kayıt

öğrencisine 12 yIlda ingilizce öğretemeyen sistem

  1. 1
    ilk 5-6 sene her seferinde what is your name ile giriş yapıp sadece teoriyi veren sistemdir. yoksa adamlar öğrenecek de aptal zannettikleri için 1 arpa boyu ilerleyemiyoruz.
  2. 2
    (bkz: fuck the system)

    ekleme:

    efendim, girdinin orijinali fukc the system olarak yazıldı, ama buradaki bilinçli yazım yanlışını girdiye girerek bozan moda kocaman selam ederim.

    ironi vardı, yer misin sayın arkadaşım?
  3. 3
    her yıl am is are dan başlayan sistemdir.
  4. 4
    ezberciliğe yorulmasını mantıklı bulduğum durumdur.
    şöyle ki, türkiye şartlarında işsiz kalmışsanız, devlet öğretmen atamak yerine -ona vereceği asgari 2000 tl maaş yerine- farklı bölümlerde okuyup hatta formasyon eğitimi bile almamış üniversite mezunlarına ücretli öğretmenlik diye bir iş alanı (!) açmış ve sezonluk olarak saati yaklaşık 10 tl gibi bir rakama çalışma şansı(!) vermiştir. bu durumda yaklaşık 7 ay milli eğitimde çalışmış biri olarak gözlemlediği şu:
    resmi dili olan türkçe'yi dil bilgisinden habersiz, yüklem yapan ek fiiller -örneğin -dir hakkında dahi fikri olmadan kullanan bir öğrenciye am-is-are anlatamazsınız. bu çocuk için am-is-are i dan, you dan, we den sonra kullanılması zorunlu hale gelmiş, algıda tamamlama mekanizması sonucu her gördüğü öznenin ardına yapıştırması gereken bir hededir. am-is ve are'ın aslında yüklem yapan ek filler olduğunu anlatabilmeniz için, türkçe dilbilgisi anlatmaya başlarsınız. olay o noktada kopar; çünkü öğrenci iki farklı dilin gramer yapısıyla karşı karşıya kalır ve iyice bocalar. bahsettiğim olay bir anadolu lisesinde bizzat yaşadığım durumdur. 11. sınıf öğrencilerinden tutun da 9. sınıfa kadar. şimdi bu durumda, ilköğretimde ingilizce öğretilmeye(!) başlandığı anda, ey bi si di ile olaya girip, sonra what ne anlama gelir, is in türkçede karşılığı nedir ve istisnai durumlar dışında neden isim cümlesinde kullanılması gerekir, öğretmeden başlarsanız, bu çocuk ne ingilizce düşünebilir, ne konuşabilir, ne de yazabilir. onun için ingilizce "because martin is salak",
    "ı'm listen music"dir. ötesi olamaz.beklenemez.
    edit: farklı bir sözlükteki aynı başlığa girdiğim entrydir.
  5. 5
    ingilizce öğretmenine, ingilizce öğretemeyen sistem için normal bir durumdur.
  6. 6
    öğrenci üniversite hazırlığa geldiğinde çift dikiş gitmesine neden olan sistemdir.

    her sene sıfırdan başlayınca doğal olarak böyle oluyor.
  7. 7
    (bkz: 12 yılda ingilizce öğrenemeyen mal öğrenci)
  8. 8
    eğitim sisteminin kabak gibi berbat olduğunu gösteren bir turnusol kağıdı adeta. çünkü dil ezberlenmiyor.
  9. 9
    öğrencisinden bir şey bekleyen sistemdir.

    ben çok bilirim, devlet okullarında okumalarına rağmen lisede şakır şakır ingilizce konuşan gençleri. ama en tanınmış kolejlerde okuyup da iki kelimeyi yan yana getiremeyenler de var.

    yani sistemin özü şudur: öğrencide eğer istek varsa, okuldaki derslerle birlikte ingilizcede başarıya ulaşır. ama özel bir istek yoksa, turistlerle el hareketleriyle anlaşır.
  10. 10
    hırsızın hiç mi suçu yok diye düşündüren eleştirel bakış açısı.

    abi tamam sistem birçok açıdan tırt. ama öğrenen nasıl öğreniyor diye de düşünmek lazım bi yerde.

