaz ama ne yapalım olmayınca da olmuyor .s
  13. 13
    bakıyorum herkes sallamış bu e-kitap meselesine. e-kitap kullanmayan biri olarak okuyun da nasıl okursanız okuyun diyorum. kitap kokusu, sayfa çevirmenin sesi böyle romantiklik kokan eylemlere hiç gerek yok. zaten ülkede kitap okuyan kişi sayısı bu kadar azken birilerinin kitap okumasını e-kitap kolaylaştırıyorsa desteklemek gerekir.
  14. 14
    zor durumlarda yapılan.
    kindle paperwhite 3 bağışlarını kabul ediyorum.
  15. 15
    Yadırganmaması gereken durum.

    Yanımda kitap yoksa bilgisayardan da, tabletten de, telefondan da okurum.
    O kitap kokusu, sayfa çevirmesi vs. diyenler işin popüler medya duygusallığı kısmındalar. Hatta çay edebiyatı ile aynı kefeye bile koyabiliriz bunu.
    Adam hayatında toplasan beş kitap okumamış 'ya moruk kitaba elin değecek, kahve kokusuyla çevireceksin sayfaları yoksa okuma.'

    Ben ikna oldum, okumuyorum.

    Ayrıca okumayı ve okunacak kitapları bilirseniz ilk elli sayfadan sonra rahatsız hissetmeyi bırakır kendinizi akışa bırakırsınız. Kitap bitene kadar sen o pdf-ekran kombinasyonunda takılı kaldıysan normal kitabı da okuma zaten.
  16. 16
    Boş iş, ha kitap almayayım ama fikrim olsun derseniz Buyrun ama ben kitap kokusu ciğere dolmadan, geriye dönüp dönüp kontrol etmeden ya da kitabı kapatıp kapağına bakıp yazarın düşünce dünyası üzerine düşünmeden kitap okumayı tercih etmem bir de gözlerim ağrıyor yau.
  17. 17
    Sadece bir kere yaptım. 12 sene kadar önce gönüllü/fan çevirisini okuyarak yapmıştım. Kağıt baskı hissiyatını vermiyor tabi, bir de gözleri yoruyor. Onun dışında zorunluluk durumunda yapılabilir.
  18. 18
    aöf sınavlarına çalışacak vakit olmayınca iş yerinde mecbur yapılan. hiç keyifli değil. altını çizemedikten sonra kendini veremiyor insan.
  19. 19
    basIlIsInI bulamamIssam, basIlIsI olmayan bir kitapsa falan okurum. ha bi de IsIk acmadan karanlIkta okuyayIm dersem okurum ama basIlI kitap tabii ki tercihim.

    ders notlarI okumaya asla ama asla katlanamam yalnIz onlarI muhakkak cIktI almam lazIm.
  20. 20
    büyük kolaylık.

    soren kierkegaard'ın baştan çıkarıcının günlüğü kitabını okumuştum en son.
  21. 21
    Daha hızlı olandır.

    Ama gel gelelim göz buna uzun süre katlanamaz.
  22. 22
    saçma bir eylemdir.

    kitabın sayfalarına dokuna dokuna, kokusunu içine çeke çeke okuyacaksın yavru şeytan. yoksa tadı çıkmaz.
  23. 23
    kIsa seyleri okuyorum. uzun muddet bakamIyorum, yoruyor.
  24. 24
    Sırtüstü uzanıp yüzüne kitabı kapatıp hayal kurmanın - düşünmenin tadını vermese de, okunur. Bu gidişle basılı kitaplar mazide kalacak, galiba. Gelişimin - değişimin gerisine düşmemek için, mecburen.