kayıt

dark

  1. 1
    Akortek Bilişim'in 2009 yılında kurduğu türk teknoloji markası.

    Medya oynatıcılar ile kariyerine başlayıp kablosuz ağ adaptörleri, kaliteli oyuncu kasaları, HDMI bağlantılı Android mini bilgisayarlar ve Android tabletler ile sürdürmüştür. 2013 yılında evo serisi akıllı akıllı telefonlarını çıkarmaya başlamıştır.
  2. 2
    (bkz: efes dark)
  3. 3
    Tarihe dayanan, kurmaca ağırlıklı, oyunlarla geçmişi bugüne getiren soğuk ve beyin yoran bir Alman cinayet dizisi... 1 Aralık'ta Netflix'te...
  4. 4
    yorumlara bakılırsa almanların stranger thingsi . en azından o tarz bir dizi olduğunu anlıyoruz.
    fragman için
    edit: 5. bölümü bitirdim, ve gerçekten mükemmele yakın bir dizi daha yapmış netflix. stranger thingsten farkı canavar yerine zaman yolculuğunu ele alıyor. stranger things daha çok paralel evren olayını ele almıştı, malumunuz upside down.
  5. 5
    Yeni başlayan Alman dizisi... Çok ağır ilerliyor ve soğuk duş aldırtıyor izleyene... Tam olarak çözemedim. Kara delik ve zamanda yolculuk sanırım... Oyunculuğu pek başarılı bulmadım. Konu aslında nereye çekersek oraya uzuyor gibi... Daha çok yeniyim dizide. Almanca için güzel pratik oldu bana.
  6. 6
    her açıdan muazzam bir dizi.

    stranger things bokunu yesin.
  7. 7
    DÜŞÜK-ORTA KALİTE ARASI DONANIM SATIŞI YAPAN MARKA.
  8. 8
    iki bölümüne şans verdiğim ve beğendiğim yapım.

    almanlar ağır sanayide iyi değil miydi lan?

  9. 9
    2. sezon onayını almış yapımdır bu arada.
  10. 10
    enfes bir dizi.

    içinde bolca kunişeler bulundursa da olay ve zaman örgüsü çok iyi işlenmiş, özellikle zaman geçişleri ile takip mekanizmasını oldukça zorlayan aynı zamanda bunun sayesinde de o kunişeleri görmenizi engelleyen güzel bir kurgu yapmışlar.

    dizinin tek handikabı almanca olması olabilir belki lakin 3. bölümden sonra dizinin hızı ve zaman değişimleri arttıkça zaten dile takılmaya fırsat bulamıyorsunuz. ingilizce dublajı da var ama aşırı sikik sokuk bi' dublaj yapmışlar o yüzden muhakkak orijinal dilinde izlemeniz gerek.

    bu arada sağda solda çıktığı zamanlarda stranger things çakması diyen bi' güruh vardı, onlar ayrı stranger things ayrı siktirsin gitsin.*
    • Benim okuduğum kadarıyla stranger things dark çakması diyorlardı :d
    • adamların zaman algısını yitirmiş o zaman moruk xd
    • xdd kesinlikle öyle..
  11. 11
    Özellikle orijinal dilinin Almanca olması benim için çok iyi olmuştur. Ayrıca İngilizce dublajı felaket yapmışlar. Çok kötü dublaj. Bunların dışında seyirciyi ekrana kitlemeyi başaran bir dizi. İzleyip görcem.
  12. 12
    stranger things ile çok karşılaştırılsa da benim gözümde stranger things'den daha kaliteli ve güzel olan dizidir. olaylar en başta hep tahmin ettiğim gibi çıksa da dizi yine de gizemli ve kendine çekiyor. özet olarak stranger thnigs ile alakası olmayan ve kat kat iyi olan dizidir.
  13. 13
    Mikemmel bi dizi. Gizem ve gerilimin dozunu beğendim ben. Zamanda yolculuğun işlendiği yapımlara zaten aşığm :) Kesinlikle izleyin derim.
  14. 14
    yavaş ilerleyen ve kullanılan ses efektleri ile kulaklarımı siken netflix dizisi.
    son zamanlarda hiç bu kadar kulak tırmalayan seslere maruz kalmamıştım dizi/film izlerken.
  15. 15
    2017'nin kesin en iyi dizisi de daha da yarışır sizi GoT sevdanızla falan. harbiden harika. zaman karmaşası,time travel vs sevenler koşsun izlesin. 10 bölüm zaten*
  16. 16
    stanger things'e benzeyen dizi.