    he ingilizce öğrenmekten ne anladığımız da önemli tabii burada. kimisi kelime dağarcığını esas alırken kimisi de bu dağarcığı aktif kullanabilme hususuna önem veriyor çünkü.

    eğer ikinci kısım üzerinden yürünecekse olay ingilizce ile sınırlandırılmamalı hatta. eğitim öğretim hayatımızın tamamında türkçe ile iç içe olduğumuz halde azımsanamayacak kadar kalabalık bir kitle hala bağlaç nedir, nasıl yazılır, nasıl yazılmaz bilmiyor. işte bu, sistemin suçu olmaktan çıkarıyor ilgili konuyu.
  11. 11
    şöyle sonuçlar doğurabilir:

    i.hizliresim.com/...
  12. 12
    ingilizce'nin türkçe anlatılamayacak bir dil olduğunun ispatıdır.

    yıllarca okulda müfredat olduğu için hoca gelir student der, 3 kere tüm sınıf student diye tekrar eder , ardından anlamının öğrenci olduğunu söyleyerek devam eder.

    dil öğretmek istiyorsan o dili konuşacaksın!
  13. 13
    (bkz: 12 senede öğrenciye türkçe öğretemeyen sistem)
  14. 14
    "abi bizim zamağğnımızda dersler hep boş geçiyodu anlatabiliyom mu yane? yoksa biz de istedik ingilisçe öğrenelim ama hocalar öğretmedi kie" diyenlerin var olduğuna inandığı sistemdir. peki diğer derslerin en azından temelini nasıl öğrenebildiniz de ingilizce'nin en basit halini öğrenemediniz acaba? açıkça desenize öğrenmek istemedim zor geldi öğrenmedim, merakım yoktu öğrenmedim kime ne? ha o zaman canımı ye ona sözüm yok. ama 12 yılda en azından intermediate seviyesi kadar ingilizce öğrenememiş adamlar suçu hocalara atmasın bi zahmet. alt yazılı film izlemeye bile üşenen bi milletiz birbirimizi kandırmayalım.

  15. 15
    aynı sistem öğrenciye kendi dilini, kendi tarihini de öğretemediği için; yabancı dili öğretememesi garip karşılanmamalıdır. çünkü sistemin kökü hepten yok edilmiş.
  16. 16
    www.youtube.com/...

    bu daha vahim :d
  17. 17
    ne ogretebiliyor ki ingilizce ogretsin dedigimdir. herkes temeli alIyor daha fazlasInI ogrenmek istemiyor ve bu her ders icin gecerli.

    arkadasIm lise sondayken ciddi dusundugu ilkokul mezunu biri vardI, egitim sorun olmaz mI diye sordugumuzda biz lise okuduk da ne oldu daha carpIm tablosunu bile bilmiyoruz demisti. vahim ama durumu acIklIyor.
  18. 18
    Öğrencisini 12 yılda ingilizceden tiksindiren sistem ile aynıdır.
  19. 19
    Sanki bana hepsi 130 iq'lu.

    Size eğitim ve öğretimin sadece sırada oturarak ve öğretmenin sihirli değneği yardımıyla kazanılabileceği inancını kim aşıladı bilmiyorum ama bir şey söyleyeyim mi yok öyle bir şey.

    Dünyanın hiçbir yerinde hiç kimse oturduğu yerden başka bir dili anadili gibi kullanabilir hale gelmiyor.

    Çok bilmişler sizi.

    Bu aman aman dil öğretmediler diyen herkese lafım. Sanki matematikte çok iyisiniz, toplum ilişkilerini okul dışında da görüyorsunuz o da vasat altı zaten.

    Hiçbir şey yapmadan sistem çok kötü yeaaa diyorsunuz. Hiç kızarmıyor mu yüzünüz?

    Ben ilkokulda ödevlerimi hiç yapmazdım ama karnem hep beşti ehehe. Aferin, şimdi de ağlarsınız okuldan bir şey öğrenemedim.

    Sistem leş de siz dahi misiniz sanki. Okuma oranı ortada, bilimsel makale oranı ortada.

    Vay efendim sistem kötü. Siz sihirli annem'i çok izleyip kitaptaki bilgilerin uçarak aklınıza girivereceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

    Rezalet.