kayıt

galatasaray'ın 2014-2015 sezonu başında yaşadiği sikintilar

  1. 1
    galatasaray'ın 2014-2015 sezonunda yaşayacağı zorlukların işaretidir.

    bazı oyuncuların formsuzluklarının yanında, sneijder'in topla buluştuğu noktalar dikkatimi çekiyor. sneijder topu alabilmek için orta sahaya kadar geliyor. bu durum takımın ileride çoğalmasına bir engel.

    ikinci olarak gözüme çarpan ise galatasaray'ın sistem-oyuncu uyuşmazlığı. prandelli'nin oyununda galatasaray topla oynamak istiyor. fakat topla oynayacak olan takımın kenar oyuncuları yüksek teknik kapasitede olması gerekiyor. topu çevirme oyununda dikine gidemezsiniz. oyunu sahaya yayıp teknik kenar oyuncuları rakibi tehdit etmeli. riera ve eboue'nin ortaları artık yok. ligte veysel ve tarık'tan oluşan bekler bu sistemin gereğini karşılayamayacaklardır.
  2. 2
    zamanla bazı oyuncuların form tutması yada ilk 11'den kesimleleri durumunda zamanla çözülebilecek sıkıntılardır. özellikle yeni bir sisteme adapte olmaya çalışan bir takım için beklenebilecek sıkıntılar bunların bir kısmı. o nedenle şu aşamada mazur görülebilir. ama sistemsel sancıların haricinde formsuz oyuncuları inatla sahaya sürme durumu bu sıkıntılara ek olarak çözülmesi daha büyük sıkıntılar yaratabilir.