kayıt

köpekten korkan insan

  1. 1
    ufakken köpek tarafından kovalanmış ya da ısırılmış kişidir. ayrıca korkmayan nice babayiğitleri gördük finalde köpeklerin ağzını yüzünü siktiği.
  2. 2
    rivayete göre insan köpekten korktuğu zaman başından sadece köpeklerin görebileceği duman şeklinde şeyler yükselirmiş. köpek de bunu görünce karşı harekete geçermiş fakat insanın geri adım atması veya kaçması durumunda tamamen kararlılığını gösterip saldırıya geçmesiyle sonuçlanırmış.
  3. 3
    küçükken köpek ısırmış ve artık bir köpek sahibi olarak dikkat ettiğim insandır. anlayabiliyorum.

    ama korkacak bir durum yoksa da korktuklarını biliyorum bana şirin gelen her hareketi korkan için eziyettir.
    sonradan baldırımda yatan diş izine rağmen ilk köpeğime 1 yıl dokunamadım bana bakınca ter akıttım. sonra sonra sevgisiyle karşılıklı çabayla yendim bunu.
    ama zor oldu öyle korkma ısırmaz demeyle olmaz, olmasına olmaz da bağırınca hayvanı ürküttüğünü anlamalı korkan insanlar orada köpekçiğin arkadaşı yani ben devreden çıkabilirim. hakimiyet açısından diyorum.

    ayrıca işin b..knu çıkarıp her köpeğe salça olan şahsım bir kalın dişli canavar tarafından kovalanınca kimi köpeklerin sert olduğunu aklıma soktum. * *
  4. 4
    köpekten değil de ısırılmaktan korkuyordur. ısırılmak da öyle atla deve büyük bir şey olmayınca, neden korktuğunu anlayamadığım insanlardır. üstelik ısırılmaktan korkmanın ısırılmaya bir faydası da yoktur. aynı ölüm korkusunun ecele farkının olmaması gibi. bu durumda saldıran bir köpeğe al buyur komplesi senin olsun denilebilinir. hal hatır sorulabilinir,

    tabi öyle yapılmaz da en azından kafa olarak böyle düşünülür ise saldırı durumunda tepki gösterme imkanı olur. insan yine panikliyor elbette ama köpekten ölümüne korkup dört nala kaçan insanla farkı oluyor. üstelik kaçmak daha tehklikeli.sonuçta kolu bacağı koparacak değil, ısırıp bırakacak işte. hayati organlara ulaşabilmesi zor, korkmayın hehe. :)
  5. 5
    O insan benim.

    Aslında çocukken köpeğimiz de vardı ama zaten bu korku sonradan meydana geldi, sokakta gördüğüm minnoş köpeğin oyunla karışık beni tenhada kıstırması sonucu.
    Şimdi ise köpek gördüğüm an yolumu değiştiriyorum, imkanım varda hızlıca uzaklaşıyorum.
    Minnoşluğu ile bilinen goldenlar bile artık kabusum. Bacaklarım titreyerek eve attım kendimi bu şapşik yüzünden.

    Tekrar eski günlerime geri dönmek istiyorum *
  6. 6
    Çok güzel hayvanlar ama üzerime doğru koştuklarında korkuyorum, mesela karşı kaldırımdayken severim.
  7. 7
    köpeklerin insanlarla yakın olduğu, adeta tepelerine çıktığı, arsız, yüzsüz ve elbette zararsız olduğu yerlerde bi süre yaşayınca değişebilirler.

    bir goldenın önündeki yemeği bırakıp insanın peşinden gittiği pek görülür şey değildir. burada sürekli görüyorum. kaz gelecek yerden tavuk mu esirgemiyorsunuz itneler?

    geçen mahalleden bir abimizin goldenlerden birine bağırmasını dinledim, balkondayım o sıra...

    "meeks lan nankör pezevenk gel buraya gel"

    ahaha. kim bilir naptıysa adama? içerlemiş. pek alışkın değiliz nankörlüklerine çünkü.
    böyle bi ortamda köpeklerden korkmak mümkün değil. çok gülüyorum hareketlerine.
    insan görünce yolunuzu değiştirin, mantıklı. ama 3'ten fazla yabancı köpek görmediyseniz korkmak için bir sebep yok.
  8. 8
    benimdir. ve köpek gezdiren insanların saygısızlığından ve düşüncesizliğinden çok sıkıldım.
    bebek arabasında çocuğunla kaldırımda gidiyorsun ve karşıdan köpekle gelen kişi köpeğin ipini kısaltmıyor. tedirgin olup yola iniyorsun bazısı hiç oralı dahi olmuyor, zafer kazanmış bir edayla geçip gidiyor. bazısı da korkmayın bir şey yapmaz diyor. tamam da senin köpeğine duyduğun güvenden bana ne. insanın başına iş bir kere gelir der annem. o köpek bir kez birine bir şey yapmayacağını nereden biliyorsun ya da ben nereden bileyim. amk sığırları ya. yazarken bile sinirlendim.
    • eminim vardır. ama bunu bilmek de o an içimi rahatlatmıyor. korkuyorum yani. ben de isterdim korkmamak. elde değil :)
    • köpeğin ipini kısaltırsa köpeği çekme ihtimali ile hayvan tetiklenebilir. öyle yürüyen biri köpeğine güveniyordur. zaten güvenmeyen ipi eline sarıp sarmalamış sürekli tetikte bekleyen kişidir. tedirgin halin büyük ihtimal köpeğin daha çok dikkatini çeker :D tabii bu korku kolay aşılacak bir şey değil hak veriyorum.
  9. 9
    25-26 yaşlarıma kadar bu insan bendim. nedeni çocukken annemin sevdirmemesi ve ısırır seni korkutmasıydı. daha ileri yaşlarda akrabamızın köpeği tarafından ise ısırılmaya çalışmam, köşeye sıkıştırılmaya çalışmamdan ötürüydü. yani tamamen insanlar tarafından verilmiş bir korkuydu.
    senelerdir köpek korkumu yenip onlara karşı alfa olmayı öğrendim.
    aslında sokakta yaşayan köpeklerden ziyade insanlar tarafından bakılan köpeklerden korkmam lazım çünkü çoğu eğitimsiz daha doğrusu yanlış eğitimli. köpeklerinin baskın olmasını, bazı davranışlarını tatlı bulup düzeltmiyorlar ve bunlar yüzünden insanlar korkuyor. keşke bazı hayvan sahiplerine de eğitim verebilsek...
  10. 10
    benim. sahipli yavru kopek de olsa koca kopek de olsa korkuyorum arkadas bana uzak olmalarI lazIm.