    ilk bölümü anlamakta epey güÇlük Çektim ama diğer bölümler gayet iyi ilerledi. bu arada karakterler Çok gerÇekÇi. kilolu Çirkin teyzeler, yaşlı buruş amcalar, Çirkin Çocuklar ile kusursuz tv dizilerinden nefes almayı sağlıyor. tşklr netflix, tşklr almanlar.
  17. 17
    gelecek vaat eden bir dizi. zaman, boyutlar, gizem, paradoks, german porn ne ararsan var. hem çok güzel bi dizi hem de çok karışık bi dizi. iyice odaklanarak izleyeceksiniz. şiddetle tavsiye edilir
  18. 18
    bana göre son zamanlarda çıkan en iyi yapım.

    kafa karıştırıcı, merak uyandırıcı ve ardı ardına izlenesi bir dizi. çok iyi bir senaryoları var bir kere. çok sırıtan oyunculuk da görmedim. atmosfer ise dizinin yapısına göre çok uygun olmuş.

    stranger things ve lost esintileri var. ama bu diziyi onların çakması yapmıyor. izlerken benim de aklıma bu iki dizi geldi fakat stranger things'e göre konu çok farklı ve detaylı bir yere gidiyor. lost ile de oyunculuk ve senaryo bütünlüğü açısından büyük farklar var*.

    alman yapımı olması gereksiz viralleri ve reyting kaygısından doğan saçmalıkları engellemiş. bilgim yok fakat senaryo da bitmiş olabilir diye tahmin ediyorum. çok uzatmadan 3 sezonda biterse efsane bir dizi olarak tarihe geçeceğini düşünüyorum. tek kaygım zaman yolculuğunun hataya açık bir konu olmasından kaynaklı sonunun bok olabileceği. onu da hallederler umarım.
  19. 19
    bu kıvamda devam ederse tadından yenmeyecek dizidir. oyuncu seçimleri harika. oyunculuklar mükemmel.
  20. 20
    izlediğim ilk alman dizisi. 1. sezonu bir solukta oturup izledim. oyunculuk, sahneler, özellikle giriş müziği tek kelimeyle harika. eğer zamanda yolculuk, kara delikler vs. ilginiz varsa izlenmeli.
    tek dezavantajı dizi birçok diziye göre senaryo olarak ağır farklı zamanlarda kim hangi karakterdi kim kimdi çok karışıyor ve beyin yakıyor. öyle çerezlik olsun diye başlanacak bir dizi değil gayet oturup dikkatli bir şekilde izlenmeli.
    ingilizce dublajları çok kötü o yüzden orijinal dili almanca ile izleyin.
    2. sezonu için onay da almıştır.
  21. 21
    izlerken bu oyuncuları nasıl bulmuşlar lan diye düşünmeme sebep olan dizi. karakter isimlerini başta aklımda tutamasam bile ''aaa bu çocuk şu adamdır'' diye diye herkesi öğrendim. klişe bir laf olsa da ''almanlar yapmış abi'' denilmeden geçilmeyecek dizidir.
  22. 22
    kara deliklerin moleküler, atomik ve atom altı düzeyde incelenemeyecek kadar yoğun ve bilgi taşımayan saf kütle olduğu fikrimle uyuşmadığı için; zamanda yolculuğu temellendirme şeklini beğenmediğim dizi.

    rasyonelliğe bağlılık konusunda rekortmen hala fringe.

    -- spoiler için tıkla --


    sizce de kara deliğin belirdiği sahnede dizi samanyolu tv'ye bağlamıyor mu?


    -- spoiler --
  23. 23
    Yeni sezon traileri çıkmış dizi.

    twitter.com/...
  24. 24
    2. sezonu 21 haziran'da yayınlanacak olan dizi.

    güzel doğum günü hediyesi olacak. eyw netflix.
  25. 25
    2. sezonunndan görseller yayınlanmış:

    twitter.com/...